در خدمت اصلاح الگوی مصرف


به نام خدا
به سایت «در خدمت اصلاح الگوی مصرف» خوش آمدید.
حرکت به سوی اصلاح الگوی مصرف، آرمانی پسندیده و ضروری برای هر جامعه در عصر کنونی است.
هدف این سایت از یک سو فراهم کردن اطلاعات علمی به زبان ساده برای عموم مردم و از سوی دیگر معرفی منابع اطلاعاتیِ تخصصی به نخبگان علمی، مطبوعات و رسانه ها، برنامه ریزان، سیاستگذاران، و مسئولین دستگاه های اجرایی است.
بدیهی است که تداوم این حرکت مستلزم توجه به جنبه های گوناگون فرهنگ مصرف است. مثلا جنبه های کمّی و کیفیِ الگوی مصرف از این جمله اند و شناسایی موانعِ مصرفِ درست و چاره جویی برای رفع آنها و فرهنگ آموزی و کاربرد فناوری های مناسب برای تسهیل این حرکت در درازمدت از دیگر ابعاد چنین چالش عظیمی است.


معرفي[ویرایش]

در طراحی خدمات اطلاع رسانی، پژوهشی، آموزشی، نشر و مشاورۀ این سایت کوشیده ایم که اصلاح الگوی مصرف در ابعاد گوناگون آن در نظر گرفته شود.
یکی دیگر از جنبه های حرکتِ جمعی به سوی اصلاح الگوی مصرف، تامین دانش و آموزش هایِ متناسب با نیازها و استعدادهای گروه های تشکیل دهنده و اثرگذار جامعه است تا ایشان بتوانند، هر یک به سهم خود، اما در حرکتی هماهنگ و هم افزا، در این تلاش ملی مشارکت نمایند. گروه های بزرگ و مؤثری چون مصرف کنندگان، برنامه ریزان و سیاستگذاران، مسئولان اجرایی دولت، نخبگان علمی، اولیا و مربیان، ناشران و اصحاب مطبوعات و رسانه، فقط با عملکردی هماهنگ و مبتنی بر اطلاعاتِ معتبر علمی می توانند در حوزه فعالیت های خود گام های آگاهانه به سوی اصلاح الگوی مصرف بردارند. هماهنگی عملکرد این اقشار با هم در این مسیر مطلقا ضروری است کما اینکه در بسیاری از کشورها، سال هاست که این حرکت توسط سازمان های مردم نهاد آغاز شده ولی به علت عدم همراهی و همکاری نظام حاکم و دولت، تاثیر این تلاش ها محدود و جزیره ای باقی مانده است.
به همین دلیل است که شعار حرکت به سوی اصلاح الگوی مصرف در ایران همزمان چالش و فرصتی بی نظیر برای ما ایرانیان به وجود آورده است؛ چالشی عظیم، به لحاظ ضرورت تغییر رفتارهای فردی و گروهی به صورت هماهنگ، و فرصتی بی سابقه، از حیث کسب رتبه اول در الگوسازی جهانی در حرکت ملی به سوی اصلاح الگوی مصرف.
اطلاعات ارائه شده در بخش های خدمات پشتیبانی پژوهش، خدمات پشتیبانی نشرو خدمات پشتیبانی توسعه محلی این سایت با توجه ویژه به این چالش و فرصت و با تاکید بر هماهنگی عملکردها، طراحی و دسته بندی شده است.


خدمات پشتیبانی پژوهش[ویرایش]

