جواش
روستاي جواش/
مرند /
آذربایجان شرقیروستای جواش در ۶ کیلومتری شرق شهرستان مرند در استان آذربایجان شرقی قراردارد و یکی از قدیمی ترین روستاهای ایران می باشد. جواش با جمعیت تقریبی ۲۰۰۰ نفر یکی از زیباترین روستاهای استان می باشد. طبیعت بکر و کوه های زیبای این روستا جلوه و آرامش خاصی در بهار، تابستان و زمستان به انسان می دهد.
معرفي روستا[ویرایش]
روستای جواش در ۶ کیلومتری شرق شهرستان مرند در استان آذربایجان شرقی قراردارد و یکی از قدیمی ترین روستاهای ایران می باشد. جواش با جمعیت تقریبی ۲۰۰۰ نفر یکی از زیباترین روستاهای استان می باشد.
طبیعت بکر و کوه های زیبای این روستا جلوه و آرامش خاصی در بهار، تابستان و زمستان به انسان می دهد. روستای جواش در دامنه کوهها قرار گرفته که دارای چشمه های فراوانی می باشد که در فصل بهار خیلی پر آب بوده و به سمت روستا سرازیر می شوند. بخشی از این آبها توسط قناتهایی به روستا منتقل می شوند که قبلا آب شرب روستا را تامین می کردند ولی فعلا در حال تخریب می باشند.
آبهای سطحی در خارج از روستا جمع آوری شده و در بخش کشاورزی استفاده می شود. این آبی که جاری هست همان آبهای سطحی است که از کوه ها به سمت روستا جاریست. روستای جواش به علت وجود باغات زیاد کشاورزی و پتانسیل های زیاد در این زمینه در تولید میوه های باغی و کشاورزی از قطب های کشاورزی منطقه محسوب می شود. در سالهای اخیر به خاطر مستعد بودن خاک روستای جواش و اقبال کشاورزان کشت
زعفران و
کلزا و
پیاز در این روستا رونق بسیار دارد. درختان میوه مخصوصا سیب و زردآلو در تابستان عطر و بوی خاصی به جاده کم عرض منتهی به روستا می دهد. گذشته از سیب مزارع آفتاب گردان،
گندم ،
جو ، گوجه، زعفران، باغ های مملو از
گردو ، آلو،
آلبالو ،
گیلاس و صدها محصول دیگر جلوه خاصی به روستا می دهد.
اگر در مرند و روستاهای اطراف می پرسیدی روستای جواش به واسطه چه محصولی معروف است بلااستثنا همه بادام و
هندوانه را نام می بردند. باغ های بادام که الان به واسطه عدم رسیدگی و توسعه طلبی به مزارع چوب خشک تبدیل شده است و از آن بوستان های پر از هندوانه های بزرگ که از دور داد می زد من با تمام هندوانه ها فرق دارم و درونم زرد است و از شیرینی کمی ترک برداشته ام خبری نیست.
آب روانی که از کوه های سر به فلک کشیده اش جاری می شود و از وسط روستا رد می شود، گذشته از آن آب های روان که از طریق چندین چاه عمیق سرسبزی خاصی به زمین های پایین دستی روستا داده است. جواش مردمانی بسیار خون گرم و مهربان دارد که همگی از زن و مرد دنبال روزی حلال از صبح تا شب به کار کشاورزی و دامدادی مشغولند و دستهای پینه بسته و صورتهای آفتاب خورده مظلومیت، مهربانی و سادگی آنها را داد می زند. روستای جواش و کوه های زیبا و باغهای اطراف جای بسیار دنج و زیبا جهت گذراندن یک روز تعطیل به همراه خانواده می باشد.
منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای جواش