دانشگاه علوم اقتصادی
معرفی دانشگاه علوم اقتصادی
((University of Economic Sciences (UES)
" من با خوش بينی کامل به تاسيس اين دانشکده نگاه می کنم و به آن اميد می بندم.
اميدوارم که اين اميدها برآورده شود."
"مقام معظم رهبری"
مقدمه:
دانشگاه علوم اقتصادی يکی از دانشگاه های تخصصی مهم کشور در حوزه ي«مطالعات اقتصادی، مالی و حسابداری و مديريت» است. ويژگی های اين دانشگاه که آن را از ساير مراکز دانشگاهی متمايز می سازد عبارتند از: ۱- طراحی و اجرای برنامه تربيت مديران ارشد مالی و کارشناسان خبره در حوزه های حسابداری، مالی، بيمه و گمرک. ۲- بخش عمده ای از دانش آموختگان اين دانشگاه، موفق شده اند، جايگاه ممتاز مدير ارشد مالی در نهادها و سازمان ها دولتی و خصوصی را احراز نمايند. ۳- برخی از رشته های تحصيلی اين دانشگاه، مانند کارشناسی مديريت امور گمرکی و کارشناسی حسابداری (گرايش های مالياتی، دولتی و حسابرسی)، فقط در اين دانشگاه داير بوده و منحصر به فرد می باشد.
۴- علاوه بر اين، درصد قابل توجهی از فارغ التحصيلان اين دانشگاه در کنار کسب تخصص در حيطه های اقتصادی، مالی، حسابداری و بيمه موفق به اخذ رتبه های بالای آزمون ورودی دوره های کارشناسی ارشد دانشگاه های کشور گرديده اند.
تاريخچه (تاسيس، رشد و تحول دانشگاه)
قدمت اين دانشگاه به سال ۱۳۱۵ باز می گردد که به عنوان اولين «مرکز آموزش وزارت امور دارايي» تاسيس، تشکيل و شروع به فعاليت نمود. هدف اصلی آن مرکز در دوره طولانی تحولات ۵۰ ساله خود(۱۳۱۵-۱۳۶۵)، آموزش وتربيت نيروی انسانی ماهر در رده های مختلف دانشگاهی بوده است، تا آنجا که در بسياری از آن سال ها، اعطای بورس های تحصيلی اعزام به خارج از کشور برای دوره کارشناسی امور مالی و کارشناسی ارشد مديريت مالی توسط اين دانشگاه صورت می گرفته است. مجوز تأسيس اين دانشگاه تحت عنوان" دانشکده امور اقتصادی و دارايی" در شهريور ماه سال ۱۳۶۶ توسط وزارت فرهنگ و آموزش عالی وقت صادر و از سال ۱۳۶۷ اولين گروه دانشجويان از طريق آزمون سراسری سازمان سنجش آموزش کشور پذيرفته شدند. اين دانشگاه در آبان ماه سال ۱۳۸۲ از وزارت امور اقتصادی و دارايی جدا و از آن پس به صورت دانشکده ای مستقل وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناوری اداره گرديد. در شهريور ماه ۱۳۸۶ نام دانشگاه از امور اقتصادی تغيير يافته و با نام و عنوان جديد دانشکده علوم اقتصادی تبديل و رسميت يافت. دانشگاه در دوره جديد، تغييرات و تحولات قابل توجهی را در بخش های مختلف دانشگاه تجربه کرده است. به عنوان مثال در بخش آموزشی تعداد دانشجويان دانشگاه از ۵۷۷ نفر دانشجو در مقطع کارشناسی در سال تحصيلی ۸۵-۸۴ به ۳۸۸۳ نفر دانشجو در سال تحصيلی ۸۹-۸۸ رسيده در مقطع کارشناسی ارشد و مقطع کارشناسی افزايش يافته است. به تناسب اين تحولات، ساير بخش های دانشگاه نيز توسعه و تحول يافته اند. در وب سايت دانشگاه (www.ses.ac.ir)، گزارشی از عملکرد و شرح اقدامات بخش های مختلف دانشگاه ارائه شده است.
