دادوکلا


روستاي دادوکلا/ساري/مازندران
روستای دادوکلا از نظر تقسیمات کشوری جز دهستان بنافت از توابع بخش دودانگه شهرستان ساری می باشد. این روستا از شمال به جنگل های محور محمدآباد- سوادکوه، از جنوب به روستا های سنگده، درزیکلا و وزملا، از مشرق به روستای ولیک چال و از مغرب به روستای سودکلا و نهایتا به روستای ولیک بن ختم می شود

روستای دادوکلا از نظر تقسیمات کشوری جز دهستان بنافت از توابع بخش دودانگه شهرستان ساری می باشد. این روستا از شمال به جنگل های محور محمدآباد- سوادکوه، از جنوب به روستا های سنگده، درزیکلا و وزملا، از مشرق به روستای ولیک چال و از مغرب به روستای سودکلا و نهایتا به روستای ولیک بن ختم می شود.
راه دسترسی این روستا از طریق محور ارتباطی محمدآباد (فریم) به سوادکوه (پل سفید) بوده و فاصله آن تا شهر ساری حدود ۱۰۰ کیلو متر و با شهر پل سفید حدود ۲۵ کیلو متر می باشد.
وی‌ژگی های جمعیتی روستا
تعداد جمعیت و تحولات آن:
بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال های (۱۳۸۵،۱۳۷۵،۱۳۶۵،۱۳۵۵) که از سوی مرکز آمار منتشر شده، تعداد جمعیت روستای دادوکلا به ترتیب ۱۹۸،۴۰۰،۴۰۷،۶۰۱ نفر اعلام شده است، یعنی تعداد جمعیت از سال ۵۵ تا ۵۵ سیر نزولی داشته و تعداد ۴۰۳ نفر از جمعیت روستا کاسته شده است.
نرخ رشد جمعیت:
بررسی تحولات جمعیت این روستا طی دهه های گذشته نشان می دهد که جمعیت روستا در طول دهه ۱۳۵۵-۱۳۶۵ همواره از رشد منفی برخوردار بوده است(۱.۸-۰.۵)در طول دهه ۱۳۶۵-۱۳۷۵ این روند ادامه یافته و نرخ رشد جمعیت روستا به ۲.۱۵- درصد رسیده است. نرخ رشد در طول دوره۱۳۷۵-۱۳۸۵ رقم ۷۹-/۶- درصد را نشان می دهد. به نظر می رسد علت اصلی کاهش رشد جمعیت،افزایش مهاجرت افراد ساکن روستا به شهرستان سوادکوه، قائم شهر وساری به صورت خانوادگی به منظور کار و زندگی بوده است. رکود کشاورزی، شرایط سخت محیطی، نبود کار و...از مهم ترین علل این مهاجرت محسوب می شوند و تنها خانواده هایی که دامدارند یا در شرکت چوب فریم شاغل اند، و یا خانواده های سالخورده و از کارافتاده، در روستا باقی مانده اند.
ساختار سنی و جنسی روستا:
بر اساس اطلاعات سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۷۵، از کل جمعیت این روستا معادل ۴/۴۲ درصد مرد و بقیه زن بوده اند(۶/۵۶درصد)،نسبت جنسی در سال مذکور ۶/۷۳ بوده است. یعنی به ازای هر ۶/۷۳ نفر مرد ۱۰۰ نفر زن در روستا وجود داشته است که نشان از مهاجرت مردان روستا برای کار و تحصیل به خارج از روستا دارد.نسبت جنسی در سال ۱۳۸۵ به رقم ۲/۷۶ رسیده است.
از کل جمعیت بالای شش سال (لازم التعلیم) در سال ۱۳۸۵،حدود ۷۹درصد با سواد بوده اند که نسبت به سال ۱۳۷۵ حدود ۲/۱۶ درصد رشد داشته است.
منبع: وبلاگ روستای دادوکلا



جعبه‌ابزار