خسرویه‌


روستای خسرویه‌، پذیرای مسافران رضوی
خراسان شمالی
روستای خسرویه در خراسان شمالی با طبیعت با شکوه خود پذیرای مسافران حرم امام رضا(ع) است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان شمالی، روستای خسرویه در ۲۶ کیلومتری جنوب شهرستان فاروج واقع شده است واقع شده است و از نظر تقسیمات کشوری این روستا در دهستان شاه جهان و بخش مرکزی شهرستان فاروج قرار دارد.
روستای خسرویه جزو روستاهای سرسبز و ییلاقی خراسان شمالی است، که رودخانه کال خونی از وسط این روستا عبور میکند و این روستا را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم کرده است و وجود درختان انبوه جنگلی در این روستا سبب می‌شود تا هر شخصی برای گذراندن یک روز خنک در فصل بهار و تابستان ترغیب کند.
آب و هوای خسرویه در زمستان‌ها بسیار سرد و در تابستان خنک و مطبوع است، بدلیل کوهستانی بودن این روستا میزان بارندگی در این محل به وفور مشاهده می‌شود.
روستای خسرویه در دو طرف کوه بنا شده است که این کوهها جزء کوه‌های شاه جهان هستند، از میان روستا رودخانه دائمی کال خونی معروف به رودخانه استاد می‌گذرد، راه آسفالت به سمت روستا از روی تپه‌های مشرف به رودخانه عبور می‌کند و با پیچ و خم‌های کوهستان و رودخانه و درختان سرسبز منظره‌ای زیبا را نشان می‌دهد.
در این مسیر روستاهای مایوان و چوکانلو در غرب جاده واقع شده و خانه‌های پلکانی آنها بسیار دیدنی است، ورودی روستا بعد از یک شیب تند و گذر از کنار درختان گردو و گیلاس است.
تمام راه‌های داخل جاده آسفالت شده و منازل و خیابان‌های آن از نظم خاصی برخوردار است، وجود تفرجگاه‌های طبیعی و باغات گیلاس و گلابی، گردو، سیب، زرد آلو در جنوب و شرق روستا و بعضا در ورودی روستا بچشم می‌خورد.
رویش گونه‌های متفاوت گیاهی در فصل بهار همچون کاکوتی و آویشن زیبایی خاصی را به این منطقه می‌دهد و عطر و بوی برخواسته از این گیاهان همراه با نسیم بهاری آرامش خاصی را به مسافران و گردشگران این منطقه می‌دهد.
از مراکز دیدنی و منحصر به فرد خسرویه یخدان طبیعی‌(یخچال طبیعی) در منطقه کرکان است، غار تاریک و نسبتا عمیق که در هوای گرم تابستان چکه‌های آب در بدنه و کف غار یخ می‌بندد و عاملی که موجب انجماد آب می‌شود، جریانات هوایی است که در امتداد شرقی و غربی غار می‌وزد.
این یخبندان طبیعی دارای غار تاریک و عمیقی است که در هوای گرم تاستان چکه‌های آب در بدنه و کف غار به صورت قندیل یخ می‌بندد.
آرامگاه بابا و بی بی یکی دیگر از اماکن دیدنی و زیارتی این روستاست که در فهرست آثار ملی با شماره ۵۹۴۵ قرار گرفته است و متعلق به دوره تیموری است.







جعبه‌ابزار