تهاتر


هاتر چیست؟
برای آشنایی با مفهوم تهاتر، در ابتدا مروری برتاریخچه روند معاملات داشته و تهاتر سنتی که از ابتدای تاریخ بشر وجود داشته است را تعریف می کنیم. لازم به ذکر است که به تناسب زمان تهاتر سنتی تکامل یافته است وتهاتر مدرن امروزی بوجود آمده است.


تاریخچه روند مبادلات[ویرایش]

در گذشته دیرین برای تداوم حیات، نیاز هر فرد با تلاش فردی (شکار- تولید و ...) تامین می شد، ولی با گذشت زمان ، انسانها هرگز به تولید شخصی قانع نبوده و ناگزیر از راه معاوضه مستقیم کالا با کالا،(تهاتر سنتی) نیازهای عادی زندگی را فراهم می کردند. در داد و ستدهای اولیه (قرن ها پیش از میلاد) معاوضه دو کالا با هم بدون تعیین ارزش و معیاری برای سنجش انجام می پذیرفت، تا آن که راه (مبادله غیرمستقیم کالا با کالا) را در پیش گرفت و همین انتخاب موجب پیدایش «پول» شد وپس از آن تهاتر مدرن ایجاد گردید.

تهاتر سنتی[ویرایش]

در جوامع نخستین، بدست آوردن انواع کالاهای تولید شده جهت مصرف صرفا از طریق تعویض و مبادله دو کالا امکان پذیر بود و این مبادله مشکلات بسیاری به همراه داشت از جمله: امکان تعیین ارزش کالا براساس قبول واحد معینی که مورد تایید طرفین معامله باشد نبود ، همچنین یافتن طرفین مبادله دو کالا (مثال: گوسفند و گندم) که هر دو نیاز به کالاهای عرضه شده طرف دیگر داشته و آماده مبادله باشند چندان آسان نبود. بشر در ابتدا برای حل چنین مشکلاتی اشیا و یا کالاهایی را به عنوان واسطه مبادلات به جهت سهولت داد و ستد که بسته به نوع و فراوانی آن شیء یا کالای واسطه در آن محدوده یا شهر،(مثل صدف در سواحل دریا و گوسفند و گاو در نواحی کوهستانی و معتدل) انتخاب می کرد .
در همان زمان هم برای حفظ مقدار عددی مبادلات یا نتیجه معاملات از ریسمان های گره دار یا چوب خط بهره می جستند. گرچه با انتخاب کالاهای واسطه دو اشکال اساسی فوق ظاهرا حل شده بود، اما گاهی کالای واسطه نیز به علت غیرقابل تقسیم بودن مانع انجام معاملات کوچک می شد و یا به علت حجم زیاد و ارزش کم نقش اساسی را که ذخیره کالای واسطه تا زمان احتیاج به معامله باشد غیرممکن می ساخت و در بعضی مواقع نگهداری کالای واسطه به علت فسادپذیری امکان نداشت. تنوع تولید و لزوم رفع نیاز بشر از تولیدات مختلف در سیر گسترش اقتصاد کشورها موجب پیدایش دو کالای اقتصادی ( طلا و نقره ) با ثبات ارزش نسبی که مورد قبول عامه باشد، شد .
پس از آن که فلزات قیمتی (طلا و نقره) کشف شد و مزایا و وجوه تمایز آنها نسبت به کالاهای دیگر به ویژه فلزاتی مثل آهن و مس و مفرغ شناخته شد، جایگزین وسایل مبادلاتی قبلی که فاقد خصوصیات فیزیکی طلا و نقره (وفور تولید بودند) شدند و به عنوان «پول» مورد استفاده قرار گرفتند. با گذشت زمان مسئولان امور در جوامع مختلف برای رونق دادوستد و توسعه تجارت نسبت به ضرب سکه های طلا و نقره اقدام کردند. برای انجام این کار، شمش های طلا و نقره را به سکه های کوچک و متنوع تبدیل و سپس آنها را به مهر خود ممهور و در قلمرو جغرافیایی خویش رایج ساختند. اولین سکه ای که در ایران رواج یافت، در زمان داریوش اول( ۵۱۶ ق.م) ضرب شد و نام آن دریک بود.
هرودوت در مورد ضرب سکه دریک می گوید: «او شاهی بود که از خود یادبودی گذارد که هرگز هیچ شاهی از خود باقی نگذاشته بود» و سکه دیگری که رواج داشت «شکل» بود که همزمان با نقشی که پول فلزی در بازارهای مختلف مبادلات و معاملات پیدا کرد کار دادوستد و تجارت را توسعه بخشید و موجب گسترش حرفه صرافی شد. صاحبان این حرف واسطه عملیات پولی بین تجار در داخل و خارج از کشور بودند که عملکردشان مقدمه نشر پول کاغذی و تشکیل بانک های امروزی شد. نشر پول کاغذی در دوران پیشین به صور مختلف وجود داشته که در زمان ها و مکان های گوناگون دارای نقش و وظایف محدود و خاصی بوده است. مثلا در روم قبل از میلاد، صراف ها اسناد کاغذی (دست نوشته هایی) در اختیار مشتریان خود می گذاردند یا به اشخاصی که مسکوکات (فلزات قیمتی) خود را پیش آنها به امانت می گذاشتند، سندی به عنوان «قبض رسید» می دادند
این اسناد که به همین عنوان «قبض رسید» معروف بودند، به اعتبار صراف صادرکننده در بازار دست به دست می گشتند و عملا وظایف پول مسکوک و رایج آن زمان را انجام می دادند. این رویه پایه گذار سیستم پول کاغذی به اسکناس شد که از بدو انتشار رابطه ثابتی بین ارزش اسکناس معاملاتی با طلا و نقره برقرار ساخت و قانونمند شد و از قرن نوزدهم، در چارچوب مقررات و قوانین پولی و بانکی هر کشور و تحت عنوان پول قانونی، رایج و در اقتصاد و سرمایه داری متداول و مطرح شد. شاید اختراع پول یکی از کشفیات شگرف و بی نظیری باشد که بشر توانست مشکلات موجود در مبادله کالاها و خدمات را به کلی برطرف سازد.

