تسهیلات مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی


از سوی معاون بنیاد مسکن عنوان شد
انتقاد از عدم پرداخت تسهیلات مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی
» سرویس: اقتصادي - راه و ساختمان
کد خبر: ۹۳۱۰۱۹۱۰۳۷۴
جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۸
معاون بنیاد مسکن کل کشور با اشاره به اینکه بانک‌ها تسهیلات مقاوم سازی خانه‌های روستایی را نمی‌پردازند، گفت: از مجموع کل منازل روستایی بهره‌مند از تسهیلات مسکن روستایی عملیات مقاوم سازی ۴۱ هزار و ۶۲۰ خانه به اتمام رسیده و کار ۴۳ درصد دیگر همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار ایسنا در اصفهان، محمد رضا شاملو در جلسه مشترک کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با شورای برنامه ریزی و توسعه استان اصفهان با اشاره به آمار روستاهای موجود در استان اصفهان گفت: اصفهان دارای یک هزار و ۸۳۱ روستا است که از این مقدار ۹۵۶ روستا بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت دارد و در این میان ۷۰ نقطه جمعیتی نیز به چشم می خورد.

وی درباره تعداد روستاهای برخوردار از طرح هادی افزود: از مجموع ۸۸۶ روستای کد شده در اصفهان، ۷۷۸ روستا از طرح هادی برخوردار است که این میزان با افزایش ۸۸.۶ درصدی نسبت به متوسط کشوری همراه بوده است.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه آمارها از اجرای ۶۷ درصد طرح های هادی خبر می دهند، اما در باطن باید گفت که در این آمار با احتساب هر گونه عمل نوسازی فارغ از کیفیت و کمیت انجام آن در روستا ارزیابی، اندازه‌گیری و شمارش شده و به همین دلیل نیز قابل استناد نیست.

معاون بنیاد مسکن کل کشور از اجرای موفق طرح هادی در ۵۹۹ روستای استان اصفهان خبر داد و گفت: از مجموع این تعداد ۴۰۰ روستا از مشکل پروژه های نیمه تمام رنج می برند و ارزیابی های اخیر نشان می دهد که برای تکمیل این پروژه ها به ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

شاملو افزود: تصور تداوم وضعیت موجود اقتصادی کشور بیان گر این مساله است که اگر کشور تا ۸ سال آینده هیچ پروژه عمرانی دیگری به جز تکمیل پروژه های نیمه تمام روستاهای استان اصفهان را در دستور کار خود قرار ندهد باز هم احتمال عدم تکمیل این پروژه ها با توجه به تورم های پیش روی بخش عمران و ساخت و ساز کشور وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی لازم است طرح مقاوم سازی روستاهای کشور را در دستور کار خود قرار دهد، خاطر نشان کرد: سالانه ۲ هزار تا ۲ هزار و بیست میلیون تومان برای مقاوم سازی بافت‌های فرسوده روستایی مورد نیاز است، اما رقم بودجه های تخصیصی به این بخش بر اساس سنوات گذشته نشان می‌دهد که فرایند نوسازی روستاهای کشور از جمله استان اصفهان تا ۵۰ سال دیگر نیز به پایان نمی رسد.

معاون بنیاد مسکن کل کشور ظرفیت های توریستی روستاهای اصفهان مانند ابیانه را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: برخی روستاهای استان اصفهان با توجه به شرایط نامناسب عمرانی خود به علت سادگی و طراوت معماری سنتی ایرانی مامنی برای جذب گردشگر ایرانی و خارجی محسوب می شوند.

وی افزود: لازم است در این بخش اقدامات هماهنگی مناسبی بین دستگاه های مختلف صورت بگیرد چرا که در برخی روستاهای استان اصفهان نه تنها ورود گردشگر خارجی ثمرات اقتصادی چندانی به همراه نداشته بلکه منطقه را با معضلات فرهنگی عدیده ای نیز رو به رو کرده است.

شاملو درباره میزان مساکن روستایی مقاوم شده خاطر نشان کرد: از مجموع ۱۹۳ هزار و ۵۸۲ واحد مسکونی موجود در روستاهای استان اصفهان ۶۰ هزار واحد مسکونی مقاوم سازی شده که ۴۸ هزار و ۷۲۵ خانه روستایی از این تعداد عملیات مقاوم سازی خود را در چارچوب تسهیلات مسکن روستایی برنامه چهارم و پنجم توسعه آغاز کرده و برخی نیز به اتمام رسانده اند.



جعبه‌ابزار