خوشه خاتم


خوشه خاتم شیخ شبان تا پایان امسال اجرایی می شود
شهرکرد - ایرنا-سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال وبختیاری گفت:طرح خوشه خاتم روستای شیخ شبان تا پایان امسال در این روستا اجرایی می شود.

به گزارش ایرنا، 'مهرداد رئیسی' چهارشنبه در نشست بررسی مشکلات و راهکارهای توسعه اشتغال صنایع دستی روستای شیخ شبان با تشریح برنامه ها و فعالیت های در دست اقدام این اداره کل برای توسعه خاتم کاری این روستا، گفت:برای ساماندهی فعالیتهای هنرمندان گل بند خاتم، خوشه خاتم در این روستا راه اندازی می شود.
وی افزود:طرح مطالعاتی این پروژه با همکاری شرکت شهرک های صنعتی تهیه شده و در مرحله دریافت اعتبار و تعیین عامل توسعه خوشه است که تا پایان سال به نتیجه می رسد.
رئیسی همچنین با اعلام خبر توافق با شرکت توسعه گردشگری برای آموزش، خرید و بازاریابی محصولات خاتم این روستا،افزود:بر اساس توافق با صندوق مهر امام رضا(ع) در چهارمحال وبختیاری، کمک های مورد نیاز فعالان این هنر صنعت درخصوص تسهیلات نیز از سوی این صندوق ارائه می شود.
به گزارش ایرنا، خاتم کاری از مهم ترین هنرهای زیبا و ماندگار صنایع دستی ایران است که در آن، هنرمندان بر پیکره چوب خشک مرده، نگاره های زندگی را نقش می اندازند.
خاتم ترکیبی از چند ضلعی های منظم (پنج، شش، هفت، هشت و یا ۱۰ضلعی) است که با استفاده از مواد اولیه گوناگون، شامل چوب، استخوان، سیم مسی و مفتول، در رنگ های مختلف تشکیل می شود.
اوج شکوفایی و تکامل این هنر در دوران صفویه بوده و در زمان های مختلف، در ساخت و تزئین ضریح و حرم مطهر ائمه معصومین (ع) و اماکن مقدس اسلامی نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
صنعت خاتم کاری ارزش هنری فوق العاده زیادی دارد و از هنرهای دستی دقیق و پرکار محسوب می شود که از دیرباز، هنرمندان فلات مرکزی ایران از جمله اصفهان به آن مشغول بوده و سپس به استان چهارمحال و بختیاری و روستای شیخ شبان، آورده شده است.
روستای شیخ شبان شهرستان بن چهارمحال و بختیاری ، مهد کنونی هنر خاتم کاری در ایران است و گل صنعت خاتم سازی ( خاتم کاری ) هنرمندان این روستا، شهرتی ملی و جهانی یافته است که بسیاری از مسافران و گردشگران را، شیفته این هنر اعجاب انگیز می کند.
این روستا به سبب وجود بارگاه مطهر حضرت امامزاده سید بهاء الدین محمد (ع)، به عنوان یکی از کانون های مهم گردشگری و زیارتی استان و منطقه، وجود هنرمندان صنایع دستی از جمله خاتم سازی، و برخورداری از طبیعت کوهستانی بکر و زیبا و آب و هوای مطلوب، سالیانه پذیرای هزاران مسافر و گردشگر از اطراف و اکناف می باشد.
اهالی روستای شیخ شبان در زمینه های دیگر هنرهای صنایع دستی نظیر « قلمزنی » و « کاشی سازی معرق » نیز دارای شهرت، استعداد و توانمندی ویزه ای هستند.
نشست بررسی مشکلات و راهکارهای توسعه اشتغال صنایع دستی روستای شیخ شبان با حضور معاون و کارشناسان صنایع دستی استان چهارمحال وبختیاری، مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری، مسئول صندوق مهر امام رضا(ع) و بخشدار شهرستان بن در دهیاری شیخ شبان برگزار شد.
روستای شیخ شبان در فاصله ۳۹ کیلومتری شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده و قطب اصلی تولید خاتم کشور محسوب می شود.



جعبه‌ابزار