جهادگران


درباره هسته توانمندسازی حرکت های جهادی
онлайн бизнес
автопортал
گروه ‌های جهادی در چند سال گذشته رشد چشم‌ گیری به لحاظ کمی و کیفی داشته ‌اند، این رشد گروه‌ های جهادی و رسانه ‌ای شدن حرکت‌ های جهادی، رسالت بزرگی را بر دوش آنان نهاده ‌است و آنها را به سوی ماموریت هایی جدید سوق می دهد. لذا شاهدیم حرکت های جهادی به سوی حضور فعال و مستمر در مناطق محروم روی آورده و تلاش می کنند ماموریت‌ های جدیدی علاوه بر فعالیت‌ های گذشته به عهده گرفته تا بتوانند نقش موثرتری در حل مشکلات مناطق محروم ایفا کنند.
هسته توانمندسازی حرکت‌های جهادی، مجموعه ای از پیشکسوتان جهادی است که تلاش دارد با مشورت و هم اندیشی با فعالین جهادی، نخبگان دانشگاهی، مسئولین و متخصصین، راهبردها و راهکارهای حل مشکلات مناطق محروم را فراهم کرده و با در اختیار قرار دادن محتوای مورد نیاز و ایجاد ارتباط تشکیلاتی بین توانمندی های فعالین جهادی، مسیر حرکت گروه های جهادی را هموار نماید.
هسته اصلی این مجموعه متعلق به قرارگاه شهید باقری سازمان بسیج دانشجویی است؛ و در تعامل با سازمان بسیج سازندگی و دیگر مجموعه های مرتبط، خدمات و محصولات خود را در اختیار تمامی گروه های جهادی سراسر کشور قرار می دهد.
به نظر می رسد توانمندسازی حرکت های جهادی با توجه به سه حوزه اتفاق خواهد افتاد: ارتقا بینش و نگرش جهادگران به عنوان سفیران کار و تلاش ، افزایش مهارت های جهادگران در حوزه های عمومی و تخصصی جهادی و نیز شبکه سازی و انسجام بین جهادگران. هسته توانمند سازی با عنایت به این موارد، برنامه ها و فعالیت های خود را تنظیم نموده است:
نمای کلی فعالیت های هسته توانمندسازی
مطالعات
كتب تاليفي، جزوات نگرش ساز، بسته های آموزشی، بسته های ترویجی، بسته های کسب و کار و نرم افزار هاي تلفن همراه از جمله محصولات هسته توانمندسازی در حوزه مطالعاتی می باشد.
الف- جزوات نگرش ساز
یکی از نیازهای اساسی جهادگران، داشتن یک منبع محتوایی مختصر، مفید و جذاب در حوزه ‌های مختلف مرتبط با حرکت‌های جهادی است. این مجموعه می‌تواند در شکل ‌گیری بینش و نگرش جهادگران مبتنی بر اسلام ناب محمدی صلوات الله علیه و گفتمان انقلاب اسلامی موثر باشد.
بدین منظور بخشی به عنوان جزوات نگرش‌ساز در مجموعه در نظر گرفته شد، این جزوات که غالباً گفتارهایی راه‌گشا از امام و آقا، یا گفتارهایی ویژه از اساتید جبهه انقلاب هستند، می‌تواند در برنامه مطالعاتی جهادگران قرار بگیرد و از طرف دیگر یک مجموعه‌ ی محتوایی قابل استفاده در مناطق محروم باشد.
ب- بسته های آموزشی
برای اینکه جهادگران بتوانند در رفع مشکلات مناطق محروم بیش از گذشته موثر واقع شوند، نیازمند یادگیری مهارتهای مختلفاند. بستههای آموزشی، انباشتی از تجربیات فعالین جهادی و صاحب‌نظران است که تلاش دارد با در اختیار قراردادن مطالب مختصر و مفید و در عین حال کاربردی به شیوهای جذاب این نیاز را مرتفع نماید.
این بسته ها معمولا با پیوستهایی همراه میگردد که محتوای آموزشی را کاربردی و قابل اجرا میکند. بستههای آموزشی دائما با همکاری جهادگران و با استفاده از تجربیات شکل گرفته، به روز خواهد شد.
ج- بسته های ترویجی
مخاطب بسته های ترویجی، اهالی مناطق محروم‌اند. این بستهها در موضوعات مختلف طراحی شده و در اختیار گروههای جهادی قرار میگیرد، جهادگران باتوجه به شرایط اجتماعی، فرهنگی و.. منطقه میتوانند بسته را بومی‌سازی کرده و به شیوههای مختلف ترویج نمایند.
د- بسته های کسب و کار
بسته های کسب و کار به بررسی مشاغل روستایی پرداخته و به طور موضوعی، صفر تا صد ایجاد و یا توسعه مشاغل مختلف را ارائه مینماید. تمامی فایلها در این بخش قابل ویرایش بوده و مخاطبین می‌توانند بسته به نوع فعالیت و منطقه مورد نظر فایل‌ها را به روز کرده، ارائه داده و اجرا کنند.
