جنگل ابر


شهرستان شاهرود ، یکی از زیبا ترین شهرهای با مواهب طبیعی می باشد ، چرا که از سمت جنوب به کویر خار طوران می رسد . از سمت شمال آن جنگلهای زیبا و ییلاقی و روستاهای زیبا می رسد که از مشهورترین این روستاها در ابتدای خط جنگلی ، روستای ابر است و به دنبال آن جنگل های زیبا بالا دست این روستا را نیز جنگل ابر می گویند .
برای رسیدن به این منطقه زیبای می بایست از شاهرود وارد جاده آزاد شهر شویم و بعد از حدود ۴۰ کیلو متر در سمت چپ جاده تابلوهای مرتبط با روستای ابر را مشاهده می کنیم .بعد از وارد شدن به این جاده فرعی اگر حدود ۱۲ کیلومتر جلوتر برویم به روستای ابر می رسیم . البته از کنار جاده اصلی دو جاده به سمت ابر می رود که یکی وارد مرکز روستا می شود و دیگری از کنار آن عبور می کند و مستقیم به جنگل می رود . اگر حدود ۲۰ کیلومتر از روستا در جاده خاکی ناهموار ادامه مسیر دهیم به قلب جنگل های هیرکانی و بسیار زیبای ابر می رسیم . محلهای اطراق فراوانی در این جنگل وجود دارد که به دلیل چشمه سارهای متعدد آن در کنار این چشمه ها می توان برای کمپینگ استفاده کرد .
ضمنا اگرراه خاکی داخل جنگل را ادامه دهیم به آبشار زیبای جنگل ابر میرسیم که برای دیدار این آبشارداشتن لوازم فنی ودانش صعودازآبشارالزامی است . آب و هوای این منطقه بسیار خنک بوده و لباس گرم کافی و امکانات اقامتی مناسب و همچنین داشتن راهنمای محلی و یا امکانات کامل جهت یافتن مسیرهای این جنگل لازم است .در کنار دیدار از این جنگل زیبا می توان از مقبره بایزید بسطامی و شیخ ابوالحسن خرقانی در بسطام و قلعه نو خرقان بازدید نمود .
جنگل ابر احساس تنهایی می کند
هفته نامه کندو البرز روز یکشنبه هفته جاری در شماره ۳۴۴ خود در گزارشی از فاطمه جعفری خبرنگار این نشریه با عنوان جنگل ابر احساس تنهایی می کند، چاپ و منتشر کرد.

در ادامه این گزارش آمده است: چند سالی است که روستای ابر با گرفتن عنوان روستای هدف گردشگری پذیرای خیل گردشگرانی است که در قالب تورهای مختلف وارد منطقه جنگل ابر می شوند .
گردشگرانی که تنها با اسم و آوازه جنگل ابر آشنایی دارند و متاسفانه از طبیعت گردی و حفظ و حراست جنگل بویی نبرده اند.
آن ها به نیت گردش در ابر و دیدن طبیعت و جاذبه های جنگل اما با هدف گذراندن ساعاتی شاد و آزاد! به دور از نگاه خانواده و خارج از محدوده شهر و دیار خود در این تورها ثبت نام می کنند.
تورهای گردشگری نیز این روزها منتظرند که ببینند کجای تقویم به تعطیلی می رسد تا در قالب مجوز عده ای را دور هم جمع کنند و به بهانه طبیعت گردی و با هزینه های هنگفت به جنگل ابر ببرند.
اغلب گردشگران تورهای این روزها را دختران و پسرانی تشکیل می دهند که به دنبال فضای آزادتری از آنچه که زیسته اند می گردند؛ فضایی آزاد که هیچگونه کنترل و نظارتی بر آن وجود ندارد و حتی بسیار متنوع تر و زیباتر از آنچه که انتظار دارند است!!
