تجربه شهروندی با رسانه‌های اجتماعی در سازمان‌ها


صحبت کردن در رابطه با رسانه‌های اجتماعی، زمانی معنای بیشتری خواهد داشت که نقش و فعالیت‌ دولت‌ها و دولتمردان نیز، به وضوح دنبال شده و مورد مطالعه قرار گیرد. در این رابطه، « لاری باودن» معاون بخش نرم‌افزارهای مبتنی بر وب شرکت «آی‌بی‌ام»، اعتقاد دارد که در رابطه با پذیرش اجتماعی، هیچ وقت سخنی از دولت‌ها به میان نمی آید و در این رابطه، یادداشتی را به شرح زیر نگاشته است.
امروزه، تعداد قابل ملاحظه‌ای از شهرها، فن‌آوری‌های اجتماعی را برای ساخت اجتماعات هوشمند به کار می‌گیرند، در واقع برای ساخت اجتماعات هوشمند، این اجتماعات، تلاش آگاهانه‌ای را برای استفاده از فناوری‌های اطلاعاتی در جهت تغییر کار و زندگی در زمینه‌های مهم و اساسی انجام می‌دهند که این تحولات، با جذب مشارکت عمومی میان گروه‌های مختلف جامعه، بازار، نهادهای آموزشی و در نهایت دولت برای انتفاع جامعه صورت می‌گیرد که در نتیجه آن، جامعه هوشمند، توانایی لازم برای ارائه تجربه‌های مثبت برای شهروندان و خدمات استثنایی هم‌چون مواردی که در «شهر ویندزور» و یا «شهرستان اسکس» وجود دارد را پیدا می کند.
برای نمونه، بیش از ده سال است که مرکز نوآوری جامعه هوشمند در دانشگاه کانادایی ویندزور، ابتکاراتی را هم‌چون ارائه اطلاعات دقیق را برای شهروندان، ارائه می‌کند و از طریق شبکه‌های اجتماعی، همه نکات و اطلاعات لازم برای ارتباط با شهروندان و سازمان‌ها، خدمات قابل دسترس و راهنمایی تعاملات میان شهروندان و پروژه‌های اجتماعی در یک نقطه قابل دسترس می‌شود.
از سوی دیگر در مورد ایجاد یک جامعه منسجم‌تر و متصل به هم، ویندزور اسِکس، به عنوان یکی از هفت جامعه هوشمند برتر جهان در تالار گفتگو و مرکز جوامع هوشمند که در نیویورک واقع است، شناخته شده است.
از این رو، مرکز ملی نهادهای دهلی،(GNCTD)، با داشتن ۱۸۰ دپارتمان، در این زمینه گام برداشته است. البته بیشتر این دپارتمان‌ها به صورت وب سایت‌هایی هستند که توسط مرکز انفورماتیک ملی و یا سایر هاست‌های خصوصی، میزبانی شده‌اند و اطلاعات را هم‌چنان با روزآمدی آنها حفظ می‌کنند، هر چند که تعدادی از این سایت‌ها با به روز نشدن، منجر به سرخوردگی شهروندان در دریافت اطلاعات فوری و جدید می‌شدند. که بعدها با بهره‌گیری این مرکز از رسانه‌های اجتماعی و راه‌حل‌های آن‌ها، این مرکز توانتسه است تا این سایت‌ها را متحد کرده و دسترسی به آنها را از یک پورتال واحد ایجاد کند که علاوه بر آن، به هر دپارتمان، اجازه می‌دهد تا اطلاعاتش ر ا براحتی و با سرعت و بدون نیاز داشتن هیچ مهارت‌ تخصصی هم چون HTML به روز کند.
بنابراین با توجه به این تغییرات و راحتی استفاده از سازمان، بازدیدکننده‌های پورتال واحد سازمانی در عرض شش ماه، دو برابر شده‌اند و این در حالی است که هزینه و زمان نگهداری سایت‌ها به میزان زیادی کاهش یافته و زمان ذخیره شده سازمان می‌تواند در جهت ساخت و اجرای برنامه‌ها و خدمات جدید به صورت موثرتری صرف شود.
بنابراین با گذشت هر روز، نهادهای دولتی میل بیشتری به استفاده از رسانه‌های اجتماعی جهت کمک به اطمینان شهروندان پیدا می‌کنند. در واقع با انفجار اطلاعات و با افزایش استفاده از گوشی‌های همراه و تغییر رویکرد شهروندان به کارکرد شبکه‌های اجتماعی، استفاده از فناوری های اجتماعی، تجربه‌های استثنایی را در محیط وب برای شهروندان ایجاد می‌کند.
در ایران نیز دومین همایش روز رسانه‌های اجتماعی با رویکرد رسانه‌های اجتماعی در سازمان‌ها به دنبال ارائه راهکارها و کاربردهای این رسانه در سازمان هاست.
گفتنی است، این همایش ۹ تیرماه جاری در تالار ایوان شمس شهرداری برگزار می‌شود، برای ثبت نام در آن می توانید به سایت همایش مراجعه کنید.



جعبه‌ابزار