اهم اقدامات در دانشگاه علوم اقتصادی در برنامه چهارم توسعه( ۸۴ تا ۸۸) ۱- ارتقا و کسب جايگاه مهم در بين دانشکده های اقتصاد و مالی در کشور ۲- کسب رتبه ۱۶ ام در ارزيابی عملکرد دانشگاه ها در بين ۵۸ مرکز آموزشی و پژوهشی و کسب رتبه ۲ ام در بين دانشگاه های در حال توسعه در سال ۸۸ ۳- راه اندازی رشته های بين رشته ای در دانشگاه نظير دوره کارشناسی ارشد مهندسی مالی، مهندسی سيستم های اقتصادی و اجتماعی، اقتصاد اسلامی، مديريت گمرک، مديريت بيمه
۴- بازسازی و نوسازی اساسی ساختمان های اصلی دانشگاه ۵- احداث ۳ سالن و تالار اجتماعات با مجموع گنجايش ۳۵۴ نفر ۶- افزايش اعضای هيئت علمی از ۱۷ به ۲۵ و جذب ۲۰ بورسيه ۷- احراز رتبه علمی-پژوهشی مجله"فصلنامه علمی ـ پژوهشی تحقيقات مدل سازی اقتصادی "با وب سايت مستقل ۸- خريد ۸۰۰۰ هزار نسخه کتاب برای دانشگاه در طول ۴ سال گذشته ۹- سرويس بانک های اطلاعاتی معتبر و معروف ۱۰- تهيه جامع ترين بانک کتاب های الکترونيکی ايران با ۴۰۰۰ کتاب اقتصادی و مالی ۱۱- تجهيز تمام کلاس ها به اينترنت و ويدئو پروژکتور ۱۲- راه اندازی وب سايت دانشگاه با جامع ترين اطلاعات ممکن و با ۱۴ پرتال مستقل
امور آموزشی
۱- امور آموزشی دانشجويان مقطع کارشناسی (روزانه/ شبانه و نيمه حضوری) دانشگاه در حال حاضر دارای ۱۰ رشته تحصيلی در مقطع کارشناسی می باشد. آمار رشته های کارشناسی دانشگاه و تعداد دانشجويان آن در جدول زير ارائه شده است:
ضمنا، طی دو سال تحصيلی ۸۶-۸۵ و در سال تحصيلی ۸۷-۸۶ در رشته های حسابداری با گرايش های مالياتی و دولتی، مديريت بيمه، مديريت گمرک و بانکداری، تعداد ۱۰۲۳ نفر دانشجو در دانشگاه پذيرفته شده است.
۲- امور تحصيلات تکميلی
حسابداری، مديريت مالی، مهندسی مالی، مهندسی سيستم های اقتصادی اجتماعی ، اقتصاد اسلامی و کارشناسی ارشد مديريت ( MBA ) از دوره ها و رشته های داير در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه هستند. دوره کارشناسی ارشد جديد "مهندسی دانش و علوم تصميم "، از سال تحصيلی ۹۰-۸۹ دانشجو پذيرفته شده است. برنامه های آتی دانشگاه تاسيس دوره های دکتری و کارشناسی ارشد بين رشته ای جديد است. به منظور بالا بردن توان علمی دانشجويان کارشناسی ارشد، دانشگاه علاوه بر دروس شورای عالی برنامه ريزی، در کنار دروس تخصصی، دانشگاه اقدام به تشکيل کلاس های کامپيوتر و زبان انگليسی نموده است.