جهت بهره برداری برنامه ریزان، سیاستگذاران و مسئولان اجرایی کشور طراحی شده است.
در این بخش از سایت، جزییات و مزایای استفاده این گروه ها از پژوهش جامع، پژوهش مستقل و پژوهش مشارکتی، با ذکر مثال هایی، توصیف شده است. هم اکنون اعتبار علمی نهادها و سازمان های دولتی در گرو بسترسازی مناسب برای اصلاح الگوی مصرف در جامعه است.
بازدیدکنندگانِ سایت در این بخش با مثال هایی از الگوی نادرست مصرف آشنا می شوند که برنامه ریزان و سیاستگذاران ناآگاهانه به آن دامن زده اند. برنامه ریزی و سیاستگذاریِ نادرست موجب می شود که الگوهای نادرست مصرف اجباری شود و هزینه هایی مضاعف بر افراد، خانواده ها و دولت تحمیل گردد.
در این بخش، علاقمندان با مفاهیمی چون جعلیات علمیو آلودگی اطلاعاتی و تاثیر این دو پدیده بر سیاستگذاری ها آشنا می شوند. از برنامه ریزان و سیاستگذاران محترم کشور دعوت می شود با بهره برداری از خدمات پژوهشیِ سایتِ «در خدمت اصلاح الگوی مصرف» به مطالعات علمی پشتیبانِ عاری از جعلیات علمی دست یابند. همچنین مستدعی است که مسئولان محترم دولت نیز از طریق استفاده از خدمات پژوهش مشارکتی، اطلاعات میدانی لازم جهت اجرای موفقیت آمیز طرح های توسعه را بدون اتلاف منابع به دست آورند. ت

خدمات پشتیبانی نشر[ویرایش]

برای اطلاع رسانی به ناشران، اصحاب مطبوعات و رسانه و نخبگان علمی در حوزه و دانشگاه و مراکز پژوهشی کشور طراحی شده است.
مصرف گرایی و اسراف از ویژگی های گسترده و زیانبار جوامع امروز است و پدیده تبلیغ نرم از تهدیدهای جدی نظام سلطه است که سیاستگذاری تمامی کشورها، حتی کشورهای مستقل، را با اشاعه الگوهای زیانبار مصرف عمیقا و به طور گسترده تحت تاثیر قرار داده است.
این نظام که امروزه تسلط خود را بر جوامع دنیا، نه فقط از طریق حکام دست نشانده، بلکه از راه ایجاد انواع وابستگی ها، می جوید، با اشاعه جعلیات علمی، افکار عمومی و نظر نخبگان علمی را با ههم هماهنگ و از این رهگذر فشار لازم برای اتخاذ سیاست های مطلوب خود را، به دست سیاستگذاران بومی، به وجود می آورد. از این رو است که معکوس کردن روند مصرف نادرست در جامعه تا حد زیادی در گرو توانایی اصحاب مطبوعات و رسانه از یک سو و ناشران عمومی و دانشگاهی از سوی دیگر در افشای جعلیات علمی و اطلاع رسانیِ معتبر به افکار عمومی و جامعه نخبگانی کشور است.
صفحاتی چون گنجینه کتاب و مجموعه مقالاتِ خدمات پشتیبانی نشرِ این سایت مشخصا به همین منظور فراهم شده است.
در این صفحات، علاقمندان با متون علمی ای آشنا می شوند که از طریق پژوهش جامع و پژوهش مستقل در ایران و جهان تدوین شده است.
نکاتی که در مورد تبلیغ نرم، جعلیات علمی و نظام سلطه در بالا بیان شد در «مقالات فارسی آماده برای نشر» و مقالات انگلیسیِ صفحه مجموعه مقالات شرح و بسط یافته است.
از اعضای محترم جامعه نشر، مطبوعات و رسانه ای کشور دعوت می نماییم که برای چاپ مقالات فارسی یا ترجمه و چاپ مقالات انگلیسی با ما تماس بگیرند و از این متون معتبر و دیگر خدمات این بخش، جهت کاستن از نفوذ شرکت های چند ملیتی در شکل دادن به افکار عمومی و حمایت از اصلاح الگوی مصرف در میان میلیون ها ایرانی بهره برداری نمایند.