تهاتر نوین[ویرایش]

پس از گذشت زمان بشر تهاتر نوین و مزایایی که تهاتر نوین می تواند داشته باشد را درک کرد.
در سالهای اخیر استفاده از سیستم تهاتر نوین در کشورهای پیشرفته به امری کاربردی تبدیل گشته که روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا می کند. محبوبیت تهاتر در گروی درک کسب و کارها و مشتریان از توانایی های تهاتر است، چنانچه در برخی کشورها این شیوه بسیار مهجور و در برخی دیگر پر رونق است.
در آمریکا ۵۰۰,۰۰۰ کسب و کار به طور فعال از معاملات سازماندهی شده به عنوان مکمل معاملات نقدي خود استفاده می کنند. با عضو شدن در بازارهاي تهاتري، شرکتها می توانند خرید کالاها و خدمات مورد نیاز خود را از طریق فروش محصولات و خدمات مازاد خود تامین مالی کنند.

معرفی شرکت های تهاتری خارجی[ویرایش]

شرکت BizXchange یکی از شرکتهای پیش رو در صنعت به سرعت رو به رشد تجارت متقابل است. این شرکت با استفاده از واحد پول خصوصی خود، امکان ارتباط بین کسب و کارها و افراد را در سرتاسر جهان فراهم می سازد و از این طریق، توانایی کسب درآمد و قدرت خرید آنها را افزایش می دهد BizX، به صنایع مختلف این امکان را می دهد تا موفقیت خود را با حداکثر سازی منابع، ایجاد کانالهای جدید فروش و نگهداری پول نقد در خرج های شرکت ، افزایش دهند.
شرکتBizXchange قصد متحول کردن شیوه پرداخت پول توسط افراد را دارد و از این طریق قادر خواهد بود تا جوامع و شرکتهای مورد نظر را کاراتر و موفق تر سازد. شرکت BizXchange برای کسب و کارهای سطح بالاتر، راه کارهای شخصی شده مالی نیز فراهم می سازد تا از این طریق به رشد آن ها کمک نماید. شرکت BizXchange با تبدیل دارایی ها و منابعی که قبل از ورود به BizX کمتر مورد بهره برداری قرار می گرفتند، به ابزار تأمین نیازها و خریدهای شرکت، ابزار استراتژیک مورد نیاز شرکتها برای موفقیت در بازار رقابتی امروز را فراهم می سازد.
شرکت BizXchange با بیش از ۵۰ سال تجربه در صنایع واحد پولی تکمیلی و شبکه توزیعی متشکل از هزاران شرکت وابسته و همکار، منابع لازم برای کسب نتایج مطلوب مشتریان را داراست.
شرکت BizXchange در سال ۲۰۰۲ و بعد از تجربه موفق CEO آن در شرکت U-barter.com تاسیس گردید و در همان سال نخست، رشدی حدود ۳۰۳% را تجربه کرد.
Bob Bagga، موسس و CEO شرکت، از سال ۱۹۹۲ عضوی از انجمن بین المللی تجارت متقابل است و به عنوان قائم مقام انجمن از سال ۲۰۰۶ برگزیده شده است.
گردش مالی سالیانه شرکت BizXchange حدود ۸۰ میلیون دلار در سال است. بعلاوه شرکت ادعا می کند که در جهان را یج ترین واحد پول خصوصی دنیا را ساخته است. به این معنی که BizX dollars از سایر واحدهای پولی خصوصی، شناخته شده تر است و در دایره وسیع تری از کسب و کارهای بین المللی مورد استفاده قرار می گیرد.
