خانسر
روستاي خانسر/
نکا /
مازندرانروستای خانسر در قسمت شرقی شهرستان نکا با فاصله ای ۷ کیلو متری از این شهرستان واقع شده است. در قسمت شرقی این روستا شهرستان بهشهر با فاصله ای ۱۵ کیلو متر، قرار دارد. دریای خزر در فاصله ی ۲۰ کیلومتری شمال روستا واقع شده است، قسمت جنوبی آن کوههایی قرار دارد که در فاصله ی ۱۰۰ متری از روستا واقع شده است.
معرفی روستا[ویرایش]
روستای خانسر در قسمت شرقی شهرستان نکا با فاصله ای ۷ کیلو متری از این شهرستان واقع شده است. در قسمت شرقی این روستا شهرستان
بهشهر با فاصله ای ۱۵ کیلو متر، قرار دارد. دریای خزر در فاصله ی ۲۰ کیلومتری شمال روستا واقع شده است، قسمت جنوبی آن کوههایی قرار دارد که در فاصله ی ۱۰۰ متری از روستا واقع شده است.
روستاهای مشرف به این محل شامل روستا ی کمیشان در قسمت غربی، روستای کلت و در قسمت شرقی و روستای لاکتراشان در قسمت شمالی قرار دارد. جاده ای که از کنار روستا در فاصله ۲۰ متری آن می گذرد جاده ی اصلی کشور محسوب می گردد.
اگر سالها به عقب بر گردیم منابع طبیعی زیادی در این محل می توان یافت که حائز اهمیت بسیار است از جمله کوه معرفی که در انتهای جنگل کاج و منابع طبیعی به نام قلتوک واقع شده است. همچنین چشمه شوراب کیله، در صد متری شرقی روستا، انجیل کیو(۲) ۲۰۰ متری شرقی در فاصله ی کم در حدود ۲۰ متری از چشمهی انجیل کیوی (۱) می توان اشاره نمود. این چشمه ها به دلیل بارش و خشکسالی، از بین رفتند، اما در گذشته مردم بهره ی زیادی از این منابع برده اند.
پوشش گیاهی منطقه، سرو، کاج، شمشاد، صنوبر و درختان بلوط و پهن برگ می باشد، گیاهان دارویی که در اطراف جنگل یافت می شود و هم اکنون به دلیل ساختن شرکتها و کارگاها از بین رفته اند شامل گل گاو زبان، زولنگ و انارجه، کنگل، پیاز وحشی جنگل، اوتره می باشد فاصله ی روستا تا جاده ی اصلی ۱۰ تا ۱۵ متر بوده، دارای راه آسفالته می باشد. آب و هوای منطقه با رطوبت نسبی، معتدل بود و در جهت بادهای فصل در اکثر روزهای سال از سمت شمال غرب می باشد درجه ی هوا با توجه به فصول مختلف متغییر است در فصل گرما از درجه ی ۳۵ به بالا نرفته و در فصل سرما به بیشتر از ۵ درجه زیر صفر نمی رسد.
تعداد کل خانوار روستای خانسر در حدود ۱۱۸ خانوار و تعداد کل جمعیت ۴۸۹ نفر می باشد، جدول زیر آمار دقیق جمعیت روستا را نشان می دهد.
اهالی روستا با جمعیتی در حدود ۴۸۹ نفر دارای دین اسلام و مذهب شیعه می باشند.
قشر تعداد
مرد ۲۳۴
زن ۲۵۵
جمعیت زیر یکسال ۱۰
جمعیت زیر ۵ سال ۳۷
جمعیت ۱۵ تا ۴۹ سال زن مجرد ۱۴۹
جمعیت ۱۵ تا ۴۹ سال زن شوهردار ۹۱
تعداد مهاجرتها هر ساله، در حال تغییر است به طور مثال در سال ۱۳۸۵، تعداد مهاجرتها به خارج از روستا ۲۰ نفر و داخل روستا ۲۲ نفر بوده است، سال ۱۳۸۶ تعدا ۳۴ نفر از روستا خارج شده، تعداد ۳۴ نفر وارد روستا شدند. تعداد ۳ نفر متولد و ۴ نفر فوت گردیدند در حال حاضر طبق آخرین آمار گرفته شده، تعداد بی سوادان و کم سوادان روستا در حدود ۴۸ نفر و تعداد با سوادان آن ۳۰۷ نفر می باشد. افراد ساکن این روستا از لحاظ سطوح تحصیلی دارای مدارک دیپلم، فوق دیپلم، لیسانس و دکترا می باشند. از نظر فرهنگی و هنری، می توان به یک شاعره زن ویک نویسنده ی زن اشاره نمود که دارای شهرت چندانی نیستند به دلیل آنکه شعر ها و نوشته های ایشان هنوز به چاپ نرساندند. هنرمندان مشهوری در زمینه ی نقاشی یافت می شود که می توان به آقای حمید عبدی، نقاش معروف منطقه اشاره کرد. دیگر هنرمندان محل در زمینه های رنگ روغن و خطاطی فعالیت دارد از هر کدام تابلوهای زیادی به نمایش گذاشته شده است که نشانگر دست هنرمند و توانای نقاشان جوان روستای خانسر می باشد.
آنچه یک منطقه را ارزش و منزلت می دهد وجود شهدا است. این روستا با وجود جمعیت بسیار کم ۸ گل پرپر شده تقدیم این مرز و بوم کشور اسلامی مان کرده است.
منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای خانسر