حوضه آبریز سد ماملو


مدیرکل امور آب تهران بزرگ خبر داد
رفع تصرف از بستر رودخانه جاجرود و حوضه آبریز سد ماملو
مدیرکل امور آب تهران بزرگ گفت: یک میلیون مترمربع از اراضی بستر رودخانه جاجرود و حوضه آبریز سد ماملو آزادسازی و رفع تصرف شده است.

محمدرضا خانیکی امروز در حاشیه اجرای احکام بازپس‌گیری اراضی بستر رودخانه جاجرود در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در جاجرود اظهار کرد: امروز توانستیم عملیات آزادسازی را در روستای خسروآباد از توابع بخش جاجرود انجام دهیم.
وی با بیان اینکه این روستا در حاشیه حوضه آبریز سد ماملو قرار دارد، افزود: اجرای این عملیات برای آزادسازی حاشیه بستر رودخانه و حفاظت کمی و کیفی منابع آب شرب بخش‌هایی از استان تهران صورت گرفت.
مدیرکل امور آب تهران بزرگ با بیان اینکه امروز توانستیم عملیات آزادسازی ۱۵ قطعه از تصرفات بستر رودخانه جاجرود در پایین‌دست سد لتیان را با اخذ دستور قضایی و با حضور نیروی انتظامی انجام دهیم، تصریح کرد: این ۱۵ قطعه به صورت دیوارکشی و ویلاهای دو طبقه ساخته شده بود.
خانیکی با بیان اینکه به صورت کلی هشت بنای ویلایی دو طبقه به همراه محوطه‌سازی، دیوارکشی‌های متعدد، احداث زمین‌های ورزشی غیرمجاز و ویلاهایی در یک طبقه ساخته شده بود، ادامه داد: خوشبختانه این اراضی رفع تصرف و ۱۲ هزار مترمربع از مساحت اراضی بستر رودخانه جاجرود آزادسازی شد.
وی با اشاره به تعداد پرونده‌های موجود در شهرستان پردیس خاطرنشان کرد: در این شهرستان، گروه‌های گشت و بازرسی مستقر کردیم و این گروه‌ها، تخلفات را شناسایی می‌کنند؛ در منطقه خسروآباد، ۳۰ فقره تصرف دیگر نیز در بستر رودخانه جاجرود شناسایی و مراحل فنی و حقوقی آن طی شده است.
مدیرکل امور آب تهران بزرگ با بیان اینکه حکم تخریب این ۳۰ پرونده نیز بعد از اجرای احکام امروز با هماهنگی دادستانی شهرستان پردیس اخذ خواهد شد، گفت: این روند رفع تصرفات با همکاری دادستانی و نیروی انتظامی شهرستان پردیس ادامه دارد.
خانیکی با بیان اینکه در منطقه سعیدآباد بخش جاجرود نیز تصرفاتی شناسایی و بخشی از آزادسازی بستر رودخانه جاجرود انجام شده و بخش‌های دیگر آن در حال پیگیری است، افزود: طی سال‌های گذشته، در روستای سعیدآباد جاجرود، ۲۰ فقره دستور قضایی بازپس‌گیری تصرفات اجرا شده است.
وی با بیان اینکه این آزادسازی‌ها در مناطق خجیر، کرده‌نورد، گل‌خندان و... انجام خواهد شد، گفت: طی سال‌های گذشته، بالغ بر یک میلیون مترمربع از اراضی بستر رودخانه جاجرود و حوضه آبریز سد ماملو آزادسازی و رفع تصرف شده است.
مدیرکل امور آب تهران بزرگ در خصوص چشم‌انداز این سازمان برای جلوگیری از ساخت‌ و سازهای غیرمجاز اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که همیشه وجود داشته، ناهماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی بوده است؛ اداره امور آب اجازه ساخت و ساز در بستر رودخانه‌ها را نمی‌دهد، اما امکان داشت از طرف بخشداری یا دهیاری‌ها اقداماتی صورت گیرد که بر خلاف قوانین ما باشد.
خانیکی اضافه کرد: خوشبختانه در این زمینه توانستیم با برگزاری نشست‌های مشترک و وجود گشت‌هایی که از طرف بازرسی اداره‌کل امور آب تهران بزرگ در شهرستان پردیس حضور دارند، کارها به شکل واحد انجام شود.
مدیرکل امور آب تهران بزرگ با بیان اینکه دیگر این ناهماهنگی‌ها بین دستگاه‌های اداری وجود ندارد که یک دستگاه مجوز دهد و دستگاه‌ دیگر برخورد کند، تصریح کرد: امیدواریم با استقرار گشت بازرسی در مناطق و برخورد با متخلفان، از ساخت و سازهای غیرمجاز جلوگیری شود.
وی در خصوص صحبت یکی از مالکان که ملک وی دارای سند و مجوز است، گفت: داشتن و اخذ سند و جواز در اجرای مقررات قانونی مربوط به منابع آب شرایط خاصی دارد؛ هرگونه مدرک باید قبل دریافت، استعلام آن از اداره آب تهران گرفته شود و با اخذ نظر و رعایت ضوابطی که برای این موضوع مشخص می‌شود، اقدام به ساخت و ساز شود.
مدیرکل امور آب تهران بزرگ افزود: اگر سندی بدون استعلام از اداره امور آب تهران بزرگ در حریم رودخانه صادر شده باشد، این سند قابل واخواهی است و می‌توانیم درخواست ابطال سند را داشته باشیم و مواردی را که شناسایی می‌کنیم، این اقدام برایشان صورت می‌گیرد.
خانیکی افزود: ادارات ثبت، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها و شهرداری‌ها مکلف هستند تا قبل از صدور هرگونه سند و پروانه ساخت و ساز، میزان بستر و حریم را از اداره امور آب تهران استعلام و با رعایت میزان بستر و حریم پروانه یا سند صادر کنند و اگر تخلفی صورت گیرد، دادستانی با متخلفان برخورد می‌کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر، در چند مورد از تخلفاتی که در منطقه رخ داده و مجوزهای غیرقانونی که صادر شده بود، مرجع صادرکننده مجوز را به دادستانی برای برخورد قانونی معرفی کرده‌ایم.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=۱۳۹۳۰۸۲۰۰۰۱۶۸۹#sthash.AO۱RPNFr.dpuf



جعبه‌ابزار