دربندسر


دربندسر


مختصات: ۳۶°۰۱′۱۶″ شمالی ۵۱°۲۸′۳۵″ شرقی
دربندسر
تصویری از دربندسر
اطلاعات کلی
کشور
ایران
استان
تهران
شهرستان
شمیرانات
بخش
رودبارقصران
دهستان
رودبار قصران
نام محلی
دربندسر
دربندسر

۳۶٫۰۲۱۰۰۰°شمالی ۵۱٫۴۷۵۵۰°شرقی
مردم
جمعیت
۵۰۰۰ نفر
اطلاعات روستایی
کد آماری
۲۶۰۰۵۴
وبگاه رسمی
دهیاری دربندسر
جملهٔ خوش‌آمد بر تابلوی ورودی روستا
به روستای دربندسر نگین زیبای رودبار قصران خوش آمدید
دربندسر یکی از محلات شهر شمشک می‌باشد که در بخش رودبارقصران شهرستان شمیرانات استان تهران است. وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی دولت بنا به پیشنهاد وزارت کشور و به استناد ماده (۱۳) قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری -مصوب ۱۳۶۲ - در آبان ماه سال ۱۳۹۱ تصویب کردند: روستاها، مزارع و مکان‌های سفیدستان، شمشک بالا ، شمشک پایین، دربندسر، درود و جیرود از توابع دهستان رودبار قصران بخش رودبار قصران شهرستان شمیرانات با یکدیگر ادغام و از این پس به عنوان شهر شمشک شناخته می‌شود.[۱]    
یکی از سرشاخه‌های مهم رودخانهٔ جاجرود در دربندسر واقع می‌باشد. این سرشاخه از دو درهٔ معروف به «تل تنگه» در شمال شرقی، و درهٔ «کهوگریه» در جنوب غربی (شرق دیزین) سرچشمه می‌گیرد. سرشاخهٔ تل تنگه که از کلون بستک سرچشمه می‌گیرد، در جنوب شرقی دربندسر به درهٔ دربندسر می‌پیوندد. سرشاخهٔ «کهوگریه» در جنوب غربی دربندسر (شرق دیزین)، از «قل قل چشمه» سرچشمه می‌گیرد و پس از گذشتن از ملک‌آباد درمانش، تنگه میشک، پره و بندگاه، با پیوستن آب «چشمهٔ سیاوش» به آن در دره دربندسر در جنوب‌شرقی با آب «تل تنگه» یکی شده به سمت دورود سرازیر می‌شود و به سمت جیرود و میگون جریان می‌یابد. تل تنگه در شمال شرقی و چشمهٔ سیاوش دو محلی هستند که گردشگران را به سوی خود می‌کشند. این دو محل از گردشگاه‌های معروف دربندسر هستند.
مقبرهٔ امام‌زاده محمود از نوادگان جعفر صادق در جنوب غربی دربندسر، زیارتگاه عاشقان خاندان اهل بیت است. دربندسر دارای سه محله به نام‌های لاراب، پائین لاراب و تلخاب می‌باشد. در دربندسر یک دبستان و سه حسینیه و دو مسجد وجود دارد. همچنین دربندسر دارای یک پیست اسکی می‌باشد، که در فصل زمستان علاقه‌مندان به ورزش پرنشاط اسکی از آن استفاده می‌کنند و برای اهالی علاوه بر یک مرکز تفریحی و ورزشی درآمدزا نیز می‌باشد. مردان دربندسر در گذشته علاوه بر کشاورزی و کشت محصولات زراعی مانند گندم، جو، ارزن و… در معادن زغال‌سنگ «قل قل چشمه» که هم‌زمان با معادن گرمابدر، آب نیک، لالان و دیزین فعال بوده‌است مشغول به کار بوده‌اند.
امروزه در دربندسر از کشاورزی و محصولات آن خبری نیست، سردرختی‌هایی مانند سیب ، گلابی ، گیلاس و… مانند گذشته وجود ندارد. چون زمین‌های کشاورزی و باغ‌های میوه، تبدیل به ویلا، شده‌است. امروزه تعدادی از مردم این آبادی از زمین‌های باقی‌مانده، برای کاشت انواع گل استفاده می‌کنند.
نیازها و امکاناتی که اهالی دربندسر خواهان آن هستند مسائلی است که در تمامی آبادی‌های قصران مشترک است، از قبیل: امکانات رفاهی، بهداشتی و درمانی، وسایل حمل و نقل عمومی. مشکلات مذکور و بسیاری از کمبودها و نبودهای دیگر در گذشته و حال، عامل مهاجرت اهالی به تهران و شهرهای دیگر می‌باشد، که بر عهدهٔ مسئولان منطقه‌است در این راستا چاره‌ای اساسی بیندیشند.



زبان[ویرایش]

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دربندسر زبان اهالیش است که (زبان مازندرانی/طبری) می‌باشد.

جاذبه‌های گردشگری[ویرایش]

آستان مقدس امامزاده محمود
پیست اسکی بین‌المللی دربندسر
کوه سنگی و آبشار تل تنگه
قلقل چشمه
قله کلون بستک
دریاچه دریوک
کوه محمودچال (مندچال)



جعبه‌ابزار