پدیده تور و گردشگران ابر مدتی است که به گفته بومیان منطقه فضای متعصب و مذهبی روستایشان را به جوی اسفناک و فراتر از آنچه که در تصور درآید تبدیل کرده است و جوانانی که در روستا از خانواده ای متدین برخواسته اند امروز به دنبال فرهنگ و پوششی رفته اند که ارمغان گردشگران ابر بوده است.
تورهای گردشگری از لحظه ورود به این منطقه انگار پوست می اندازند و همه چیز در یک نگاه دچار تغییر شگرف می شود، روسری و شال دیگر بود و نبودش فرقی به حال کسی ندارد، مانتوها جای خود را به لباس های خنک راحتی و پیراهن و تیشرت مردان جای خود را به رکابی و زیرپوش می دهد.
اینجا شلوارها هم رنگ شلوارک به خود می گیرد، دیگر فضا عوض می شود و هیچ محدودیتی بین دختر و پسرها احساس نمی شود، به بهانه شادی جمع های صمیمی و چند نفره مختلط با رقص و پایکوبی شکل می گیرد که نمونه آن را در هیچ جای فرهنگ اسلامی ما نمی توان یافت.
اهالی منطقه عنوان می کنند صدای ساز و رقص این گردشگران که شب ها در خانه های محلی اسکان داده می شوند تا پاسی از شب آرامش و خواب را از دل و چشمشان ربوده و آن ها مجبورند سکوت کنند به احترام مسافرانی که یک یا دو شب در روستای آن ها مهمان هستند.
اما در میان نگاه مردمی که این صحنه ها را می بینند و حتی به گفته کسانی که با این تورها به گردش می روند؛ متولیان امر معتتقدند تورهای گردشگری که از دفاتر تحت نظارت آن ها به منطقه اعزام می شوند در چارچوب رعایت قانون و مقررات حرکت می کنند و بی اخلاقی و ناهنجاری از جانب گروه هایی رخ می دهد که بدون مجوز و در قالب تور محلی، دانشجویی و... می آیند.
به گفته این مسئولین شادی تورهای مجموعه آن ها از یک کف و دست زدن ساده تجاوز نمی کند و مونث و مذکر در این تورها کاملا جدا از هم هستند.
جای مسئولین فرهنگی خالی است وقتی عده ای به بهانه های پیش پا افتاده و جزئی اقداماتی کاملا اساسی و بنیادی می کنند.
دیده ها و شنیده ها از وضعیت تورها و گردشگران آن در منطقه ابر، ما را مجاب کرد که سخنان مسئولین ذیربط را نیز زمینه بشنویم به همین جهت با مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تماس گرفتیم حسین خواجه بیدختی در پاسخ به سوال ما در خصوص وضعیت تورهای جنگل ابر گفت: بهتر است با روابط عمومی اداره کل و رئیس میراث فرهنگی شاهرود صحبت کنید!!
با مسئول روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تماس گرفتیم؛ محمد تقی اعرابی با انتقاد از اینکه چرا قبل از تماس با مدیرکل با روابط عمومی صحبت نکردید!! عنوان کرد: ابر در حوزه شاهرود است و رئیس اداره میراث شاهرود در این خصوص باید پاسخگو باشد.
اعرابی در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که آیا اداره میراث فرهنگی شاهرود زیر مجموعه اداره کل نیست و نه اینکه تمام گزارشات به آن اداره ارسال و دستورات صادر می شود از خبرنگار ما خواست در زمان مشخص شده دیگری با وی جهت پاسخگویی به این موضوع تماس بگیرد!
جالب است که مدیر روابط عمومی در برابر تاکید خبرنگار ما مبنی بر پاسخگویی آن اداره کل و اینکه در خصوص ابر نظر مسئولین استان را نیز باید جویا شویم خبرنگار ما را متهم به ایجاد تنش کرد!!!
در زمان مقرر مجددا با مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان تماس گرفتیم اما متاسفانه با جمله 'لطفا پیغام بگذارید' منشی تلفن همراه وی مواجه شدیم!