۳- فضاهای آموزشی دانشگاه ۱- مجموعه ساختمان های آموزشی رودسر (خيابان حافظ، خيابان رودسر) کلاس های درس و دانشجويان کارشناسی (روزانه) در اين مجموعه قرار دارند. اين مجموعه، دارای ۲۸ کلاس درس است و اتاق استادان دانشگاه و استادان مدعو نيز در آن واقع است. اين مجموعه مجهز به امکانات زير می باشد: • اتصال تمام کلاس ها به شبکه اينترنت و اينترانت • تجهيز تمام کلاس ها به ويدئو پروژکتور • سالن مطالعه و کتابخانه • ۵ سايت کامپيوتری • اينترنت بی سيم • سالن اجتماعات
۲- ساختمان آموزشی سميه (خيابان سميه، بين خيابان قرنی و نجات الهی) اين مجموعه دارای ۱۸ کلاس آموزشی است و دانشجويان کارشناسی شبانه و نيمه حضوری در آن هستند. اين مجموعه آموزشی پس از بازسازی و نوسازی کامل، مجهز به آخرين امکانات و تجهزات آموزشی با بالاترين استاندارد ممکن شده است. اين مجموعه مجهز به امکانات زير است: • عايق بندی کامل صوتی و حرارتی تمام کلاس ها • اتصال تمام کلاس ها به شبکه اينترنت و اينترانت و ويدئو پروژکتور • سالن مطالعه و سالن اجتماعات و کتابخانه • ۲ سايت کامپيوتری
۳- ساختمان آموزشی طالقانی (انتهای خيابان طالقانی، کوچه جهان) کلاس های درسی و دانشجويان کارشناسی ارشد در اين مجموعه استقرار دارند. اين مجموعه نيز مجهز به کلاس های آموزشی بازسازی و نوسازی شده استاندارد، با تجهيز به شبکه اينترنت و اينترانت و ويدئو پروژکتور و سايت کامپيوتری است.
۴- هيأت علمی دانشگاه توسعه کادر علمی و تخصصی، يکی از برنامه های مديريت دانشگاه علوم اقتصادی است. به اين منظور تلاش شده است از مجربترين اساتيد رشته های مرتبط به صورت کادر ثابت هيأت علمی سرمايه گذاری نموده و يا از اساتيد مدعو بهره مند شود. اين دانشگاه در مجموع داراي۳۰۰ عضو هيأت علمی تمام وقت و استاد مدعو است که در گروه های آموزشی و گروه های پژوهشی در مقاطع کارشناسی ارشد و کارشناسی به تدريس و تحقيق اشتغال دارند.
۵- گروه های آموزشی مقطع کارشناسی دانشگاه دارای گروه های آموزشی اصلی زير است: ۱- گروه آموزشی اقتصاد (با سه گرايش: حمل و نقل،صنعتی و نظری) ۲- گروه آموزشی حسابداری (با سه گرايش: حسابرسی، مالياتی و دولتی) ۳- گروه آموزشی مديريت مالی ۴- گروه آموزشی مديريت بانکداری ۵- گروه آموزشی مديريت گمرگ ۶- گروه آموزشی مديريت بيمه و گروه های آموزشی فرعی: معارف اسلامی و دروس عمومی، رياضی و آمار و حقوق.
۶- دانش آموختگان و دانشجويان ممتاز در فاصله سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷،تعداد ۱۰۸۹ نفر دانشجو ی اين دانشگاه، دوره تحصيلی را با موفقيت گذراند و دانش آموخته شده اند. بخش قابل توجهی از دانش آموختگان دانشگاه درمسئوليت ها و مشاغل مختلف دولتی و خصوصی مشغول فعاليت هستند. ۳۸۵ نفر ازاين دانش آموختگان توانسته اند سمت های اجرايی بالايی در موسسات و نهادهای دولتی و خصوصی کسب نمايند
۷- پذيرفته شدگان کارشناسی ارشد از مجموع ميان ۱۰۸۹ نفر فارغ التحصيل سال های تحصيلی ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ دانشگاه، ۲۰۱ نفر موفق به ورود به وارد دوره های کارشناسی ارشد در دانشگاههای دولتی و ۳۰۶ نفر وارد دوره های کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد شده اند که در مجموع(۵۰۷ نفر) نشان دهنده نرخ موفقيت ۴۶% پذيرفته شدگان است. اين نرخ در ميان دانشگاه های داخل کشور شاخص قابل توجهی می باشد.