ه-كتب تاليفي
دو كتاب سفيران كار و تلاش و مبارزه غريبانه از جمله كتب تاليفي هسته توانمندسازي است كه كتاب اول براي مخاطب خاص (گروه هاي جهادي) تدوين شده ولي كتاب دوم مخاطب عمومي دارد.
و- نرم افزارهاي همراه
با توجه به توسعه روز افزون تلفن هاي همراه هوشمند و دسترسي فوري و دائم كاربردان به نرم افزارهاي آنرويد، از اين ابزار براي ترويج فرهنگ جهادي و نيز آموزش به جهادگران مي توان بهره برد.
پشتیبان عملیات
مقصود از پشتیبانی عملیات، همراهی گروه‌های جهادی در اجرای موفق ماموریت‌هاست. این پشتیبانی در دوسطح تخصصی و عمومی اتفاق میافتد.
در سطح تخصصی، تلاش ما در توانمندسازی همه‌جانبه جهادگران در عرصه‌های مختلف جهادی است اما باتوجه به شرایط فعلی کشور و ظرفیت‌های مغفول مانده جهادگران در دو عرصه پژوهشی و اشتغال‌زایی، به این دو عرصه نگاه ویژه‌تری داشته‌ایم. لذا در این دو حوزه علاوه‌بر تولید محتوای مورد نیاز به مشاوره، آموزش و اقدامات مورد نیاز پرداخته شده‌است.
پشتیان عملیات در سطح عمومی نیز، به طراحی برنامه‌ها و عملیات‌های مشترک بین گروه‌های جهادی و دیگر نهادهای انقلابی می‌پردازد.
الف – پشتیبانی پژوهشهای جهادی
در عرصه پژوهشی برگزاری نشست‌های دانشجویی، تعریف موضوعات پژوهشی متناسب با رشته‌های تحصیلی و در نهایت هدایت و جهت‌دهی پروژه‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویی با محوریت مشکلات مناطق محروم، از جمله خدمات پژوهشی به گروه‌های جهادی می‌باشد.
همچنین به منظور ترویج و حمایت از کار پژوهشی بین جهادگران بخشی در سایت جهادگران به نام "اتاق پژوهش" طراحی شده است. این اتاق محلی است برای کسانی که میخواهند مشکلات مناطق محروم را به طور علمی در دانشگاه و سایر مراکز پژوهشی بررسی کرده و راهکار ارائه دهند. در این بخش امکان تعریف موضوعات پژوهشی از سوی جهادگران و نیز امکان دریافت موضوعاتی برای پروژهها، پایاننامهها و مقالات دانشجویی است.
علاوهبر فعالین جهادی، دانشجویان، اساتید و کسانی که علاقهمند به کمک در حرکات جهادیاند اما امکان حضور مستمر در مناطق محروم را ندارند میتوانند از این طریق مناطق محروم را یاری کنند.
ب- پشتیبانی کارآفرینی روستایی
در عرصه اشتغال‌زایی خدماتی چون، انجام مطالعات امکان‌سنجی (FS)، تدوین طرح کسب‌وکار (BP)، مشاوره و آموزش کارآفرینی، تدوین و در اختیار قرار دادن بانک طرح و ایده و پشتیبانی از تولیدات روستایی (روستاكالا) در برنامه‌های هسته توانمندسازی قرار دارد.
ج- مشاوره و آموزش
در کنار بسته‌های آموزشی که در اختیار جهادگران قرار می‌گیرد، شرکت در همایش‌ها، برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی، حضور در برخی از هجرت‌ها و نیز مشاوره حضوری به جهادگران در برنامه‌های هسته توانمندسازی قرار دارد.
د- عملیات مشترک
عملیات مشترک، طرح‌ها و برنامه‌هایی است که به تنهایی توسط یک گروه جهادی قابل اجرا نیست اما از تجمیع توانمندی‌های گروه‌ها می‌توان برای اجرای هرچه بهتر آن استفاده نمود. این عملیات می‌تواند در سطح چند گروه جهادی و موردی اتفاق بیافتد و یا در سطح ملی و حتی در تعامل با دیگر مجموعه‌های انقلابی کشور صورت بگیرد.
ه- شبکه جمعآوری و توزیع تولیدات جهادی
تولیدات باارزش و باکیفیت در گروه‌های جهادی و مجموعه‌های پشتیبان حرکت‌های جهادی به وفور یافت می‌شود ولی این حجم تولیدات بروز خارجی نداشته و کسی از این حجم بالای تولیدات جهادی با خبر نمی‌شود لذا اگر این تولیدات در جایی جمع‌آوری، دسته‌بندی و به‌طور مجازی و حقیقی توزیع گردد برکات زیادی را به‌همراه خواهد داشت.
بدین منظور مجموعه‌ای به نام مهمات در هسته توانمندسازي حركت‌هاي جهادي تشکیل شد تا با جمع آوری آثار (عکس، فیلم، کلیپ، نشریه، جزوات، کتاب و ....) گروه‌های جهادی مختلف، بانک کاملی از تولیدات جهادی را جمع‌آوری کنند.