بد نیست تاملی بر این موضوع کنیم که زمانی بحث جاذبه ها و داشته های جنگل ابر پیش می آید عنوان می شود جنگل ابر استان سمنان اما زمان پاسخگویی و حل مشکلات، ابر در حوزه شهرستان است و مسئولین در همان حوزه باید پاسخگو باشند!
رئیس شورای فرهنگ عمومی و امام جمعه شاهرود در خصوص تورهای جنگل ابر گفت: بحث تورهای گردشگری ابر به دو بخش تورهای مجاز و غیرمجاز تقسیم می شود که می توان گفت در تورهای مجاز مسائل اخلاقی و فرهنگی با تذکر و قوانینی که پیاده شده تا حدی رعایت می شود اما در تورهای غیر مجاز نه تنها این مسائل رعایت نمی شود بلکه نظارت و برخوردی هم بر عملکرد آن ها وجود ندارد.
حجت الاسلام محمود ترابی افزود: بارها شنیده شده که این تورها گروه های مختلط به جنگل اعزام می کنند و رعایت مسائل اخلاقی و شئونات اسلامی را ندارند که در این زمینه مجموعه شهرستان یعنی متشکل از دستگاه های ذیربط باید بر این موارد حساسیت داشته باشند زیرا اینکار به تنهایی از دستگاه متولی امر گردشگری بر نمی آید.
وی ادامه داد: نگاه ما این است که ابر موضوعی کشوری است و کشوری باید در خصوص آن تصمیم گیری شود.
ترابی افزود: توقع در خصوص اینکه بتوان در خصوص ابر شهرستانی یا استانی تصمیم گیری شود وجود ندارد زیرا گردشگران منطقه تنها مربوط به استان نمی شوند بلکه اکثراً از اقصی نقاط کشور حتی خارج از کشور می باشند پس زمانی که بحث کشوری قلمداد می شود نگاه کشوری نیز باید روی آن وجود داشته باشد.
ترابی ادامه داد: می طلبد که شخص استاندار در مورد این قضیه حساسیت نشان دهند همچنین دستگاه های مربوطه با هم هماهنگ بشوند تا بتوانیم موقعیت خوب و بدون ناهنجاری در منطقه داشته باشیم تا نه تنها مردم دچار ممنوعیت نشوند بلکه بتوانند بهره کافی از فضا و محیط ببرند.
امام جمعه شاهرود افزود: در خصوص جنگل ابر بارها جلساتی برگزار کردیم و حتی موارد را به شورای تامین استان نیز انعکاس دادیم آن ها نیز همراهی هایی با ما انجام دادند اما پیگیری خاصی که به نتیجه برسد صورت نگرفت.
وی در پایان از مسئولین خواست حساسیت خود را بر منطقه ابر بیشتر کنند، همه دستگاه ها پای کار بیایند، لوازم و امکانات گردشگری در آن منطقه را فراهم کنند، فضا رسمی تر شود، کنترل و نظارت صورت پذیرد تا همه بتوانند با خاطری آسوده از این امکان خدادادی به نحو احسن استفاده کنند.
پیرامون گفته های فوق به سراغ رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان شاهرود رفتیم و موضوع را پیگیری کردیم، حمیدرضا حسنی در این خصوص گفت: تمام دفاتر مجاز در سطح کشور ضوابط اجرای تور را می دانند و قرار نیست پشت سر هر دفتری که تور می فرستد گروهی برای کنترل و نظارت بروند.
وی ادامه داد: با توجه به حساسیت جنگل ابر و خواست مسئولین شهرستان؛ نظارت و ساماندهی تورهای طبیعت گردی را از سال ۱۳۸۹ در جنگل ابر اجرا کردیم که در ایام تعطیلات و با ورود تور به منطقه مواردی از قبیل حفظ شئونات و اجرای قوانین توسط نیروهای ما رصد شوند و با تورهای خاطی برخورد شود.
