تیتکانلو


تیتکانلو در فاروج که فقط تابلو آن از روستا به شهر تغییر یافته است
فاروج - ایرنا - تیتکانلو مرکز بخش خبوشان شهرستان فاروج در خراسان شمالی که در بهمن ۸۸ به شهر ارتقا یافت هم اکنون به گفته اهالی تنها تابلوی آن از روستا به شهر تغییر یافته است.

شماری از شهروندان تیتکانلو که تنها هشت کیلومتر با فاروج فاصله دارد روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کردند: به رغم افزایش تردد مرکز بخش خبوشان به فاروج، این مسیر به علت داشتن راه روستایی همچنان پرتصادف است.
یکی از شهروندان تیتکانلوی خواستار توجه مسوولان به روستاهای که به شهر ارتقا می یابند، شد و گفت: باید در این زمینه اعتبارات ویژه برای برخوردار کردن این مناطق در نظر گرفته شود.
'صادق حامدی' افزود: راه یکی از شاخص های توسعه است که در شهر تیتکانلو کمتر به آن توجه شده است به طوری که در هفته های اخیر شاهد بروز دو تصادف در این محور بوده ایم.
وی از غفلت مسوولان از شهرهای کوچک گله کرد و گفت: تاسیس بخش ها و شهرهای جدید با شتاب و بی برنامه انجام شده که امروز حاصل آن وجود کوهی از مشکلات پیش روی مردم است.
شهروند دیگری با بیان اینکه نبود نگاه ویژه به شهرستان های تازه تاسیس امکان توسعه را فراهم نمی کند، افزود: تبدیل روستاها به شهر فقط یک تغییر تابلو بوده که موجب شده مردم فقط هزینه های بیشتری را در حوزه ساخت و ساز و پرداخت عوارض شهری متحمل شوند.
'قربان قاهری' افزود: تصویب تبدیل روستاهایی با بیش از ۳۵۰۰ نفر جمعیت به شهر در مجلس شورای اسلامی در اواخر سال ۸۸ بارقه های امید را برای افراد ساکن در چنین روستاهایی ایجاد کرد.
شهروند دیگری گفت: تبدیل شدن روستا به شهر پیامدهای منفی دارد که از جمله آن از بین رفتن زمین های زراعی است.
وی از پیامدهای مثبت آن نیز آسفالت جاده های خاکی و مالرو و افزایش امکانات و خدمات شهری دانست ولی گفت: این امر در تیتکانلو اجرایی نشده است.
وی افزود: هیچ کس مخالف پیشرفت نیست، اما فقط با تغییر نام یک روستا به شهر به واسطه داشتن یک تعداد مشخص جمعیت نمی توان باعث پیشرفت روستاها شد.
وی گفت: یکی از ابتدایی ترین نیازها در تبدیل روستا به شهر، برخوداری از راه با مولفه های راه شهری است.
رییس شورای اسلامی شهر تیتکانلو هم گفت: مطالبه بسیاری از شهروندان ارتقا راه دسترسی تیتکانلو به عنوان مرکز بخش خبوشان به راه شهری با مشخصه های فنی آن است.
'مجید محمدی' افزود: هشت کیلومتر مسافت تیتکانلو به فاروج با مشخصات فنی راه روستایی است که با توجه به افزایش میزان ترددها در این محور و وجود پیچ خطرناک در مسیر روستای یام به این شهر مشکل آفرین شده است.
وی گفت: پیگیری های شورای شهر همچنان بی نتیجه باقی مانده است و کمبود اعتبارات مانع از ارتقای این راه روستایی به شهری شده است.
•ارتقای راه تیتکانلو به راه شهری، شاید وقت دیگر
مدیرکل ره وشهرسازی خراسان شمالی گفت: ارتقای راه تیتکانلو از روستایی به شهری دراولویت پروژه های راهسازی این اداره کل نیست.
'علی اصغر بدیعی مقدم' اظهار کرد: با توجه به اینکه در شاخص پروژه های راهسازی روستایی خیلی عقب هستیم، تا تکمیل نشدن این پروژه ها ارتقای پروژه های راهسازی در اولویت نیست.
وی با بیان اینکه ۹۵ کیلومتر راه ساخته نشده در شهرستان فاروج داریم گفت: این میزان از راه ها فاقد قرارداد است و اولویت برنامه ها به حداقل رساندن پروژه های در دست اجراست.
وی افزود: بعد از تعین تکلیف پروژه های در دست اجرا، برای ۹۵ کیلومتر باقی مانده برنامه ریزی می شود.
بدیعی یادآورشد: ۱۱۲ کیلومتر از محورهای روستایی شهرستان فاروج در دست اجراست که تکمیل این پروژه ها ۳۱۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی یادآورشد: از ۳۶۵ کیلومتر راه روستایی شهرستان، ۱۸۰ کیلومتر آسفالت شده است.
وی گفت: از مجموع چهار هزارو ۳۲۶ کیلومتر راه های روستایی خراسان شمالی یک هزارو ۷۰۰ کیلومتر آسفالت شده و شاخص میانگین برخوداری استان ۴۰ درصد است که نسبت به میانگین کشوری ۱۲ درصد عقب است.
وی افزود: با توجه به این شرایط بهره برداری از پروژه های نیمه تمام سطح استان اولویت فعالیت های راهسازی است



جعبه‌ابزار