دامدار و کشاورز نمونه‌دره‌شهری


پای دغدغه‌های دامدار و کشاورز نمونه‌دره‌شهری
» سرویس: استان ها - ايلام
کد خبر: ۹۴۰۲۰۵۰۲۴۵۲
شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۱
دامدار نمونه است کشاورزی هم می‌کند و در نگاه جدی‌اش به‌راحتی می‌توان شوخ‌طبعی را دید. از آوردن نام «کار» بر زبان لذت می‌برد، گلایه هم دارد، گلایه‌ها و انتقاداتی که هرازگاهی از زبان وزیر، نماینده، استاندار و فعالان اقتصادی می‌شنویم، با همان صراحت لهجه موفقیت‌هایش را در دامداری و کشاورزی مدیون همسر و فرزندانش می‌داند.

«مرتضی پاغوش» با حضور در دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی ایلام، اظهار کرد: متولد سال ۱۳۱۵ هستم از سال ۱۳۶۳ به‌صورت سنتی پرورش گاو و گوساله را آغاز کردم که تا سال ۱۳۷۰ به همین رویه کارم را ادامه دادم از سال ۷۰ به بعد اصطبل نیمه‌صنعتی را در محل پرورش دام‌هایم ایجاد کردم.

وی ادامه داد: چون در داخل روستا فعالیت می‌کردم مجوزهای لازم را نیز اخذ کردم و بین سال‌های ۷۰ تا ۷۵ فعالیتم را گسترش دادم و تا حدی کارم پیش رفت که به مرکز استان گوشت می‌دادم و به‌تدریج شمار دام‌هایم را نیز افزایش دادم و از سال ۸۷ فعالیت پرواربندی گاو و گوساله را صنعتی کردم و هم‌اکنون ۱۰۰ رأس گاو پرواری در گاوداری‌ام دارم.

پاغوش ادامه داد: گوساله می‌خرم و سالی ۲ بار در فصل‌های بهار و تابستان گاوپرواری می‌فروشم و یکی از فعال‌ترین واحدهای پرواربندی گوساله در دره‌شهر هستم. اتحادیه دامداران استان فقط سبوس به ما می‌دهد که آن‌هم پاسخگوی نیاز دامداری ما نیست چون ۱۰ تن سبوس برای یک ماه به ما می‌دهد و بقیه نیاز دامداری‌مان را به‌صورت آزاد تهیه می‌کنیم.

این دامدار نمونه یکی از مهم‌ترین مشکلات گاوداری‌های پرواربندی در سطح استان را عدم فعالیت کشتارگاه صنعتی ایلام دانست و گفت: اگر این مجتمع کار کند گوشت تولیدیمان را فقط به ایلام می‌دهیم در صورتی‌که الآن گوشتمان را به استان‌های هم‌جوار می‌فرستیم هرچند کشتارگاه صنعتی ایلام از بزرگ‌ترین کشتارگاه‌های منطقه است اما برای تولیدکنندگان استان هیچ سودی ندارد.

پاغوش ادامه داد: گوساله ۱۳۰ کیلویی را به قیمت ۲.۵ میلیون تومان خریداری می‌کنیم که در جریان پروار ۱.۵ میلیون تومان برای ما هزینه دارد در هنگام فروش بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم وزن هر گاو خواهد بود.هزینه مجتمع‌های گاوداری در استان بسیار بالاست اما متأسفانه مشمول یارانه نیستیم و تسهیلات کشاورزی به دامداران به نحوه شایسته‌ای توزیع نمی‌شود و سود پرداخت آن‌ها در حق کشاورزان و دامداران سنگین است.

این دامدار نمونه ادامه داد: بانک سپه ۱۰۰ میلیون تومان به ما تسهیلات داده که الآن به ۱۴۵ میلیون تومان افزایش‌یافته و در جریان این تسهیلات ۸ میلیون تومان جریمه‌ شده‌ام، حال باید قضاوت کرد که آیا این کمک است یا اذیت؟

وی گفت: ۵ پسرم در گاوداری مرا کمک می‌کنند و حداقل کاری که برای استانم کرده‌ام این است که برای خانواده‌ام اشتغال ایجاد کرده‌ام به‌طوری‌که هیچ انتظاری از دولت نداشته باشند و در کنار این‌ها می‌توانم گوشت شهرستان دره‌شهر را تأمین کنم و برای تولید گوشت استان آمادگی کامل را دارم.

پاغوش در خصوص فعالیت‌های کشاورزی خود هم گفت: ۲۵ هکتار زمین آبی دارم که بیشتر گندم و جو و مقدار کمی هم برنج کشت می‌کنم، کود و سم قبلاً یارانه‌ای بود اما پس از اجرای هدفمندی یارانه‌ها اقلام و نهاده‌های موردنیاز خود را به‌صورت آزاد تهیه می‌کنیم و سالانه ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن تولید گندم دارم.

وی با همان صراحت لهجه دغدغه‌ای بزرگ داشت و به آن به‌عنوان آرزویی بزرگ نگریست که ای‌کاش تسهیلات کشاورزی در مسیر کشاورزی خرج شود نه برای خرید ماشین و سایر وسایل و بانک‌ها و مسئولان باید پیگیر چگونگی هزینه تسهیلات کشاورزی باشند.



جعبه‌ابزار