وی ادامه داد: اما بحث گردشگری ابر به تورهای ما ختم نمی شود و یکسری تورهای که به جنگل ابر می روند شکل گردشگری دارند اما از هیچ دفتر مجازی به منطقه نیامده اند و به صورت گروه های دانشجویی، همکار و یا... تشکیل می شوند که ما در این موارد عملا نمی توانیم تذکر یا برخوردی داشته باشیم.
حسنی افزود: میراث فرهنگی غالبا وضعیت دفاتری را که مجوز دارند و اقدام به اعزام تور می کنند را رصد می کند و گاهاً پیش آمده تورهای فاقد مجوز را نیز رصد می کنیم و اطلاعاتشون را در اختیار نیروی انتظامی و اماکن قرار می دهیم تا برخورد لازم انجام شود.
وی ادامه داد: ولی در خصوص آن دسته از دفاتری که از نقاط مختلف کشور می آیند اگر ضوابط تور را رعایت نکنند بلافاصله با تذکرات و مکاتبات لازم اداره کل ما به اداره کل آن استان مربوطه انجام می شود تا با دفتر تور برخورد شود.
وی افزود: ما در تمام ایام تعطیلات و همچنین در بازه نیمه دوم اردیبهشت تا آخر مهرماه نیروهای ما در منطقه ابر تحت عنوان طرح نظارت و ساماندهی تور از ساعت ۷ صبح تا ۱۹ عصر مستقر هستند تا تورها را رصد کنند اما جمع های خانوادگی و تورهای دیگر از قبیل تور دانشجویی و... زیر نظر ما نیست.
وی ادامه داد: تور از نظر ما گروهی هستند که از دفاتر مجاز گردشگری در کشور تحت هدایت لیدر به منطقه اعزام می شوند و مجوز دارند اگر غیر ازین باشد بحث تور گردشگری نیست و در حوزه وظیفه ما نمی باشد.
حسنی ادامه داد: در خصوص جنگل ابر ما با تمام دفاتر گردشگری در کشور مکاتبه کردیم که برای جنگل ابر فقط تور طبیعت گرد بفرستند یعنی کسی که قدر طبیعت و لزوم گردشگری را بداند و وقتی به آن منطقه وارد می شود بجز ردپایش اثر دیگری از خود نگذارد همچنین بارها تاکید شده است که از اعزام تورهای شاد به منطقه خودداری شود و تورهایی بفرستند که قدر طبیعت، گونه ها درختی، گیاهی را بداند و از طبیعت لذت ببرد.
وی ادامه داد: ما در گذشته چندین مورد برخورد با تورهای شاد را داشته ایم که در حال حاضر آن دفاتر برای ما تور نمی فرستند چون تورهایشان شاد بود و فهمیدن فضا برای آن ها فضای نا امنی است و ممکن است کار به تعطیلی دفاترشان برسد.
حسنی در پاسخ به این سوال که بسیار دیده می شود تورهای اعزامی رعایت قوانین و مقررات اخلاقی و شرعی را نمی کنند گفت: بله ممکن است برخی تورها این موارد را رعایت نکنند و چندین بار مشاهده شده و بخاطر همین موضوع دفاتر مربوطه تذکر گرفته اند؛ ممکن است یک لیدر نتواند به خوبی قوانین را رعایت کند که ما برای همین موضوعات نیرو در آن مناطق مستقر کردیم.
وی ادامه داد: ما منکر اینکه بی اخلاقی در برخی تورها انجام می شود نیستیم اما به نسبت سال های گذشته این مسائل مرتفع شده است و می طلبد که نیروهای دیگر نیز در این زمینه به کمک ما بیایند.
حسنی تاکید کرد: ما در جنگل ابر احساس تنهایی می کنیم به لحاظ اینکه همه انتظار دارند وضعیت جنگل ابر را میراث فرهنگی کنترل کند ولی ما فقط وظیفه کنترل تورهای مجاز را داریم که اینکار نیز در حال انجام است.