امور آموزش های تخصصی، ضمن خدمت و مجازی (آموزش های حرفه ای-آزاد)
اين دانشگاه با ۲۰ سال سابقه خدمات آموزشی را با قريب ۵۶ هزار نفر - درس برای کارکنان سازمان ها و مراکز مختلف دولتی و غيردولتی فراهم نموده است و سهم به سزايی در زمينه ارتقای علمی و مهارتی منابع انسانی دانش پذيران داشته است. و مدارک علمی مختلفی در سطح کاردانی و کارشناسی با ارزش معادل و گواهينامه های آموزش پودمانی و تخصصی توسط دانشگاه اعطا شده است. دانشگاه از سال تحصيلی ۹۰-۸۹ دوره مديريت اجرايی M.B.A را برگزار نموده است. انواع دوره های آموزشی تخصصی، ضمن خدمت، پودمانی که در اين بخش از دانشگاه طراحی و اجرا می گردد عبارتند از:
الف:آموزش های ضمن خدمت: شامل دورههای آموزشی معادل کارشناسی ارشد و معادل کارشناسی مصوب وزارت علوم، تحقيقات و فناوری ويژه کارکنان مراکز، موسسات و سازمان های غير دولتی نظير بانک ها، مراکز بيمه، شهرداری ها، شرکت های دولتی ب: آموزش های پودمانی:
شامل دورههای آموزشی مصوب سازمان مديريت و برنامهريزی کشور ويژه کارکنان وزارتخانهها، مراکز و سازمان های دولتی با ارزش ارتقای گروههای شغلی و افزايش مزايای شغلی شامل بستههای مشخص آموزش مهارتی و تخصصی ج: ساير آموزش ها:
طراحی و اجرای برنامههای آموزش تخصصی و عمومی نظير حسابداری، مديريت مالی، فنآوری اطلاعات IT، دورههای ICDL، زبان انگليسی حسب نياز متقاضيان.
د: دوره های آموزشی پودمانی اختصاصی برای ماموران مالياتی: ۱. دوره های مميز کلی ۲. دوره های سر مميزی ۳. دوره های مميزی ۴. دوره های کمک مميزی ۵. دوره های ويژه رفع محدوديت شاغلين رشته های شغلی حسابرس ،مميز حساب ، ذيحساب و مامور تشخيص ماليات ۶. دوره های آموزشی تربيت مدرس
۷. دوره های آمادگی آزمون حسابداران رسمی
۸. آزمونهای تعيين سطح
امور پژوهشی و فناوری
يکی از مهمترين عوامل پيشرفت اقتصادی و اجتماعی و تداوم آن ها در هر جامعه ای، پژوهش و فناوری است. به طوری که عمق و وسعت پژوهش، يکی از اصلی ترين شاخص های توانمندی جوامع است. اهم محورهای فعاليت پژوهشی دانشگاه عبارتند از: ۱. امور مربوط به انتشارات و مجلات دانشگاه ۲. امور مربوط به طرح های تحقيقاتی و عقد قراردادهای پژوهشی ۳. امور مربوط به کارآفرينی و مرکز رشد ۴. امور مربوط به مرکز اطلاع رسانی کتابخانه و پايگاه های اطلاعاتی ۵. امور برگزاری همايش های علمی
۶. امور پايان نامه ها و رساله های دانشجويان
۷. تنظيم و اجرای مراسم هفته پژوهش ۸. تنظيم و تدوين پيش نويس دستور العمل ها، آيين نامه ها و مقررات پژوهشی
۹. تنظيم ونظارت بر وب سايت دانشگاه و وب سايت مجلات
۱-کتابخانه و مرکز اطلاع رسانی کتابخانه دانشگاه علوم اقتصادی دارای ۹۵۶۰ عنوان کتاب به زبان فارسی، ۱۱۷۰ عنوان کتاب در بخش لاتين، ۹۵ عنوان پايان نامه، ۱۸ عنوان گزارش پروژه های تحقيقاتی و همچنين ۷۳ عنوان نشريه فارسی و انگليسی می باشد. از اين مجموعه ۱۶۳۲ عنوان با موضوع اقتصاد، بازرگانی، حسابداری و حسابرسی، ۹۴۲ عنوان با موضوع مديريت، ۱۲۸۱ عنوان با موضوع دين و فلسفه، ۶۰۰ عنوان با موضوع زبان و ادبيات، ۶۵۵ عنوان با موضوع بانکداری و بيمه، ۴۲۷ عنوان با موضوع کامپيوتر و رياضيات، ۳۶۳ عنوان با موضوع حقوق، ۱۲۷۳ عنوان با موضوع تاريخ ايران و جهان و ساير موضوعات قابل دسترس است. بانک های اطلاعاتی مهم دنيا در دانشگاه سرويس داده می شود؟
دسترسی مستقيم به بانک های اطلاعاتی زير از طريق شبکه اينترنت دانشگاه امکان پذير است.
