ثبت نشان جغرافیایی سفال لالجین


ثبت نشان جغرافیایی سفال لالجین/ برند‌سازی صنایع دستی شهرستان‌های همدان
مدیرکل میراث فرهنگی همدان از پیگیری ثبت نشان جغرافیایی سفال و سرامیک لالجین خبر داد و گفت: هدف ما برند‌سازی صنایع دستی هر یک از شهرستان‌های استان است

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، ریحان سروش‌مقدم ظهر امروز در کارگروه تخصصی گردشگری استان با اشاره به آغاز هفته صنایع دستی، اظهار کرد: در تقویم جهانی ۲۰ خردادماه به عنوان روز جهانی صنایع دستی به ثبت رسیده و میراث فرهنگی استان نیز برنامه‌های ویژه‌ای به همین مناسبت تدارک دیده است.
وی به حضور هنرمندان صنایع دستی در نمایشگاه بین‌المللی اشاره کرد و گفت: به مناسبت هفته صنایع دستی نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی در تهران برگزار خواهد شد که تعدادی از هنرمندان استان نیز در این نمایشگاه حضور دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی همدان افزود: ۱۳۰ هنرمند فعال در صنایع دستی برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کردند که با سنجش این افراد و با توجه به نوع فعالیت آن‌ها ۱۲ هنرمند برتر در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
•راه‌اندازی ۴ خانه صنایع دستی
وی خاطرنشان کرد: ۱۲ غرفه رایگان و سه غرفه آزاد در نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی در اختیار هنرمندان استان به منظور عرضه صنایع دستی استان قرار خواهد گرفت.
سروش‌مقدم با بیان اینکه در هفته صنایع دستی تعدادی خانه صنایع دستی در شهرستان‌ها نیز فعال خواهد شد، تصریح کرد: به مناسبت این هفته چهار خانه صنایع دستی در شهرستان‌های تویسرکان،‌ کبود‌راهنگ، ملایر و فامنین ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: خانه‌های صنایع دستی به دلیل استقبال و پیگیری هنرمندان و اهمیت صنایع دستی استان و با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان ایجاد می‌شود و در پیشبرد و ترویج صنایع دستی نیز نقش بسزایی ایفا می‌کند.
مدیرکل میراث فرهنگی همدان ادامه داد: هدف از ایجاد خانه‌های صنایع دستی ایجاد محلی برای سیاست‌گذاری، تصمیم‌گیری،‌ هدایت و مدیریت مسائل مربوط به این بخش است.
وی با بیان اینکه در این هفته تور بازدید کارگاه‌های صنایع دستی چند شهرستان‌ نیز در دستور کار است، تصریح کرد: هدف ما برند‌سازی صنایع دستی هر یک از شهرستان‌های استان است تا در اشتغال، اقتصاد،‌ تولید و صادرات نیز موفق ظاهر شویم.
•پیش‌بینی ۵ میلیارد تومان اعتبار دو ساله برای تبلیغات و بازاریابی
سروش‌مقدم با اشاره به دیگر برنامه‌های هفته صنایع دستی ابراز داشت: هم‌اندیشی با صنعتگران استان، تجلیل از آنها، برگزاری تور لالجین، اجرای زنده نمایش صنایع دستی و برپایی نمایشگاه‌های تخصصی صنایع دستی در شهرستان‌ها از دیگر برنامه‌های این هفته است.
وی با بیان اینکه ترویج و گسترش صنایع دستی استان در جذب گردشگر، تولید و صادرات نقش مهمی دارد، با اشاره به ثبت نشان جغرافیایی سفال و سرامیک،‌ بیان داشت: تقاضای ثبت نشان جغرافیایی سفال و سرامیک لالجین عنوان شده و طرح آن نیز تعیین شده که در این هفته در استان رونمایی و به کشور ارسال خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی همدان با بیان اینکه تبلیغات و بازاریابی نقش مهمی در جذب گردشگر دارد،‌ گفت: کمیته تبلیغات و بازاریابی گردشگری تشکیل و جلسات آن با محوریت تبلیغات و بازاریابی نیز برگزار شده است.
وی با بیان اینکه ۵ میلیارد تومان اعتبار دو ساله برای تبلیغات و بازاریابی پیش‌بینی شده، عنوان کرد: اعتبار پیش‌بینی شده را برای سه بخش دولت،‌ شهرداری‌ها و بخش خصوصی در نظر گرفتیم.
سروش‌مقدم ادامه داد: پیشنهاد شد در این برنامه دو ساله در سال اول یک میلیارد تومان سهم دولت،‌ یک‌میلیارد تومان سهم شهرداری و ۵۰۰ میلیون تومان نیز سهم بخش خصوصی باشد و در سال آینده سهم بخش خصوصی افزایش یابد.
وی تاکید کرد: تقسیمات داخل حوزه‌ای برای اعتبار در نظر گرفته شده انجام نشده و پیش‌بینی کل هزینه برای تبلیغات و بازاریابی است.
مدیرکل میراث فرهنگی همدان با اشاره به افتتاح شبکه گردشگری گفت: با افتتاح این شبکه و تبلیغات اماکن گردشگری استان در آن، صنعت گردشگری شاهد تحولات چشمگیری خواهد بود.


