جشن شالیزار


برگزاری نخستین جشن شالیزار در آمل
ساری- ایرنا- نخستین جشن شالیزار عنوان مراسمی بود که شالیکاران روستای ' هشتل ' از توابع بخش دابودشت شهرستان آمل با برگزاری آن در این روستا به استقبال سال زراعی کشت وکار رفتند.

به گزارش خبرنگار ایرنا در آمل، این جشن روز جمعه برابر با اول اسفندماه سال۹۳ و دوم اونه ماه سال ۱۵۲۶ تبری در روستای ' هشتل ' بخش دابودشت شهرستان آمل برگزار شد.
اما جشن شالیزار در روستای ' هشتل ' آمل روز جمعه با اجرای برنامه پیاده روی خانوادگی اهالی این روستا در مسیر شالیزارهای این روستا آغاز و با برگزاری برنامه های محلی وسنتی ادامه پیدا کرد.
در مسیرهای برگشت شالیکاران به سمت محل برگزاری جشن در دبستان شهدای ' هشتل' با غذاهای محلی شامل ' نان تنوری، کماج، آش ترش و برنجک' توسط زنان روستا پخت شده بود، از مردان پذیرایی شد.
در محل برگزاری جشن شالیزار هم برنامه های همچون ' رقص محلی، موسیقی اصیل مازندرانی و امیری خوانی اجرا و جوانهای این روستا نیز در مسابقه کشتی پهلوانی لوچو باهم رقابت کردند.
اهالی این روستا به اتفاق از برگزاری این جشن که به همت اهالی و انجمن اولیا و مربیان، مدیریت و کادر دبستان شهدای هشتل در محوطه این دبستان برگزار شد، ابراز رضایت وشادمانی کردند.
دبیر برگزاری جشن شالیزار درخصوص برگزاری این مراسم گفت: با توجه به شروع کار کشت محصول برنج و نفس کشیدن زمین، این جشن در روستای ' هشتل ' آمل برگزار و خوشبختانه با استقبال خوب مردم نیز مواجه شد.
' خسرو علیزاده هشتلی' افزود: هدف از برپایی این جشن همدلی و وفاق بین اهالی، نگاه دقیق به زنده نگه داشتن زمین این نعمت خداوندی و همچنین ایجاد رابطه عاطفی و نشاط اجتماعی درمیان قشر زحمتکش شالیکاران بوده است.
وی ابرازامیدواری کرد: جشن نشاء و جشن خرمن نیز از هم اکنون برنامه ریزی شده که قرار است که در فصل بهار وپاییز سال آینده برگزار شود.
شالیکاران مازندرانی به طور عمده از اوایل اسفندماه مراحل اولیه کشت برنج را که شامل شخم وشیار وآب تخت کردن شالیزارها است را آغاز و در اواخر همین ماه اقدام به خزانه گیری برای شالی می کنند واز اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت ماه نشاکاری می کنند.
مازندران حدود ۲۲۱ هزار هکتار شالیزار دارد و سالانه با تولید یک میلیون و۴۵۰ هزار تن شلتوک که ۹۵۰ هزار تن برنج سفید استحصال می شود، تامین کننده حدود ۴۴ درصد برنج مورد نیاز کشور است



جعبه‌ابزار