Jstor
Ebsco
Proquest۵۰۰۰
Proquest Dissertation
Oxford Journal
cambridge University Press
دسترسی غير مستقيم (دريافت مقاله از اين پايگاه ها از طريق ايميل صورت می گيرد.)
Springer & kluwer
WILY INTERSCIENCE SCIENCE DIRECT
Emerald
با دسترسی به پايگاه های مذکور، سطح دسترسی دانشگاه به پايگاه های اطلاعاتی به بهترين وضعيت موجود در بين دانشکده های اقتصاد کشور رسيده است.
پايگاه های اطلاعاتی فارسی
۲- انتشارات دانشگاه واحد انتشارات مسئول انتشار کتب علمی تخصصی در زمينه های مديريت، اقتصاد و حسابداری است و تاکنون موفق به چاپ وانتشار ۶۰ عنوان کتاب شده است. در جدول شماره ۳ تعدادی از اين مجموعه را به عنوان منتخبی از کتاب ها معرفی شده اند:
۳- مجلات علمی - پژوهشی دانشکگاه دارای دو مجله «فصلنامه تحقيقات مدل سازی اقتصادی» دارای رتبه علمی و پژوهشی و «فصلنامه مدلسازی مالی» است. هر دو مجله دارای وب سايت مستقل هستند و کليه فرآيندهای دريافت ، ارسال و پيگيری مقالات در آن به مانند مجلات ISI انجام می شود.
۸- مرکز کارآفرينی و نوآوری
مرکزکارآفرينی و نوآوری، واحدی است که عهده دار آموزش، مشاوره و توسعه در زمينه معرفی و ايجاد فرصت های کارآفرينی و نوآوری می باشد. در اين مرکز مجموعه دوره های آموزش عالی (پيشرفته) مديريت سرمايه گذاری در حال برگزاری می باشد: ۱. MFT دوره آموزش عالی مديريت معاملات در بازار بين المللی ارز
۲. MST دوره آموزش عالی مديريت معاملات در بورس اوراق بهادار تهران۳. MOT دوره آموزش عالی مديريت معاملات قراردادهای اختيار معامله-آپشن
۴.MCT دوره آموزش عالی مديريت معاملات قراردادهای آتی در بورس کالای ايران ۵. دوره آموزش حسابداری کاربردی شرکت ها
مرکز کار آفرينی دانشگاه تاکنون دوره های آموزشی کوتاه مدت زير را نيز برگزار نموده است. امور بيمه، امور گمرکی و سفارشات خارجی، اعتبارات و امور بانکی، احکام و طبقه بندی مشاغل، مديريت بهره وری ، مهندسی کيفيت، مديريت پروژه، اصول و فنون مذاکرات بين المللی، مديريت ريسک، بهره وری سرمايه، بهره وری منابع انسانی،کارگاه مديريت تغيير، بهبود عملکرد کيفيت، معرفی و کاربرد نرم افزار SPSS، روانشناسی موفقيت
اين دوره های کوتاه مدت به صورت کاربردی برگزار می شود. پس از برگزاری دوره و يک آزمون پايانی به دانش پذيران گواهينامه شرکت در دوره به همراه کارنامه اعطا می شود. لازم به ذکر است که عده ای از دانش پذيران با مهارت های آموزش داده شده در اين دوره ها بلافاصله جذب بازار کار شده اند .