خدمات پشتیبانی توسعه محلی[ویرایش]

در سه زیربخش اطلاع رسانی، آموزشو پشتیبانی عمدتا جهت مطالعه مصرف کنندگان و تولید کنندگان، ساکنین شهر و روستا و نیز برنامه ریزان کشور فراهم شده است.
در این بخش بازدیدکنندگان با مفهوم توسعه محلی به عنوان رویکردی ضروری برای فاصله گرفتن از فرهنگ مصرف گرایِ کنونی و بستری مؤثر برای مشارکت همگانی آحاد مردم در اصلاح الگوی مصرف و پیشرفت بومی آشنا می شوند.
نمونه هایی الهام بخش از دستاوردهای توسعه محلی در شهر و روستا از نقاط مختلف دنیا که در این بخش آمده خواننده را با جزییات این رویکرد به توسعه، که «پیشرفت در مقیاس انسانی» نام گرفته است، آشنا می کند. در این بخش گروه های مختلف شهروندی، از جمله اولیا و مربیان، دانش آموزان، اعضا و هیئت امنای مساجد، ساکنین مجتمع ها و شهرک های مسکونی، مسئولان شهرداری ها و فرهنگستان ها با مهارت ها و فناوری های مناسبی آشنا می شوند که ایشان را از طریق گسترش فضای سبز شهری در استفاده بهینه از آب و انرژی در شهر و روستا شریک می کند.
توانایی های رویکردِ توسعه محلی از اینجاست که اساسا به اصلاح الگوی مصرف می اندیشد و ثروت واقعیِ جوامع را با معیارهایی چون پایداری منابع طبیعی، سلامت عمومی جامعه، رشد معنوی آحاد مردم و عدالت اجتماعی می سنجد.
بالعکس در مدل غربی توسعه، که هم اکنون کشورهای جهان را با مسایلی حاد چون اوج نفت و تغییرات آب و هوایی روبرو ساخته، تشویق به مصرفِ هر چه بیشتر را لازمه بالندگی، شکوفایی اقتصادی، و دستیابی به خوشبختی می دانند.
توجه به توسعه محلی از ملزومات بنیادین بسترسازی لازم برای حرکتِ هماهنگِ آحاد مردم از یک سو و برنامه ریزان و سیاستگذاران از سوی دیگر به سوی اصلاح الگوی مصرف و دستیابی به امنیت غذایی و خودکفایی در کشورهای مستقل است. در این بخش، علاقمندان با دانش و فناوری هایی آشنا می شوند که آحاد مردم را به عنوان عواملی آگاه و فعال در توسعه محلی شهر و روستای خود مجهز و توانمند می سازد. از قدما نقل است که وقتی هر کس جلوی در منزل خود را آب و جارو می کشید، تمام شهر خود به خود پاکیزه می شد.
با مطالعه این بخش، برنامه ریزان محترم کشور با مباحث نظری و عملی توسعه محلی و جزییات عملیاتی ساختنِ این فلسفه تعاونِ زمان آزموده در عصر حاضر آشنا می شوند.
علاوه بر خدمات و اطلاعات ارائه شده در سه بخش بالا، به منظور رفع موانع موجود در راه حرکت به سوی اصلاح الگوی مصرف، بخش های جداگانه ای نیز به توصیف و مهارت های مشخصی اختصاص داده شده است.
مثلا مهارت های ارتباطی از ملزومات مشارکت فکری و عملیِ بیشتر بین افراد و گروه ها به منظور همکاری بیشتر آنهاست. چه بسیار منابع و فرصت هایی که به لحاظ ضعف ارتباط شهروندان با هم از میان می رود.
از سوی دیگر، مهارت های کارآفرینی به جوانان جویای کار و درآمد فرصت می دهد که «دارایی ها و فرصت های» محیط خود را بهتر بشناسند و با نوآوری و بهره برداریِ پایدار از منابع به زمره تولیدکنندگان کوشا و موفق جامعه بپیوندند.
این سایتِ اطلاع رسانی متعلق به همه کاربران آن است. لطفا ما را از نظرات و پیشنهادات خود بهره مند سازید. پیشاپیش از توجه، همکاری و حمایت شما سپاسگزاریم

پيوندها[ویرایش]

سایت اطلاع رسانی اسفندیار عباسی    



جعبه‌ابزار