خوداتکایی اقتصادی زنان روستایی و تبیین عوامل اقتصادی موثر بر آن


خوداتکايي اقتصادي زنان روستايي و تبيين عوامل اقتصادي موثر بر آن (مطالعه موردي در دو منطقه جلگه اي و كويري مركز استان اصفهان)


چکیده[ویرایش]

هدف نوشتار حاضر که ماحصل انجام يک پژوهش ميداني از نوع پيمايشي است، مطالعه و ارزيابي خوداتکايي اقتصادي زنان روستایی و عوامل اثرگذار بر آن، در دو منطقه «جلگه اي» و «کويري» مرکز استان اصفهان است.
دستاوردهاي پژوهش نشان مي دهد نياز مبرم خانواده، دليل اصلي اشتغال درصد قابل توجهي از زنان روستايي است. نتايج پژوهش هم چنين مويد اين است که نزديک به نيمي از زنان فعال در حوزه اقتصاد، دريافت کننده درآمد حاصل از دست رنج خويش نبوده، حتي براي نزديک به دو سوم از زناني که دريافت کننده تمام و يا بخشي از درآمد خود هستند نيز امکان هزينه کردن درآمدشان به صورت مستقل وجود ندارد. براي زناني هم که امکان هزينه کردن درآمد حاصل از فعاليت هاي اقتصادي شان وجود دارد، به لحاظ درجه اختيارشان در هزينه کِرد درآمد بين سرفصل هاي مختلف هزينه اي تفاوتي کاملا معني دار وجود دارد.
سطح خوداتکايي نه چندان قابل اعتناي زنان منطقه پژوهش با سهم دريافتي آن ها از درآمدشان رابطه مستقيم داشته، اشتغال به فعاليت هاي اقتصادي خارج از خانه، کارفرما بودن، داشتن فعاليت هاي اقتصادي متعدد، مزدبگيري و امكان پس انداز از جمله مهم ترين عوامل موثر بر خوداتکايي آن هاست

كليد واژه[ویرایش]

زنان روستايي، فعاليت هاي اقتصادي، درآمد، خوداتکايي، کويري، جلگه اي، اصفهان، ايران

منبع[ویرایش]

امیرمظفر،احمدی شاپورآبادی محمدعلی؛زن در توسعه و سیاست (پژوهش زنان)؛زمستان ۱۳۸۸؛۷؛۴ (پیاپی ۲۷)؛۷؛۲۹    



جعبه‌ابزار