امور دانشجويی و فرهنگی
در راستای فراهم آوردن بستــرهای لازم جهت تسهيل تحــصيلات و بهبود آموزش دانشجويان، امور دانشجــويی و فرهنگی تا زمينه های لازم را جهت ارتقاء تحصيلی دانشجويان در سطوح عالی دانشگاهی و ايجاد زمينه پژوهش محوری فراهـم می شود. در مجموعه فرهنگی دانشگاه واحدهای زير فعالند:
۱- امور پشتيبانی انجمن های علمی دانشجويی: ۱- ۱- انجمن مهندسی صنايع سيستم های اقتصادی (در مقطع ارشد) ۱-۲ - انجمن علمی مديريت MBA(در مقطع ارشد) ۱-۳ -انجمن علمی مديريت بيمه ۱-۴ -انجمن علمی اقتصاد ۱-۵ -انجمن علمی مديريت مالی ۱-۶ -انجمن علمی بانکداری ۱-۷ -انجمن علمی گمرک ۱-۸ -انجمن علمی حسابداری
۲- امور کانون های فرهنگیبا فعاليت های کانون ياريگران، کانون ادبی باران، کانون جمعيت هلال احمر ، کانون فيلم ۳- نشريات دانشجويی ۴- امور بانوان ۵- امور فوق برنامه
امور پشتيبانی و رفاهی دانشجويی امور پشتيبانی و رفاهی دانشجويی شامل امور و زير بخش های زير می باشد: واحدهای زير مجموعه اداره دانشجويی: ۱- امور خوابگاه ها: دانشگاه دارای يک خوابگاه دولتی پسران، يک خوابگاه دولتی دختران،سه خوابگاه خودگردان پسران و دو خوبگاه خودگردان دختران است. ۲- امور رفاهی: فعاليت در امور رفاهی دانشجويی و ارائه اعطای انواع وام های دانشجويی ۳-امور تغذيه: صدور کارت تغذيه و اتوماسيون تغذيه، اداره سلف سرويس های دانشگاه و خوابگاه ها و نظارت بر طبخ غذا توسط پيمانکار
ساير زير بخش های امور دانشجويی و فرهنگی • مرکز مشاوره دانشجويی • امور ورزش وتربيت بدنی • مرکز ارتباطات و امور رسانه دانشجويی • ستاد دانشجويان شاهد و ايثارگر • مرکزپرورش افکار و باورهای نو (پابنو) • مرکز رشد انديشه های ناب (رانا)
۱-مرکز پشتيبانی فناوری اطلاعات و ارتباطات
مرکز پشتيبانی فناوری اطلاعات و ارتباطات، پرتحول ترين بخش دانشکگاه در طول ۵ سال گذشته بوده است. اهم وظايف مرکز پشتيبانی فناوری اطلاعات و ارتباطات عبارتند از: ۱. توسعه زيرساخت های سخت افزاری و ابزارسازی الکترونيکی ۲. توسعه زيرساخت های نرم افزاری و اتوماسيون های اداری ـ مالی، آموزشی و اطلاع رسانی
۳. توسعه زيرساخت های شبکه و ارتباطات الکترونيک
اهم اقدامات مرکز پشتيبانی فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه به شرح زير است: ۱. اتصال تمام کلاس ها به شبکه اينترنت و اينترانت ۲. استقرار رايانه و چاپگر در اتاق های تمام اعضای هيئت علمی دانشگاه ۳. ايجاد ۱۰ مرکز و سايت مجهز کامپيوتری با استقرار ۳۰۰ دستگاه رايانه در آن ها درکليه ساختمان های آموزشی، ادرای و خوابگاه ها ۴. ايجاد ارتباط داخلی شبکه بين ۱۳ ساختمان دانشگاه و خوابگاه ها در نقاط پراکنده شهر با استفاده از سيستم های اينترانت، WIRELESS و MPLS ۵. برگزاری کلاس های فوق برنامه ICDL برای کارکنان به همراه مديريت اداری دانشگاه بيش از ۴۰۰۰۰ نفر ساعت ۶. پهنای باند مورد استفاده MBPS ۱۰ با استفاده از بستر فيبر نوری و WIRELESS راديويی برای مجموع اينترنت و اينترانت ملی
۷. تجميع کارت های کتابخانه ، خوابگاه ، تغذيه و دانشجويی در يک کارت ۸. راه اندازی مجموعه سيستم های زير:
