تسطیح شالیزارها


شجاعی:
شالیزارهای ساری نیازمند تسطیح است
ساری- خبرگزاری مهر: نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اراضی شالیزاری بخش دودانگه و چهاردانگه ساری نیاز به تسطیح اراضی دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، رمضان شجاعی شامگاه پنج شنبه در حاشیه بازدید از منطقه چهاردانگه و دودانگه ساری اظهارداشت: متاسفانه سیل سال جاری در بخش بالادست برای کشاورزان یک وضعیت نگران کننده ای بوجود آورد.
نماینده مردم در مجلس همچنین از مشکل جدی آببندان ها منطقه خبر داد و با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های مناسب برای تغییر الگوی کشت، گفت: باید مردم منطقه برای انجام این امر توجه بسیار کنند.
وی یکی از دغدغه های مردم منطقه را ساماندهی کاشت محصولات کشاورزی عنوان کرد و با بیان اینکه مردم منطقه کشاورزی و دامداری سنتی دارند و به سختی زندگی را می گذرانند، گفت: باید برای رفع مشکلات کشاورزان که تمام هزینه های زندگی آنها با این حرفه است، تلاش شود.
شجاعی یکی دیگر از دغدغه ها و مشکلات کشاورزان منطقه بالادست ساری را نبود جاده بین مزارع مناسب عنوان و اظهارداشت: زمینه های مختلف توسعه و پیشرفت بخش کشاورزی کمک بزرگی به امرار معاش، کار، اقتصاد مردم می کند.
وی خواستار ایجاد تغییر الگوی کشت برای کاشت زعفران، ساخت استخر و باغ سیاه ریشه شد که کمک مسئولین کشوری را می طلبد.
همچنین رئیس شورای بخش چهاردانگه ساری گفت: ۹۵ روستای بخش چهاردانگه با کمبود آب کشاورزی مواجه هستند.
محمد عالیشاه با بیان اینکه ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در منطقه است، اظهارداشت: متاسفانه برای رفت و آمد به مزارع با مشکل راه مواجه هستیم.
وی نیازهای کشاورزان این منطقه را تسطیح اراضی، نوسازی ادوات کشاورزی، تامین آب، آموزش و ترویج عنوان کرد و افزود: نبود بازار کار در منطقه موجب مهاجرت بی رویه به شهر شد و این امر روستا را خالی از سکنه کرده است و برای رفع مشکلات کشاورزان می توان کمیته ای تشکیل داد.
وی به ظرفیت های گردشگری و ایرانگردی بخش چهاردانگه ساری اشاره کرد و اظهارداشت: وجود چشمه آب سورت، آببندان الندان و... زمینه ورود گردشگران به منطقه را ایجاد می کند
نمایندگان استان‌های شمالی کشور پیشنهاد دادند:
تسطیح ۴۵۰ هزار هکتار از شالیزارهای سه استان شمالی کشور
شناسهٔ خبر: ۲۴۶۶۰۲۹جمعه ۲۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۸
استانها > گیلان
آستانه اشرفیه - نماینده شهرهای آستانه‌اشرفیه و بندر کیاشهر از تسطیح ۴۵۰ هزار هکتار از شالیزارهای سه استان شمالی کشور در سال ۹۴ خبر داد.
دکتر محمدحسین قربانی در حاشیه نشست با مردم حوزه انتخابیه خود در گفتگو با خبرنگار مهرگفت: این پیشنهاد برای گروه تلفیق بودجه ۹۴ که خوشبختانه تعدادی از نمایندگان استان‌های گیلان، مازندران و گلستان در این گروه حضور دارند ارائه‌شده است.
وی افزود: با توجه به کاهش قیمت برنج و بالا رفتن هزینه‌های تولید و تجهیز نبودن مزارع شالیزاری در استان‌های شمالی این پیشنهاد به گروه تلفیق داده‌شده است.
سخنگوی گروه بهداشت و درمان مجلس با تأکید بر این‌که ما هرچقدر بتوانیم هزینه تولید را کاهش دهیم به نفع کشاورز خواهد بود و باعث ماندگاری وی در روستا و افزایش تولید خواهدشد توضیح داد: حدود ۴۵۰ هزار هکتار از مزارع سه استان شمالی تجهیز شده نیست و این عاملی است که بر هزینه تولید می افزاید.
قربانی درباره کمبود مالی که متوجه وزارت کشاورزی است و اعتبارات تخصیصی برای اجرای این پیشنهاد خاطرنشان کرد: ما نمایندگان شمالی پیشنهاد برداشت ۸۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تسطیح ۴۵۰ هزار هکتار از مزارع باقی‌مانده را ارائه دادیم.با توجه به محوریت توسعه کشاورزی سه استان شمالی کشور و برای اینکه بتوانیم به یک توسعه پایدار برسیم باید در تجهیز کردن مزارع که باعث کاهش هزینه‌های تولید و ماندگاری کشاورز در روستا می‌شود گام برداریم تا رونق تولید در روستا افزایش یابد.
نماینده مردم گفت: با توجه به عنایت مقام معظم رهبری مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان از برداشت صندوق توسعه ملی برای ساماندهی رودخانه‌های مرزی انجام‌گرفته است.
وی تأکید کرد: اگر پیشنهاد برداشت ۸۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی تصویب شود ما می‌توانیم ۴۵۰ هزار هکتار زمینه‌های باقی‌مانده را با این مبلغ تجهیز و به سرانجام برسانیم.
دکتر قربانی بابیان اینکه اگر نمایندگان شمالی بتوانند این پیشنهاد را در گروه تلفیق به سرانجام برسانند یک تحول عظیمی در جهت کاهش هزینه‌های تولید در بخش کشاورزی رخ خواهد داد اظهار کرد: دولت و وزارت کشاورزی نیز با ارائه این پیشنهاد موافق بوده و به احتمال قوی این طرح به تصویب خواهد رسید.
قربانی به مزیت‌های این پیشنهاد اشاره کرد و گفت: این پیشنهاد دارای دو مزیت بوده که در مرحله اول تغییر کاربری در این مزارع انجام نمی‌گیرد و هم‌چنین باعث کاهش هزینه‌های تولید خواهد شد.
نماینده مجلس با تأکید بر این‌که نمایندگان شمالی بر تصویب این پیشنهاد پافشاری دارند افزود: این طرح با نگاه کارشناسی انجام‌شده و دولت و وزارت کشاورزی هم موافق هستند.
سخنگوی گروه بهداشت و درمان در پایان یادآور شد: خوشبختانه با نمایندگان مجلس و رایزنی‌های که انجام گرفت و هم‌چنین در گروه تلفیق برنامه‌ و بودجه و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس این اتفاق‌نظر وجود دارد و این وفاق و همدلی که در همه نمایندگان، دولت و مجلس وجود دارد می‌توانیم این‌رو مصوبه را در بودجه سال ۹۴ قرار دهیم.



جعبه‌ابزار