شرکت BizXchange برای مشتریان خود، بازاری آنلاین فراهم نموده است که مشتریان به سادگی از طریق آن به انواع خدمات و کالاهای قابل دسترسی داخل شبکه BizX دسترسی خواهند داشت.
۱۹۹۱-بارترکارد در یک دفتر با ۱۰۰ مشتری (عضو)،در استرالیا تاسیس شد
-با سازمان مالیاتی استرالیا[۱]     و سازمان اوراق بهادار و سرمایه گذاری استرالیا[۲]     قراردادهایی بسته شد
۱۹۹۳-اولین لیسانس بین المللی فروخته شد (بارترکارد-نیوزلند)
۱۹۹۴-بارترکارد-جهانی به ثبت رسید( Bartercard International)
۱۹۹۵-بارترکارد-جهانی شروع به تلاش کرد(Bartercard International)
۱۹۹۶-بارترکارد-انگلیس تاسیس شد
۱۹۹۶-بارترکارد بین المللی شروع به کار کرد
۱۹۹۷-بارترکارد-تایلند تاسیس شد
۱۹۹۹-بارترکارد وبسایت تجاری خود را راه‌اندازی کرد
۱۹۹۹-اولین خرید و فروش بدون پول نقد و آنلاین [۳]    (EFTPOS) آماده به کار شد
۲۰۰۰-جایزه خلاقیت در تجارت (Auscham ANZ Business Awards)
۲۰۰۱-پرتال تجاریِ انفرادی[۴]     برای هر یک از اعضا راه اندازی شد
۲۰۰۱- نرم افزار وب‌تریدر[۵]     که مدیریت کننده روابط مشتریان است بارگذاری شد.
۲۰۰۱-بارترکارد-امارات متحده عربی تاسیس شد
۲۰۰۱- بارترکارد در مجله" Business Review Weekly" به عنوان ۱۰۰ کشور برتردر استرالیا از لحاظ سرعت رشد شناخته شد
۲۰۰۱-جایزه بهترین سیستم رتبه بندی و شرکت مادر در استرالیا را از آن خود ساخت
۲۰۰۲- ۵۵ شعبه در استالیا با موفقیت وجود داشتند
۲۰۰۲- فینالیست در مسابقات کشوری کارآفرینی
۲۰۰۲-جایزه بهترین صادرات از طریق لیسانس دهی در استرالیا
۲۰۰۴-در مصر راه اندازی شد
۲۰۰۶-کارتهای EFTPOSدر چهار بانک معتبر شناخته شدند
۲۰۰۶-تجارت ۱.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۶
۲۰۰۷-سایت بارترکارد عوض شد
۲۰۰۸- راه اندازی سیستم پیامکی [۶]    برای اعضا جهت چک کردن مبادلات و همچنین تعادل حساب‌شان
۲۰۰۹- ۱۸.۵ میلیون دلار از طریق پرتال کاربری اعضاء مبادله شد
۲۰۰۹- تعداد حراج ها بعلاوه تجارت تماماً الکترونیکی به عدد ۱۲۸،۱۶۳ رسید.
۲۰۱۰- خرید و فروش آنلاین امکان‌پذیر شد.
۲۰۱۰-سایت تبلیغات اینترنتی راه‌اندازی شد[۷]    
۲۰۱۲-نرم افزار موبایل بهره برداری شد.


منابع[ویرایش]


Australian Taxation Office [۸]    
Australian Securities and Investment Commission (ASIC)[۹]    
Electronic Funds Transfer Terminal with a bank (EFTPOS)[۱۰]    
Members Trading Portal (MTP)[۱۱]    
webtrader[۱۲]    
SMSPOS[۱۳]    
http://www.realestate.au.bartercard.com [۷



جعبه‌ابزار