• ديوار آتش ( FIRE WALL ) سخت افزاری برای ايجاد امنيت جامع شبکه و استفاده از نسخه تحت ليسانس آنتی ويروس کاسپرسکی جهت ايجاد امنيت شبکه با کيفيت • سالن نمايش فيلم های آموزشی زبان و پخش روزانه فيلم در دو نوبت نيم ساعته • سايت خودآموز زبان انگليسی با فيلمها و مطالب آموزشی به روز • سيستم اتوماسيون تغذيه در ۱۳ ساختمان پراکنده دانشکده سطح شهر به صورت يکپارچه
• سيستم نمايش عمومی با نصب ۴ دستگاه تلويزيون LCD ۴۰ در سلف سرويس های خواهران و برادران • شبکه بی سيم در خوابگاه ها، سايت ها و رستوران ها جهت استفاده دانشجويان از اينترنت با استفاده از لپ تاب
۲- وب سايت دانشگاه علوم اقتصادی- www.ses.ac.ir تقويت غنا و محتوی وب سايت دانشگاه و نيز بهره برداری حداکثری از قابليت های فناوری اطلاعات از اولويت های دانشگاه است. اطلاع رسانی و ايجاد تعامل دو سويه با مراجعه کنندگان در وب سايت دانشگاه انجام می شود. بخشی مهمی از ثبت نام های مختلف و درخواست های ادرای، توسط کارکنان و دانشجويان از طريق وب سايت انجام می شود.در وب سايت دانشگاه، ۱۳ پرتال مستقل برای بخش های مختلف وجود دارد و خدمات قابل توجهی از طريق وب سايت ارائه می شود. در نيمه اول سال ۸۸ در مجموع به طور متوسط ۹۵۰۰ بار کليک در روز به پرتال های زيرمجموعه وب سايت مراجعه شده است. هر پرتالی حداقل دو کاربر دارد که مسئوليت روزآمد سازی و فراگذاری اطلاعات را به عهده دارند.
۳- روابط عمومی هنر ايجاد ارتباط منسجم که از آن به عنوان دانش و هنر روابط عمومی ياد می شود يکی از مهم ترين و با ارزش ترين عوامل مؤثر در سرنوشت هر مؤسسه يا سازمان محسوب می شود. به همين سبب روابط عمومی مطلوب اکنون به عنوان يک امر مهم برای مديريت پذيرفته شده و مديران ارشد سازمان ها دريافته اند که حسن رابطه ، درک متقابل و توسعه فضای تفاهم با يکديگر و با مخاطبين ،کليد اصلی موفقيت است. دانشگاه علوم اقتصادی نيز با تاکيد بر بعد مخاطب محوری ، پايش، سنجش و پالايش عملکرد بخش های مختلف، همچنين مستند سازی و انعکاس فعاليت های علمی و پزوهشی دانشگاه سعی دارد در ايجاد و گسترش جامعه ای علم محور ، نقش موثری ايفا نمايد. فعاليت دانشگاه علوم اقتصادی در زمينه روابط عمومی شامل سه محور زير است: ۱- آمار و افکار سنجی: کليه فعاليت های بخش های مختلف دانشگاه در نظرسنجی های دوره ای به صورت مستمر پايش و ارزيابی شده و گزارش نتايج آن به رياست دانشگاه ارائه می گردد تا نقاط قوت و بهبود (ضعف) فعاليت ها شناسايی و برطرف گردد. (کسب مقام سوم پژوهش و افکارسنجی: در اين راستا، روابط عمومی دانشگاه علوم اقتصادی مفتخر است که در سال جاری، رتبه سوم پژوهش و افکارسنجی را در دومين جشنواره روابط عمومی های برتر دانشگاه ها، مراکز علمی-پژوهشی و پارک های فناوری تابعه وزارت علوم ، به خود اختصاص داد.)
۲-مستند سازی سمعی - بصری: در راستای استقرار اصل مديريت دانش، اهم فعاليت های علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه شامل: جلسات بحث و گفتگو، همايش ها ،کارگاه ها ، نشست ها، سخنرانی ها به شيوه استاندارد ،تصوير برداری و صدابرداری و مستند سازی شده و در آرشيو سمعی بصری دانشگاه برای استفاده علاقه مندان و پژوهشگران نگهداری می شود.
