خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات


پروژه USO یا خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات چیست
۰
عمده‌ترین موضوع پیش‌نویس دستورالعمل پروژه خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات (USO) شامل تعیین ساختار اجرایی و پیشنهاد تشکیل صندوق ایجاد و توسعه (USO)، سرویس‌های الزامی و محدوده جغرافیایی و نقاط تحت پوشش ارائه خدمات و نحوه قیمت‌گذاری ارائه خدمات و چگونگی نظارت بر فعالیت‌های مربوط به USO است.
به گزارش راه پرداخت به نقل از ایسنا، به منظور تحقق موارد مندرج در بند «ط» ماده ۳ قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات مبنی بر توسعه و ترویج ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در نقاط مختلف کشور، الزامات دولت درباره تسهیل و تسریع دسترسی به خدمات مخابراتی، پستی و فن‌آوری اطلاعات برای هر یک از آحاد کشور در نقاط روستایی و دورافتاده و محروم، برای اولین‌بار در سال ۱۳۸۹ در دولت اجرای پروژه تامین تلفن ثابت خانگی در ۵۵۰ روستای محروم بالای ۲۰ خانوار جمعیت از طریق مناقصه دو مرحله‌ای به بخش خصوصی واگذار شد که کنسرسیوم فن‌آوا به عنوان نخستین مجری در سطح کشور انتخاب شد و مبلغ پروژه در فاز اول بالغ بر ۶۲۲ میلیارد ریال و در فاز دوم (افزایش ۲۵ درصد قرار‌داد در حدود ۱۵۵ میلیارد ریال جمعا ۷۷۷ میلیارد ریال است.
با نصب تجهیزات و راه‌اندازی تلفن‌های ثابت خانگی در محدودهٔ ۵۵۰ روستای محروم ۲۰ خانوار به بالا با سیستم WLL_GSM که با افزایش ۲۵ درصد موضوع قرار‌داد در فاز دو جمعا به ۶۸۷ روستا خواهد رسید، با اجرای این پروژه بالغ بر ۲۹۶۸۳ خانوار با جمعیتی در حدود ۱۳۳۵۴۶ نفر در روستا‌ها از امکانات ارتباطی تلفن ثابت که تاکنون از آن محروم بوده‌اند، برخوردار می‌شوند.

برقراری سیستم‌های ارتباطی در روستا‌ها دسترسی به خدمات ذیل را نیز می‌سر می‌سازد:
توسعه فضای دولت الکترونیک و ارائهٔ خدمات الکترونیکی در روستا‌ها.
ارائهٔ خدمات ارتباطی و فن‌آوری اطلاعات به منظور فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی موثر با هدف کاهش مهاجرت از روستا‌ها و ارتقاء سطح درآمدزایی روستاییان.
ایجاد قابلیت ارسال فکس.
پوشش تلفن همراه مشترکین سایر اپراتور‌ها در روستا‌ها.

مدت زمان اجرای پروژه درفاز اول هشت ماه، دوره پشتیبانی و استمرار سرویس‌دهی ۱۰ سال است و بنا بر اعلام با اجرای پروژه‌، اشتغالزایی مستقیم در دورهٔ اجرایی و دورهٔ پشتیبانی و سرویس‌دهی پروژه‌ به میزان ۴۶۰. ۰۰۰ نفر روز خواهد بود (با توجه به اشتغال ۵۷ گروه پیمانکاری و نیروهای شاغل در بخش‌های نظارتی و ستادی و ۱۰ سال دورهٔ پشتیبانی و نگهداری.)
اشتغال‌زایی غیرمستقیم در طول اجرای پروژه نیز‌ ۷۱۳۰ نفر روز است (افرادی مانند دکل‌بند، کارگران ساختمانی، رانندگان وسائل نقلیه و… که در رابطه با پروژه به صورت موردی همکاری کرده‌اند).
کلیهٔ فعالیت‌های اجرایی پروژه که اعم از نهایی‌سازی محدوده پروژه، تدوین طرح تفضیلی بر مبنای فن‌آوری اطلاعات، تامین دکل‌های مورد نیاز ایستگاه‌های BTS (از طریق سه شرکت تولید‌کنندهٔ عمده داخلی) تامین تجهیزات خارجی مورد نیاز اعم از سوئیچ مرکزی (CORE)، ایستگاه‌های BTS و HUB مرکزی، انتخاب پیمانکاران داخلی جهت فعالیت‌های اجرای سایت‌ها و فراهم‌سازی بستر ارتباط، حمل، ترخیص و تحویل تجهیزات، نصب و راه‌اندازی، آزمایش و تحویل در یک دورهٔ زمانی هشت ماهه انجام شده است.
منبع: ایسنا
پروژه "USO" از كجا آغاز شد؟