وی ادامه داد: جنگل ابر ۳۵ هزار هکتار وسعت دارد اما خیلی از مناطق آن در محدوده شهرستان ما نیست و اگر گروهی خارج از این محدوده شهرستان ما بروند عوامل ما نمی توانند به آن بخش ورود کنند و باید عوامل آن شهرستان بیایند و موضوع را پیگیری کنند نیروهای ما تنها می توانند محدوده شهرستان شاهرود را کنترل و رصد کنند.
وی تاکید کرد: گردشگرانی که در محدوده مشخص شده جنگل ابر باشد مسلماً هیچ مشکلی برایشان پیش نخواهد آمد اما متاسفانه عده ای به دنبال این هستند که از محیط عمومی فاصله بگیرند و یا حتی به اعماق جنگل بروند که این موارد از عهده ما برنمی آید و به خودشان بر می گردد.
حسنی با بیان اینکه خدمات رسانی به جنگل ابر کار دشواری است گفت: ما تمام تلاش خود را برای رضایت گردشگران انجام می دهیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شاهرود همچنین در خصوص تورهای مختلط گفت: پلیس راه آزادشهر موظف است هر توری را که به صورت مختلط قصد ورود به منطقه را دارند متوقف کند علاوه بر آن توسط نیروهای ما نیز رصد می شوند.
وی افزود: کنترل گردشگران جنگل ابر به تنهایی از عهده میراث فرهنگی بر نمی آید و می طلبد که دیگر مسئولین نیز به صورت جدی پای کار بیایند و در این زمینه ما را همراهی کنند.
وی افزود: ما زیاد موافق احداث جاده ابر نیستیم زیرا بر این عقیده هستیم که کسانی باید به این جنگل بروند که دوستدار طبیعت باشند، با ماشین داخل جنگل نروند، پیاده روی کنند، آتش روشن نکنند، اما در صورتیکه این جاده احداث شود جمعیت گردشگران بسیار بیشتر از الان خواهد شد و با این وجود نمی توان از عهده خدمات دهی و کنترل مناسب برآییم.
حسنی در بحث ارائه خدمات به گردشگران در جنگل ابر افزود: با هزینه ای بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان سرویس بهداشتی احداث کردیم و اگر اعتباری باشد سرویس دیگری نیز احداث خواهیم نمود.
همچنین منطقه نمونه گردشگری ابر یکی از مناطقی است که سازمان روی آن برنامه دارد و احداث مجموعه اقامتی را در دستور کار داریم که در حال حاضر سرمایه گذار ورود پیدا کرده و زمین در اختیارش قرار دادیم همچنین طرحی برای شروع ساخت و ساز تهیه شده است اما متاسفانه هنوز کار خود را شروع نکرده و این تاخیر باعث شده که ما از معاونت سرمایه گذاری کشور بخواهیم که وی را خلع ید کند و این پروژه را به شخص دیگری واگذار کند.
عضو شورا و فرمانده بسیج ابر در خصوص جنگل ابر و مشکلاتی که در حال حاضر با ورود گردشگران با آن مواجه است گفت: منطقه گردشگری ابر چندین سال است که با استقبال قابل توجه گردشگران همراه است و تا سال گذشته هیچ مسئول یا متولی در این خصوص وجود نداشته است.
غلامعلی غلامی افزود: با جلساتی که با بخشدار، دهیار و شورای ابر انجام شد مجموعه ای برای ارائه خدمات گردشگران تشکیل شد که خدمات ضروری و مورد نیاز گردشگران را ارائه می دهد.