۳- ارتباط با رسانه ها: کليه فعاليت های علمی و پژوهشی دانشگاه از قبيل بازديده ها، مراسم ها و نشست های علمی و فرهنگی، حضور اساتيد خارجی، کارگاه ها در قالب گزارش های خبری بر روی وب سايت دانشگاه علوم اقتصادی، وب سايت وزارت علوم ،تحقيقات و فناوری و ساير وب سايت های مرتبط اقتصادی و علمی، همچنين جرايد و مجلات اقتصادی و صدا و سيما منعکس می شو . ضمنا با ايجاد ارتباط اساتيد و صاحبنظران دانشگاه با برنامه های اقتصادی صدا و سيما، موجب گرديده تا از اين طريق نيز انديشه های علمی اعضاء دانشگاه، انتشار يابد.
۱۰-سالن های همايش: دانشکگاه دارای يک سالن همايش و دو تالار برگزاری مراسم مجهز به سيستم های ويدئو پروجکشن، مبلمان و صندلی های جديد اتاق فرمان، سيستم تهويه (سرمايش و گرمايش) و کولر گازی، قابليت پخش برنامه بطور همزمان و زنده در تلوزيون LCD های در محوطه دانشگاه و امکان فيلمبرداری با دوربين مداربسته است: ۱- تالار پيامبر اعظم(ص): با۱۸۰ نفر ظرفيت در خيابان حافظ، خيابان رودسر در ساختمان شماره ۴ بلوک ۲ واقع شده است ۲- تالار فرهيختگان: با ۱۰۴ نفر ظرفيت در خيابان سميه - نرسيده به تقاطع استاد نجات اللهی- ساختمان شماره ۶ واقع شده است: ۳- سالن اجتماعات شهيد چمران: با گنجايش تعداد ۷۰ نفر در رو به روی ساختمان شماره ۲ (مديريت امور دانشجويی و فرهنگی) واقع شده است .
۱۱-مرکز توسعه زبان انگليسی دانشگاه علوم اقتصادی
(Center for English Language Development(C.E.L.D
امروزه با گسترش ارتباطات و تبعات ناشی از جهانی سازی، برقراری ارتباط با جهان پيرامون و بهره برداری از منابع، اطلاعات، اخبار و سرگرمی های عرضه شده در عرصه بين الملل اهميت ويژه ای يافته است. از همين ر ومرکز توسعه زبان انگليسی در راستای ارتقای سطح زبان انگليسی دانشجويان، اقدامات زير را انجام يا در دستور کار دارد: • برنامه ريزی جهت برگزاری کلاس های آزمايشی مکالمات انگليسی و ثبت نام از متقاضيان علاقه مند • تهيه و تدوين بسته آموزش شامل: سی دی،کتاب و ديکشنری برای دانشجويان شرکت کننده درکلاس های مکالمات انگليسی • تدوين و برنامه ريزی دوره های آموزشی مکالمات زبان انگليسی در ۳ سطح مقدماتی، متوسط وپيشرفته برای دانشجويان • راه اندازی بخش مختص به کتاب های زبان انگليسی کتابخانه جهت بهره برداری دانشجويان و همکاران علاقه مند. اين بخش شامل انواع کتاب ها در زمينه های خواندن ، درک مطلب ،گرامر، رمان، اصطلاحات زبان انگليسی، مهارتهای نگارش، دامنه لغات، ديکشنری و ساير کتابهای مفيد در حوزه زبان می باشد.
فعاليت های لابراتوار زبان به شرح ذيل می باشد: ۱. همکاری با گروه های آموزشی جهت برگزاری کلاس هايی که ارائه آن ها به تجهيزات سمعی و بصری نياز دارد.
۲. اجرای دوره های آموزشی زبان انگليسی عمومی با هدف تقويت مهار تهای چهارگانه زبان، برنامه آموزشی مکالمه زبان بازرگانی خارجی، آموزش مکاتبات بازرگانی خارجی و دوره های آمادگی آزمون های پيشرفته IELTS در سطوح متفاوت ۳. برگزاری کلاس های دوره ICDL و دوره های ديگر IT با برگزاری بيش از ۲۰ ساعت کلاس در هفته برای دانشجويان ۴. تجهيز کنسول های دانشجويی لابراتوار زبان به کامپيوتر و امکان استفاده دو منظوره
دانشگاه علوم اقتصادی