توسعه صنعت گردشگری روستاهای کنگاور


توسعه صنعت گردشگری روستاهای کنگاور نیازمند تقویت زیرساخت ها
کرمانشاه - ایرنا - شهرستان کنگاور از توانمندی های قابل قبولی برای گردشگری روستایی برخوردار است که در صورت توجه جدی به زیرساخت ها می توان از آن برای رشد و توسعه روستاها استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا صنعت گردشگری امروزه به عنوان یکی از مهمترین فعالیت های اقتصادی از جایگاه و اهمیت ویژه ای در جهان برخوردار است و یکی از منابع عمده درآمدزایی و اشتغال در جهان به شمار می آید.
رشد چشمگیر گردشگری در سال های اخیر بیانگر این اهمیت است و ایران به عنوان کشوری با پیشینه ی کهن و تمدن دیرینه دارای مناطقی است که از توانایی ها و جاذبه های گوناگونی برای جذب گردشگر برخوردار است.
استان کرمانشاه نیز یکی از مناطقی است که شهرستان های تشکیل دهنده ی آن دارای جاذبه های گوناگونی برای گردشگری است.
شهرستان کنگاور به عنوان یکی از شهرهای مهم استان کرمانشاه از ویژگی های قابل توجهی برای گردشگری برخوردار است که در صورت توجه جدی می توان از آن برای جذب گردشگر بخوبی استفاده کرد.
این منطقه در طول تاریخ پرفرازو نشیب خود و در منابع مختلف تاریخی با نام های مختلفی همچون کان گوهر، کنکوبار و کنکور نامیده شده است.
جاذبه های گردشگردی هر منطقه به واسطه ی داشته های آن منطقه تعریف می شود و با توجه به موقعیت و توانمندی های شهرستان کنگاور، زمینه گردشگری طبیعی و فرهنگی و زیرمجموعه های آنها وجود دارد.
تعداد ۱۱۵ اثر تاریخی ثبت شده ملی در شهرستان کنگاور از دوران مادها، هخامنشیان، ساسانیان، صفویه، اشکانیان و قاجاریه تلالویی از فرهنگ و تمدن ایرانیان را به نمایش گذاشته است.
جاذبه های طبیعی و فرهنگی گردشگری در روستاها، سرمایه بزرگی است و تلاش برای معرفی جاذبه های فرهنگی و طبیعی روستاها و توسعه زیرساخت های گردشگری، نقش موثری در جذب بیشتر توریست و رونق اقتصادی در روستاها دارد.
کنگاور دارای ۸۴ روستا است که بیشتر آنها علاوه بر برخورداری از چشم اندازهای زیبا و طبیعت بکر، دارای آثار و بناهایی منحصر به فردی با سابقه تاریخی هستند.
•• پل تاریخی کوچه
این پل در ۱۲ کیلومتری شهرستان کنگاور بر سر راه جاده کنگاور به تویسرکان در کنار روستای کوچه و بر روی رودخانه خرم رود احداث شده است.
تاریخ احداث این پل به دوره صفویه و زمان شاه عباس بر می گردد، مصالح به کار رفته در این پل عموما آجر و گچ و قلوه سنگ است و دارای پنج چشمه طاق از نو جناغی است.
روزگاری به دلیل حجم زیاد رودخانه پایه های زیرین پل، محافظ و در واقع مهار کننده جریان تند آب بود که اکنون به دلیل خشکی کامل رودخانه کاملا نمایان است.
•• تپه تاریخی گودین
این تپه در ۵/۱۲ کیلومتری جنوب شرقی کنگاور و یک کیلومتری روستای گودین قرار دارد، این تپه تاریخی نخستین بار در سال ۱۹۶۵ میلادی برابر با ۱۳۴۴ هجری شمسی توسط دکتر کایلریانگ کانادایی مورد حفاری قرار گرفت.
این تپه دارای هفت لایه تاریخی است و آثار بدست آمده از آن حکایت از استقرار طولانی و تقریبا بی وقفه از اواسط هزاره ششم ق.م است.
جدیدترین طبقه آن مربوط به دوران اسلامی و قدیمی ترین طبقه متعلق به اواخر دوره نوسنگی است.
آثار به دست آمده در این تپه شامل کاسه های سفالی اتاق های متعلق به دوران ماد، ستون های چوبی با پایه های سنگی و الواح سنگی که حکایت از داد و ستد این منطقه با منطقه شوش در آن زمان را دارد.
همه این آثار تنها گوشه ای از زیبایی ها و تاریخ باستان این استان است که هر ساله تعداد زیادی از تاریخ دوستان را به سمت خود جذب می کند.