ارتباطات
از جمله فعالیت‌های هسته توانمندسازی در حوزه ارتباطات می‌توان به شناسایی فعالین جهادی و سپس شبکه‌سازی و ایجاد ارتباط بین این عزیزان اشاره داشت که برکاتی چون هم افزایی، انتقال تجربیات و نیز اقدام مشترک را به دنبال دارد.از طرف دیگر با وجود فراگیر شدن حرکت های جهادی در سراسر کشور متاسفانه از ابزار های مختلف ارتباطی برای معرفی این جریان انقلابی به آحاد مردم کمتر استفاده شده است، لذا یکی از اهداف هسته، ایجاد چنین ارتباطی بین گروه های جهادی و ترویج این فعالیت ها بین مخاطب عمومی است.
الف- شناسایی و شبکه سازی فعالین جهادی
هرساله در جریان اردوهای جهادی، فعالیت‌های گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف فرهنگی، عمرانی، آموزشی، اشتغال‌زایی، بهداشت، درمان و... صورت می‌گیرد و در طی آن تجربیات و ایده‌های موثری تولید می‌گردد. از سوی دیگر در طی این هجرت‌ها افرادی انقلابی و با انگیزه تربیت می‌گردند که آماده خدمت‌رسانی در حوزه‌های مختلف‌اند.
بخش عمده‌ای از توانمندی حرکت‌های جهادی با وجود شبکه‌ای از فعالین جهادی و برقراری ارتباطی بین توانمندی‌ها و تخصص‌های جهادگران اتفاق می‌افتد لذا یکی از وظایف، شناسایی فعالین جهادی و شبکه‌سازی این عزیزان در فضای مجازی و حقیقی تعریف شده‌است.
ب-جمع آوري تجربيات و ايده هاي فعالين جهادي
ماهیت گروه‌های جهادی به دلیل اتصال به بدنه سیال و پرانرژی دانشجویان، دانش‌آموزان، طلاب و.. موجودی قرارناپذیر است؛ سال به سال و یا حداکثر دو یا سه سال یکبار خانه تکانی می‌کند و دوباره جوان می‌شود. این موضوع هرچند که یکی از مهمترین مزیت‌های فعالیت‌های جهادیست اما آفت بزرگی چون از یاد رفتن تجارب نسل‌های پیشین را در پی دارد. این است که معمولا هر تیم جدیدی که مسئولیت را دست می‌گیرد، مقدار زیادی از وقت خود را به جلسه و تفکر و کارهایی می‌پردازد که نسل پیشینشان آن‌ها را به انجام رسانیده بودند اما به دلیل عدم وجود حافظه سازمانی منسجم این تجارب به نسل‌های بعد منتقل نشده‌است.
از طرف دیگر رابطه گروه‌های جهادی مختلف باهم بسیار اندک است و تقریبا مجموعه‌های مختلف باهم رابطه‌ای ندارند و از اندوخته‌ها و دستاوردهای هم بی‌خبرند. لذاست که هم افزایی صورت نمی‌گیرد تا هر گروهی ضمن استفاده از تجارب گروه‌های دیگر، سعی در ارتقای دانش و ورود به حیطه‌های جدید را داشته باشد.
همچنین ما شاهدیم که گروه‌های مختلف در استان‌های مختلف فعالیت‌های و ابتکارات خوبی دارند اما متاسفانه در فضای عمومی تنها نام چند گروه و چند فعال جهادی به گوش جهادگران می‌رسد درحالی که افراد مختلف در زمینه‌های مختلف تجربیات خوبی دارند که به دیگران منتقل نشده است.
عوامل فوق ایده راه اندازی سامانه‌ای منسجم و هدفمند برای جمع آوری و دسته‌بندی و انتشار تجارب گروه‌های جهادی را از مدت‌ها پیش به ذهن فعالین جهادی انداخته است. لذا در هسته توانمندسازی حرکت‌های جهادی بستر محتوایی و فنی و انسانی لازم برای تحقق چنین امر مهمی فراهم گردید و فرآیند جمع‌آوری مستندات گروه‌های مختلف و پردازش آن‌ها آغاز شده و بناست سایتی جامع برای رفع نیازهای فکری و پشتیبانی گروه ها شکل داده شود.
ج-ارتباط با مخاطبین
رساندن تولیدات و محصولات قابل استفاده به گروه‌های جهادی، اطلاع رسانی برنامه‌های هسته و گرفتن بازخورد و مشورت و پاسخگویی به سوالات و پیشنهادات جهادگران پیرامون عرصه‌های مختلف و به طور کلی برقراری ارتباط مناسب دوسویه با اعضا از طریق پیامک، ایمیل، تلفن، شبکه پستی و وب‌سایت‌های هسته صورت می‌گیرد.
سایت رسمی هسته توانمند سازی نیز به نشانی www.jahadgaran.org محصولات تولید شده هسته توانمندسازي و ساير مجموعه هاي جهادي را دراختيار جهادگران قرارمي دهد. همچنین اخبار تخصصی حرکت‌های جهادی و برنامه‌های هسته را به اطلاع عموم می‌رساند.

http://www.jahadgaran.org/



جعبه‌ابزار