جشنواره‌های روستایی بازی‌های بومی محلی


برگزاری جشنواره‌های روستایی بازی‌های بومی محلی با حضور تیمی از یونسکو
» سرویس: استان ها - اصفهان
کد خبر: ۹۳۱۱۱۲۰۶۵۰۱
یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۹
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری اصفهان گفت: فردا - دوشنبه ۱۳ بهمن‌ماه - اصفهان میزبانی تیمی از اعضای دفتر منطقه‌ای یونسکو برای برگزاری جشنواره بازی‌های بومی و محلی در سه شهرستان استان و افتتاح دفتر منطقه‌ای همکاری‌های آموزش و پژوهش با دفتر منطقه‌ای یونسکو در اصفهان است.
پژمان اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، با اعلام تجدید حیات دفتر آموزشی و پژوهشی جدید و ابلاغیه استاندار به وی، اظهارکرد: در ابلاغیه استاندار به من آمده است که نمی‌خواهیم تنها دفتر آموزش و پژوهش استانداری باشیم، بلکه باید فعالیت این دفتر آموزش و پژوهش استان باشد تا رویکردی بین‌المللی در رفتارهای آموزشی خود داشته باشیم، چون امروزه دنیا، دنیای جهانی شدن است.
وی با بیان این‌که یکی از ظرفیت‌هایی که امروزه بسیار به ما کمک می‌کند، کمیسیون ملی یونسکو و دفتر منطقه‌ای آن در تهران است، افزود: تفاهم نامه‌ای با کمیسیون ملی یونسکو، آقای سعیدآبادی و تیمشان و خانم لاروش امضا کردیم که بر اساس آن دوره‌های آموزشی را در اصفهان برگزار کنیم.
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری اصفهان با بیان این‌که اولین گام این دوره‌ها در ۲۴ آذرماه با کارگاهی تخصصی در رابطه با "آسیب شناسی زنان" برگزار شد، ادامه داد: بد اخلاقی که نسبت به جامعه زنان در اصفهان رخ داد، زنگ خطری بود که ما را به سراغ آموزش و پژوهش در این زمینه سوق داد و دومین کارگاه خود را در ۱۳ بهمن و سومین برنامه را اسفندماه با عنوان جایزه ویژه روز جهانی زن در اصفهان، برگزار خواهیم کرد.
اسماعیلی تصریح کرد: هر کسی که در زمینه آموزش و پژوهش در حوزه زنان می‌تواند نقش ایفا کند، می‌تواند در چهارچوب قانون اساسی، فرهنگ ملی و مندرجات نظام جمهوری اسلامی ایران به کار بپردازد و در خدمت او هستیم.
وی با تاکید بر جایگاه دانشگاه گفت: اولین جایی که در این مورد باید با آن رابطه برقرار کرد و در این موضوع وارد شود، دانشگاه است. زیرا دانشگاه دید علمی دارد و طبق نظر امام راحل مبدأ همه تحولات است و بر اساس دیدگاه مقام معظم رهبری جایگاه ویژه‌ای دارد. به همین دلیل است که جایگاه برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی را دانشگاه انتخاب کرده‌اند.
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری اصفهان با اشاره به رویکرد دولت تدبیر و امید در مباحث آموزشی و پژوهشی، گفت: رویکرد دولت به جایگاه و ویژگی‌های زن بسیار مهم است. امروز اگر به این قضیه بخواهیم ورود پیدا کنیم، باید ورودی ما دانشگاه باشد. یونسکو نیز به واسطه بخش بین المللی و تربیتی خود می‌تواند به خوبی ظرفیت‌های اجتماعی ایران را برای دنیا باز کند.
اسماعیلی با تاکید بر ظرفیت‌های اجتماعی زنان ایرانی، اظهار کرد: ظرفیت‌های اجتماعی زنان ایرانی برای دنیا کمتر شناخته شده است و در این مورد یونسکو می تواند معرف خوبی برای نقش و جایگاه زنان ایرانی باشد. اینکه مدام دچار بی مهری مجامع حقوق بشری هستیم به این دلیل است که خود را نتوانستیم خوب معرفی کنیم. پس می‌توانیم از ظرفیت یونسکو استفاده کنیم تا آنها خدمتگزار نظام زنان ما قرار گیرند.
وی افزود: کمیسیون امور بانوان استانداری و یونسکو نقش محوری در این رابطه داشته‌اند، اما نقش محوری را استانداری اصفهان بازی کرده است. این بسترسازی را تیم مدیریت جدید و خانواده استانداری برای ما مهیا کرده و دست و پای ما را در این موضوع نبسته است.