روستاهای کنگاور دارای آب و هوایی بسیار مطلوب هستند که وجود سراب های متعدد بیانگر این ادعاست.
•• سراب کبوتر لانه
این سراب در غرب کنگاور قرار گرفته و این سراب نسبتاً پرآب و تشکیل رودخانه کبوترلانه را در پایاب خود می دهد و یکی از نقاط تفریحی دامنه ی روستای کبوتر لانه به حساب می آید.
•• سراب ماران
این سراب در محل کوه مشرف بر سراب ماران و به فاصله ۳۰ متری از ضلع شمال شرقی سراب تپه ای طبیعی قرار دارد این تپه در دامنه جنوبی ارتفاعات متمرکز است که در میان این بقایا علاوه بر سفال، تعدادی سنگهای ترشدار مکعبی شکل (مشخصه آجرهای ساسانی) در محل پراکنده و قابل مشاهده است.
از سوی دیگر این محل دارای یک چشم انداز بسیار زیبا طبیعی و مشرف بر دشت زیبای دهلر است که فضای سبز و آثار تاریخی زیبایی مضاعفی به طبیعت بکر آن داده است.
•• روستای فش یکی از ۱۴ روستای هدف گردشگری استان کرمانشاه
روستای «فش» از توابع بخش مرکزی شهرستان کنگاور است و با توجه به قدمت بنای زیارتگاه امامزاده سید جمال الدین بن جعفرصادق (ع) و نوشته هایی به خط کوفی بر روی سنگ قبرهای گورستان قدیمی روستا می توان پیشینه ی تاریخی روستای فش را به قرون گذشته مرتبط دانست.
یکی از مهم ترین جاذبه های طبیعی روستا، سراب زیبای فش است که در نزدیکی روستا قراردارد و اطراف آن را درختان بلند جنگلی، گل ها و گیاهان خودرو فرا گرفته است.
این سراب در سال ۱۳۸۲ به عنوان یک اثر گردشگری به ثبت رسیده است.
روستاهای شهرستان علاوه بر طبیعت زیبا و آثار تاریخی، دارای آداب و رسوم، صنایع دستی، غذاهای سنتی، بازی های محلی و مراسم های مخصوص خود هستند که جاذبه های گردشگری روستایی را دو برابر می کنند.
فرهنگ والای روستا و بافت اجتماعی یکی دیگر از جاذبه های مهم روستاهای شهرستان کنگاور است که برنامه ریزی برای گسترش گردشگری روستایی بر پایه توسعه پایدار اقتصادی در راستای رشد و تعالی جامعه روستایی بسیار موثر است.
با توسعه و ارتقای فعالیت هایی مانند گردشگری روستایی می توان تا حدودی از خروج نیروی کارآمد در عرصه ی کشاورزی جلوگیری کرد و گامی در جهت توسعه و آبادی روستاها برداشت.
حضور بخش خصوصی و غیردولتی در صنعت گرشگری در کنار بخش دولتی، موجب تسریع در توسعه این بخش می شود.
توسعه صنعت گردشگری روستایی موجب شکوفایی اقتصادی در روستاها و کاهش بیکاری و اشتغال زایی خواهد شد و در مجموع توسعه پایدار در صنعت گردشگری اثراتش را در تمام بخشهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بسرعت نشان خواهد داد.
واقعیت آن است که بخش عمده داشته های ارزشمند فرهنگی و هویتی کشور در حریم های روستایی است و خلق مزیت از دل این داشته ها و ایجاد شغل و جذابیت البته که تنها با راهبری دولت محقق نمی شود و مشارکت مردمی و نگاه ویژه رسانه ها برای معرفی این ظرفیت ها را می طلبد.
شهرستان کنگاور به دلیل قرار گرفتن بر سر راه زائران عتبات عالیات از ظرفیت های و پتانسیل های خوبی هم در گردشگری فرهنگی و هم گردشگری طبیعی برخوردار است که توسعه آن نیازمند امکانات و تسهیلات لازم در امر حمل و نقل، اقامتگاه، خدمات و مهمتر از همه اطلاع رسانی و تبلیغات است.
شهرستان کنگاور با جمعیتی افزون بر۸۲ هزار نفر در۹۰ کیلومتری شرق شهر کرمانشاه و در ورودی استان واقع شده است.
اطلاعات تاریخی این گزارش برگرفته از دفترکهای میراث فرهنگی و کتاب کرمانشاهان، کردستان دکتر مسعود گلزاری است.
توسعه صنعت گردشگری روستاهای کنگاور    



جعبه‌ابزار