حسین اباد
روستای حسین آباد از توابع شهرستان بهشهر و در ۱۸ کیلومتری شمال غربی این شهرستان واقع است. این روستا از سمت شمال به شبه جزیره ی میانکاله و از جنوب به رستمکلاء منتهی میشود،روستای قره تپه و امیرآباد هم بترتیب در سمت شرق و غرب قرار دارند . جمعیت روستای زیبای حسین آباد ۴۰۰۰ نفر است که در فصل کار به حدود ۴۵۰۰ نفر افزایش می یابد .هم چنین این روستا دارای ۸۰۰ خانوار می باشد. حسین آباد یکی از چهار روستای ایل عبدالملکی می باشد دارای زبان و لهجه مخصوص عبدالملکی هاست . طایفه های این روستا شامل کمر شاخی،کالوند،جمال الدین وند و طایفه سیل یاکوتی می باشد.در کنار این ۴ طایفه که دارای زبان و نژادی مشترک میباشند گروهی از مردم گیلکی زبان هم در این روستا زندگی میکنند.که همه ی این ها در کمال صفا و صمیمیت در کنار یکدیگر زندگی کرده و برای آبادانی وپیشرفت روستا سعی و تلاش ما نمایند .
زادگاه اصلی نیاکان عبدالملکی قبل از اسلام در ارتفاعات پاوه و اورمان بود.پس از ورود اسلام آنان به اسلام وتشییع گرویدندو بنا به دلایلی به جنوب کوچ کردنند.و آنگاه به لرستان آمده و در حدود۷۰۰ سال در نواحی ملایر کنار طوایف زندیه به دامداری و پرورش دام مشغول شدند تا اینکه در زمان نادر شاه افشار به مدت بیست سال همراه با طوایف زندیه به درهّ ی گز قوچان تبعید شدند سرانجام طوایف زند و عبدالملکی به همراه صادق خان و کریم خان به محل سابق خود یعنی لرستان برگشتند و از یاران وفادار سلسله ی زندیه محسوب می شدند. به علت مخالفت آقا محمد خان با زندیه ایل عبدالملکی را با چند ایل دیگر از شیراز به تهران تبعید کرد. ایل عبدالملکی در شهریار تهران به حفاظت و حراست مشغول بود و سپس به منطقه ی نور و کجور مازندران کوچانده شدند بعد از آنجا در غرب فرح آباد ساری در تپه ای معروف یه ملکی خانه سر زندگی کردند به علت امکانات کم به قلاغ فعلی آمدند و چهار قلعه عبدالملکی را تشکیل دادند که هم اکنون به لطف خدا و کوشش مردمان خوب چهار قلعه عبدالملکی به یکی از بهترین مناطق ایران از نظر آب و هوا و با وجود آبندان ها و مرداب های وسیع و داشتن جزیره ی میانکاله در موقعیت ایده آل برای جذب توریست قرار گرفته است .
فصل بهار و عید نوروز دارای جایگاه ویژه ای در میان مردم روستای حسین آباد است .با نزدیک شدن فصل بهار و عید نوروز تحول و تغیرات چشم گیری در بین خانواده های دوست داشتنی حسین آباد به وجود می آید.همه به دنبال خانه تکانی و آماده کردن انواع شیرینی ها و پختن نان ها و کیک های مخصوص عید می شوند. و ساعت قبل از تحویل سال نو با پهن نمودن سال نو با پهن نمودن سفره های رنگارنگ و با صفای عیددر یکی از اتاق های خانه به استقبال سال جدید می روند. شگون عید هم در میان خانواده های روستا متداول است . رفتن به سیزده بدر از رسوم زیبا و جذاب مردم حسین آباد است . به طوری که حتی در هوای سرد و بارانی هم به خارج از روستا و به دامن سبز طبیعت رفته و در کنار خانواده های خود ساعاتی خوش و به یاد ماندنی را سپری نموده و با انجام بازی های مختلف خاطره ای شیرین را در ذهن خودبه یادگار می گذارند.
یکی از آداب و رسوم مردم این روستا که در ماه های محرم و صفر رنگ و بوی تازه ای به روستا می دهد پختن حلیم نذری است در اربعین و در شهادت حضرت رسول که به حلیم چهل و هشتم معروف است هم در میان خانواده های مذهبی و مومن روستای من متداول است .حلیم معمولاً در روز قبل از چهلم و چهل و هشتم محرم روی اجاق ها و در تعداد زیادی دیگ های بزرگ ریخته می شود و اکثر خانواده های روستا برای هم زدن و گرفتن نذری به کنار دیگ های حلیم می آیند.حلیم های آماده شده نیز در صبح روز بعد بین اهالی تقسیم می شود. از خواندن مطالب بالا حتماً تا حدی به عشق و علاقه اهالی روستا حسین آباد به ائمه پی برده اید.آری حسین آبادی ها مردمی مذهبی و عاشق اهل بیت هستند. افرادی که در میان ماه محرم سیه پوش می شوند و با پرکردن مساجد و حسینیه این روستا به عزاداری سیدالشهدا می پردازند . و در ماه صفر این عزاداری و سوگواری ادامه دارد. مردم روستا در این ایام از گرفتن حتی کوچکترین مراسم شادی خودداری نموده و سعی می کنند از همه لحاظ عزادار واقعی اباعبدالله شوند. کار تحسین برانگیز دیگری که مردم با اعتقاد و عاشق اهل بیت این روستا انجام میدهندگرفتن مراسم عزاداری و عاشق اهل بیت این روستا انجام میدهندگرفتن مراسم عزاداری در شهادت همه ائمه در مساجد این روستا و مراسم جشن و شادی در ایام میلاد آنان صورت میگیرد. در واقع مردم این روستا نه تنها در ایام محرم و صفر که مختص به شهادت امام حسین ( ع) می باشد ، به عزاداری می پردازند بلکه شهادت همه امامان را ارج می نهند و به سوگواری در مساجد پرداخته و با دعوت و اعلام عمومی از مردم روستا از همه برای عزاداری دعوت می نمایند . و در ایام میلاد ائمه هم در مساجد به گرفتن مراسم شادی می پردازند.
روستای من دارای ۴ مسجد می باشد که به ترتیب قدمت: ۱ ) مسجد امام محمد تقی ( ع)
۲ ) مسجد جامع که دارای یک حسینیه نیز می باشد ۳ ) مسجد مهدیه ۴ ) مسجد امام رضا ( ع .)
دو آب بندان ۸۰ و ۱۲۰ هکتاری این روستا توسط کانال و جوی های حفر شده آب زمین های کشاورزی روستا را تاٌمین می کند . و علاوه بر آن برای پرورش ماهی نیز استفاده می شود .
مکان های مهم دیگر روستای حسین آباد : ۱ ) کتابخانه ۲ )مخابرات ۳ )دو بانک ۴ )دفتر پست
۵)زمین ورزشی ۶ ) دامداری و مرغداری ۷ ) درمانگاه و خانه بهداشت ۸ )مجتمع فرهنگی ورزشی ۹ ) استادیوم سرپوشیده در دست ساخت و ...
[۱]منبع
[۱]