توسعه روستایی، رویکرد دولت

وی با اشاره به سفر اعضای دفتر منطقه‌ای یونسکو به اصفهان از افتتاح دفتر منطقه‌ای همکاری‌های آموزش و پژوهش استانداری و دفتر منطقه‌ای یونسکو در اصفهان خبرداد و تصریح کرد: مالزی بدون قدمت بالایی در تاریخ به رتبه خوبی در حوزه‌های علمی، آموزشی، فرهنگی و اقتصادی رسید. ماهاتیر محمد معتقد بود که "اگر در کشور را ببندیم و صبح تا شب کار کنیم ۴۰ سال طول می‌کشد تا به نقطه کنونی جهان برسیم. پس باید در کشور را برای سرمایه گذاری با رویکرد و برنامه ریزی فرهنگی به روی جهان باز کرد و ما به سرمایه‌گذاران بگوییم که چه کنند."
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری اصفهان با تاکید بر نیاز کشور به رفتارهای پژوهشی و کاربردی که در حوزه اجتماعی استانی تاثیرگذار باشد، افزود: یکی از اقدامات خوبی که دولت در عمر بیش از یک ساله‌اش در پیش گرفته توجه به توسعه روستایی بوده که یکی از معیارهای بسیار مهم توسعه کشورهاست.
اسماعیلی با اشاره به این گفته فرشاد مومنی که توسعه روستایی مقدمه توسعه ملی است، اظهارکرد: چند سال بعد در همین موضوع با توجه به ریزش قدرت اقتصادی روستایی با دکتر مومنی صحبت کردم و ایشان گفتند که تغییری در این تعریف داده‌اند و آن اینکه توسعه روستایی نه تنها مقدمه توسعه ملی است، بلکه مقدمه توسعه جهانی نیز هست.
وی ادامه داد: با این رویکرد متوجه شدیم که فضای بسیار خوبی در جایگاه‌های اقتصادی و پژوهشی روستاهای ما قرار دارد. پیشنهادی را در کارگروه علوم اجتماعی به یونسکو دادیم که برای اولین بار یونسکو این امتیاز را به ما بدهد که جشنواره‌های بازی‌های بومی و محلی را در بخش روستایی استان اصفهان برگزار کنیم.
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری اصفهان اضافه کرد: در ۱۳ بهمن ماه در سه منطقه شهرضا، سمیرم و دهاقان برگزار کننده جشنواره‌های روستایی بازی‌های بومی و محلی خواهیم بود. اکوتوریسم در سمیرم، جشنواره صنایع دستی و قالی بافی را در دهاقان و بازی‌های بومی محلی را در شهرضا داریم. این جشنواره با توجه به رویکردهای اقتصادی روستا و ظرفیت‌های روستایی برگزار می‌شود.

روستا از جایگاه اقتصادی آسیب دیده است
اسماعیلی با اشاره به توسعه روستایی ادامه داد: باید ببینیم روستا از کجا آسیب دید. روستا از جایگاه فرهنگی‌اش آسیب ندید بلکه از جایگاه اقتصادی خود آسیب دید. چون نگاه ما نگاهی غیر اقتصادی در برنامه ریزی‌های روستا بود بستر مهاجرت به سمت شهر را گسترش دادیم و این مشهود است.
وی با تاکید بر اینکه نیاز است تا بنیاد رفتارهای اقتصادی روستا تقویت شود و این کار از طریق تزریق سرمایه صورت نمی‌گیرد، اظهار کرد: اگر قرار بود که مردم با دادن یارانه‌ها در روستا بمانند، مانده بودند، اما امروز می‌بینیم که به سمت شهر حرکت کردند.
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری اصفهان افزود: نرخ رشد جمعیت هم اکنون نیز در روستاها بیشتر است، زیرا روستاییان جمعیت را همچون نیروی انسانی نگاه می کردند. بنابراین توانمندی اقتصادی روستا ضعیف شده و باید تقویت شود.
اسماعیلی با بیان راهکارهای تقویت توانمندی‌های اقتصادی روستا، ادامه داد: با معرفی جاذبه‌های فرهنگی، اقتصادی، اکوتوریسم و بهتر از همه گردشگری روستا می توان مشکلات را رفع کرد. حد فاصل اصفهان تا شیراز حداقل ۵۰ تا ۱۰۰ روستا داریم که بعضا در کنار جاده قرار دارند و اگر تجهیز شوند مردم می‌توانند در آنها اسکان یابند و هم حوادث جاده‌ای کمتر شود و هم از روستاها استفاده می‌شود، همچنین اکوتوریسم جایگاه می یابد.
وی خاطرنشان کرد: سه میلیون نفر از اصفهان در سال گذشته به شیراز رفته‌اند. اگر تنها یک میلیون نفر از آنها از هزینه‌های اقتصادی خود به روستا ببرند و در مقابل فرهنگ و آب و هوای سالم بگیرند یک تعامل بسیار خوب ایجاد می‌شود. در روز طبیعت می توان به روستاها رفت که همه ظرفیتهای مورد نیاز یک شهرنشین برای اقامت در یک طبیعت سالم را دارند.
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش استانداری اصفهان گفت: اگر با دیدی روشن از نظر اقتصاد فرهنگی نه از نظر اقتصاد سیاسی و درآمدی به روستا نگاه کنیم مطمئنا روستاها احیا می شوند و تا زمانیکه قدرت روستایی بازیابی نشود پرداختن به سایر حوزه‌ها فایده ندارد.



جعبه‌ابزار