عمده‌ترين موضوع پيش‌نويس دستورالعمل پروژه خدمات عمومي اجباري ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات (USO) شامل تعيين ساختار اجرايي و پيشنهاد تشكيل صندوق ايجاد و توسعه (USO)، سرويس‌هاي الزامي و محدوده جغرافيايي و نقاط تحت پوشش ارائه خدمات و نحوه قيمت‌گذاري ارائه خدمات و چگونگي نظارت بر فعاليت‌هاي مربوط به USO است.

به گزارش خبرنگار سرويس فناوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به منظور تحقق موارد مندرج در بند «ط» ماده ۳ قانون وظايف و اختيارات وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات مبني بر توسعه و ترويج ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات در نقاط مختلف كشور، الزامات دولت درباره تسهيل و تسريع دسترسي به خدمات مخابراتي، پستي و فن‌آوري اطلاعات براي هر يك از آحاد كشور در نقاط روستايي و دورافتاده و محروم، براي اولين‌بار در سال ۱۳۸۹ در دولت اجراي پروژه تامين تلفن ثابت خانگي در ۵۵۰ روستاي محروم بالاي ۲۰ خانوار جمعيت از طريق مناقصه دو مرحله‌اي به بخش خصوصي واگذار شد كه كنسرسيوم فن‌آوا به عنوان نخستين مجري در سطح كشور انتخاب شد و مبلغ پروژه در فاز اول بالغ بر ۶۲۲ ميليارد ريال و در فاز دوم (افزايش ۲۵ درصد قرار‌داد در حدود ۱۵۵ ميليارد ريال جمعا ۷۷۷ ميليارد ريال است.


برقراري سيستم‌هاي ارتباطي در روستاها دسترسي به خدمات ذيل را نيز ميسر مي‌سازد:

- توسعه فضاي دولت الكترونيك و ارائه‌ي خدمات الكترونيكي در روستاها.

- ارائه‌ي خدمات ارتباطي و فن‌آوري اطلاعات به منظور فعاليت‌هاي اقتصادي و اجتماعي موثر با هدف كاهش مهاجرت از روستاها و ارتقاء سطح درآمدزايي روستاييان.

- ايجاد قابليت ارسال فكس.

- پوشش تلفن همراه مشتركين ساير اپراتور‌ها در روستاها.

مدت زمان اجراي پروژه درفاز اول هشت ماه، دوره پشتيباني و استمرار سرويس‌دهي ۱۰ سال است و بنا بر اعلام با اجراي پروژه‌، اشتغالزايي مستقيم در دوره‌ي اجرايي و دوره‌ي پشتيباني و سرويس‌دهي پروژه‌ به ميزان ۴۶۰.۰۰۰ نفر روز خواهد بود (با توجه به اشتغال ۵۷ گروه پيمانكاري و نيروهاي شاغل در بخش‌هاي نظارتي و ستادي و ۱۰ سال دوره‌ي پشتيباني و نگهداري.)

اشتغال‌زايي غيرمستقيم در طول اجراي پروژه نيز‌ ۷۱۳۰ نفر روز است (افرادي مانند دكل‌بند، كارگران ساختماني، رانندگان وسائل نقليه و... كه در رابطه با پروژه به صورت موردي همكاري كرده‌اند).

كليه‌ي فعاليت‌هاي اجرايي پروژه كه اعم از نهايي‌سازي محدوده پروژه، تدوين طرح تفضيلي بر مبناي فن‌آوري اطلاعات، تامين دكل‌هاي مورد نياز ايستگاه‌هاي BTS (از طريق سه شركت توليد‌كننده‌ي عمده داخلي) تامين تجهيزات خارجي مورد نياز اعم از سوئيچ مركزي (CORE)، ايستگاه‌هاي BTS و HUB مركزي، انتخاب پيمانكاران داخلي جهت فعاليت‌هاي اجراي سايت‌ها و فراهم‌سازي بستر ارتباط، حمل، ترخيص و تحويل تجهيزات، نصب و راه‌اندازي، آزمايش و تحويل در يك دوره‌ي زماني هشت ماهه انجام شده است.



جعبه‌ابزار