دالنجان


خیرین روستای خراسان شمالی را جابه جا می کنند
بجنورد - ایرنا - مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی از اعلام آمادگی خیرین تهرانی برای جابه جایی روستای ˈدالنجانˈ از توابع شهرستان فاروج در این استان خبر داد.

به گزارش ایرنا امان الله حسین پور در آیین افتتاح مرکز نیکوکاری امداد محله در شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان شمالی گفت: این روستای ۸۰ خانواری بر بستر شیب داری قرار گرفته و به علت فرسودگی بافت مسکونی، با اندک زمین لرزه ای احتمال ریزش سقف های آن بر سر ساکنان وجود دارد.
وی با اشاره به برخورداری بیش از نیمی از اهالی این روستا از خدمات حمایتی کمیته امداد، اظهار کرد: نبود آب کشاورزی معیشت ساکنان این روستا را مشکل و وضعیت فیزیکی روستا رفت و آمد اهالی را در زمستان با دشواری روبه رو کرده است.
مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی با اشاره به کمک های خیرین تهرانی برای بهبود وضعیت زندگی ساکنان این روستای محروم گفت: تا کنون خیرین تهرانی برای رفع آثار محرومیت از چهره این روستا افزون بر ۳۰ میلیارد ریال هزینه کرده اند.
حسین پور افزود: ۶.۵ میلیارد ریال از این اعتبار برای حل مشکل آب آشامیدنی روستا هزینه شده و خیرین تعهد کرده اند با جابه جایی روستا، ۸۰ واحد مسکونی، یک باب مدرسه و یک باب درمانگاه برای آنان ساخته و برای ۸۰ نفر نیز شغل پایدار ایجاد کنند.
وی افزود: کار تسطیح زمین در منطقه به منظور آغاز ساخت و ساز منازل جدید مسکونی برای اهالی روستای محروم دالنجان فاروج به انجام رسیده است.
مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی، این استان را یکی از پنج استان منتخب کشور برای ایجاد و راه اندازی مراکز نیکوکاری امداد محله عنوان کرد و گفت: تاکنون ۳۰ مرکز نیکوکاری امداد محله در این استان فعال شده است.
حسین پور افزود: سال قبل در این استان ۷۰ مرکز نیکوکاری امداد محله جانمایی شد و مراکز باقی مانده نیز تا یکماه آینده مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت.
وی هدف راه اندازی این مراکز را استفاده بیشتر از ظرفیت های مشارکت خیرین برای ارایه خدمات هرچه بهتر به خانوارهای آسیب پذیر شهری و روستایی و شتاب بخشیدن به رفع محرومیت از چهره روستاها و شهرها عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان شمالی نیز ایجاد مرکز نیکوکاری امداد محله در این شرکت را با هدف جلب حمایت کارکنان شرکت برای کمک به خانواده ها و ارباب رجوع محروم برای پرداخت آب بهای مصرفی و خرید انشعاب آب دانست.
ˈسیدابراهیم علویˈ افزود: هرچند پیش از این نیز این شرکت به صورت غیررسمی از خانوارهای نیازمند حمایت کرده و مشکل مالی آنان را رفع می کرد ولی نیاز بود تا این حمایت تقویت شده و از طریق تشکلی غیردولتی سامان بگیرد.
وی گفت: پیش از خراسان شمالی تنها شرکت آب و فاضلاب شهری زنجان سابقه راه اندازی مجمع خیرین آب را داشته و نسبت به ارایه خدمات به مراجعه کنندگان نیازمند در حوزه آبرسانی اقدام کرده بود.
شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان شمالی ۱۶۰ هزار مشترک را در ۱۸ شهر این استان زیر پوشش خدمات خود دارد.
استان خراسان شمالی دارای ۸۶۷ هزار نفر جمعیت است که از نظر سرانه درآمد خانوار در رده آخر استان های کشور قرار دارد. ک/۲



جعبه‌ابزار