وی ادامه داد: با تشکیل این مجموعه و مصوبات دهیاری و مجوز بخشداری عوارضی به عنوان بهای خدمات از هر ماشین دریافت می شود که به واسطه آن، بحث سرویس بهداشتی، آبرسانی، و پاکسازی زباله از محیط در منطقه انجام می گردد و با کنترل هایی که در این زمینه صورت می گرفت مشکلات را به حداقل رسیده بود و تنها سالی بود که تنش در منطقه نداشتیم.
وی در این خصوص افزود: بواسطه این خدمات رسانی برای ۱۰ نفر شغل ایجاد گردید و باعث شد گردشگران و مسافرینی که به این منطقه می آیند راضی برگردند و مشکلات سال های قبل را نداشته باشند.
غلامی ادامه داد: مشکلاتی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم بحث تورهای گردشگری است که حال با مجوز یا بدون مجوز به منطقه وارد می شوند و چون از اقصی نقاط کشور می آیند فرهنگ و عقاید روستا را مورد توجه قرار نمی دهند و بعضاً مشکلاتی پیش می آید که مردم منطقه از آن ناراضی هستند.
وی عمده مشکل این موارد را لیدرهای منطقه دانست و گفت: گردشگرانی که به این مکان می آیند صرفا با آداب و فرهنگ منطقه آشنایی ندارند و وظیفه لیدرهاست که این موارد را رعایت کنند و به آن ها گوشزد کنند اما متاسفانه برخی لیدرها برای منافع خودشان و اینکه مشتریان خود را از دست ندهند به این موارد توجهی ندارند.
غلامی ادامه داد: در این خصوص فرماندار شاهرود و بخشدار در جلسه ای با لیدرها از آن ها خواستار رعایت این موارد شدند و به آن ها تذکر داده شد که اگر مواردی اینچنین پیش بیاید از طریق قانون با آن ها برخورد می شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این مطلب که شورا و دهیاری منطقه ابر هیچ مجوز و یا قانونی برای برخورد با برخی مسائل در منطقه ندارند افزود: ابر گردشگری شده است و استقبال ویژه ای از آن می شود اما کنترل جمعیت گردشگران و مواردی که ممکن است اتفاق بیفتد از عهده دهیاری و شورا خارج است و نیازمند این است که مسئولین در این موارد وارد کار شوند و به ما کمک کنند.
غلامی در ادامه سخنانش گفت: امکاناتی که برای منطقه ابر در نظر گرفته شده جوابگوی خود مردم منطقه است و نمی تواند نیاز گردشگران را برطرف کند.
وی ادامه داد: جمعیت ابر حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر است و امکانات فقط در حد همین تعداد به ابر ارائه می شود اما وقتی در یک روز تعطیل جمعیتی بالغ بر۵ هزار نفر به منطقه وارد می شود این امکانات نمی تواند پاسخگو باشد و مسلما با بحران روبرو می شود.
وی به ایام مبعث رسول اکرم(ص) اشاره کرد و گفت: در این روز مبارک جمعیتی بالغ بر ۵ هزار نفر به منطقه ابر وارد شدند که متاسفانه امکانات جوابگوی این خیل جمعیت نبود و در همان ساعات اولیه با مشکل کمبود آب، نان و... مواجه شدیم و نیاز بود در این روز اداره آب، غلات، نیروی انتظامی همه باهم به ما در امر خدمات رسانی به گردشگران کمک کنند.
وی افزود: با ورود به موقع بخشدار منطقه توانستیم این مشکلات را تا حدی برطرف کنیم.
رئیس شورای ابر در این خصوص گفت: منطقه ابر در حال حاضر از یک روستای معمولی خارج شده و بحث گردشگری در آن مطرح است که منطقه گردشگری امکانات خاص خود را نیاز دارد و لازم است مسئولین شرایطی را برای ما پیش بینی کنند تا بتوانیم به نحو احسنت خدمات رسانی کنیم.
وی در ادامه به حضور نیروی انتظامی در منطقه اشاره کرد و گفت: واجب است که نیروی انتظامی در منطقه ابر مستقر شود و با جدیت با برخی از مسائل برخورد کند.