دولت به دنبال دانش‌بنیان کردن صنایع دستی است[ویرایش]

وی خاطرنشان کرد: در تبلیغات و بازاریابی گردشگری باید ابعاد فرهنگی و هویتی نیز در نظر گرفته شود که در کشور بسیار مهم است.
سروش‌مقدم افزود: سیاست کلان سازمان میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری استمرار و اصلاح برنامه‌های گذشته و توسعه برنامه‌های موثر است.
وی یادآور شد: باید قبل از هر چیزی صنایع دستی استان به عنوان یک میراث معنوی و فرهنگی حفظ شود و بعد به دنبال کارآفرینی و ایجاد اشتغال در این بخش باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی همدان تصریح کرد: دولت تدبیر و امید به دنبال دانش‌بنیان کردن صنایع دستی است و این مهم از سیاست‌های دولت محسوب می‌شود چراکه از طریق صنایع دستی می‌توانیم جاذبه‌های جدیدی را در گردشگری ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه بحث سوغات در کشور و به ویژه استان همدان مغفول مانده است،‌ گفت: برای سوغات استان تعریف درستی نداریم و باید به صورت علمی و پژوهشی در این بخش ورود کنیم و کار‌های مهمی صورت گیرد.
سروش‌مقدم تاکید کرد: باید فعالیت‌ها به گونه‌ای باشد که گردشگران از سوغات استان استقبال بیشتری کنند و تحقق این امر فضای مناسبی برای کارآفرینی و معرفی استان ایجاد خواهد کرد.

ثبت روستا‌های ویژه صنایع دستی[ویرایش]

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات مهم در صنایع دستی نبود طرح مناسب است، ابراز داشت: طراحی الگو‌های جدید با توجه به نیاز بازار و مشتریان در صنایع دستی، سایه سنگین حضور محصولات چینی و سایر کشور‌ها را از بازار‌ها کم می‌کند و نیازی به کپی‌برداری نخواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی همدان با اشاره به ثبت روستا‌های ویژه صنایع دستی عنوان کرد: روستا‌هایی که بیش از ۵۰ درصد در صنایع دستی فعال هستند شناسایی و ثبت خواهند شد که تحقق این امر در معرفی جاذبه‌های گردشگری کشور و در توسعه روستا‌ها موثر است.
وی خاطرنشان کرد: دولت هر سال یک روستای ویژه صنایع دستی را تأمین اعتبار خواهد کرد که این امر در توسعه روستا‌ها نیز تاثیر بسزایی دارد.
سروش‌مقدم افزود: سال گذشته ۷۰ درصد فروش صنایع دستی از طریق بانک‌ها صورت گرفته و عمده هدیه‌های ادارات نیز به سمت محصولات صنایع دستی بود.
وی به رشد ۳۶ درصدی صادرات صنایع دستی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این رشد بدون احتساب صادرات چمدانی و زیور‌آلات بود که ۱۵ میلیون دلار را به خود اختصاص داد.
مدیرکل میراث فرهنگی همدان ادامه داد: فروش نوروزی بازارچه‌های صنایع دستی نیز در سال جاری افزایش ۲۶ درصدی داشته است.
وی با بیان اینکه استقبال خوبی از بازارچه‌های صنایع دستی شده، تصریح کرد: تدابیر برای ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی و توسعه مراکز فروش صنایع دستی در نظر گرفته شده است.



جعبه‌ابزار