غلامی افزود: دانشجویان و مسافرینی که به صورت مختلط وارد منطقه می شوند و متاسفانه مشاهده می شود که این تیم مختلط در یک اتاق۴ • ۳ اسکان داده می شوند، در این خصوص شورا و دهیاری وظیفه ای ندارند که جلوی آن ها را بگیرند و یا با آن ها برخورد کنند.
وی ادامه داد: وظیفه نیروی انتظامی است که اولاً جلوی اتوبوس ها و یا خوردروهای مختلط را بگیرد و اجازه ورود به منطقه را به آن ها ندهد ثانیا اسکان آن ها را بررسی و در برخی موارد برخورد کند.
غلامی ادامه داد: درخواست ما از مسئولین این است که برای جنگل ابر شرایط فوق العاده در نظر بگیرند میراث فرهنگی، نیروی انتظامی، اماکن، اداره آب و... همه باهم می توانند این مشکلات را حل کنند و یک مجموعه به تنهایی نمی تواند از پس مشکلات بربیاید.
وی ادامه داد: دهیاری و شورا در حد توان و حتی فراتر از آن برای گردشگران خدمات ارائه داده و می دهند اما نیاز است که به منطقه ابر استانی توجه شود و استاندار محترم نیز در این بحث وارد شود و انصافا تدبیری اساسی برای این موضوع اندیشیده شود.
نماینده ستاد مردمی جنگل ابر در قلعه نو خرقان نیز در این خصوص گفت: جنگل ابر جزو نادرترین جنگل های دنیا است نه به لحاظ وجود ابر بلکه به خاطر وجود درخت های هیرکانی و پوشش گیاهی منحصر بفرد شده است.
علی اکبر شبیهی پور افزود: متاسفانه این میراث گرانبها چند سالی است که دستخوش گردشگران بیشماری شده است که بدون نظارت و کنترل، آسیب های جدی به آن وارد می کنند.
وی ادامه داد: آسیبی که یک گردشگر می تواند به جنگل و محیط زیست بزند با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست.
شبیهی پور عنوان کرد: جنگل ابر مکان امنی شده است برای گردشگران بعضاً خلافکار، زیرا مطمئن هستند کنترلی و ممانعتی بر اعمال و رفتار آن ها وجود ندارد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه میراث فرهنگی متولی این مکان است و از آنجا که آثار و پوشش گیاهی دو هزار ساله در آن وجود دارد می طلبد که کنترل و نظارت خاص و ویژه ای به این منطقه داشته باشد.
وی ادامه داد: تورهای که به قصد جنگل ابر اعزام می شوند غالبا برای زیارت آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی نیز می آیند اکثراً مختلط هستند و متاسفانه اخلاق و شئونات اسلامی به هیچ وجه در این تورها رعایت نمی شود.
شبیهی پور در پایان از مسئولین امر خواست بر تورهای گردشگری و حفظ آداب و رسومی منطقه ای که در آن وارد می شوند نظارت جدی داشته باشند.
در پایان خاطرنشان می شود ادامه این هنجارشکنی ها و سوء استفاده ها تحت عناوین به ظاهر فرهنگی به سود جنگل ابر نیست و از طرفی جای خالی نظارت کلیه دستگاههای مرتبط که دست سودجویان فرهنگی و عده ای فرصت طلب که تحت عنوان تورهای گردشگری به دل طبیعت وارد می شوند را از این منطقه مظلوم پاک کند،بیش از پیش احساس می شود.
امید است مسئولین امر به خصوص استاندار سمنان با نظارت، رصد و پایش این منطقه و با برنامه ریزی های کوتاه و دراز مدت برای رشد و توسعه منطقه زیبا و دیدنی روستا و جنگل ابر گام بردارند


رده‌های این صفحه : طبیعت گردی




جعبه‌ابزار