دریاچه چورت


چورت، جایی که چرت صبحگاهی غیرممکن است
مقصد دریاچه چورت است. دریاچه ای زیبا و وهم انگیز در نزدیکی روستای چورت . چندین ساعت گذر از جاده هایی سبزو کوهستانی پراز پیچ و خم وبا فرعی های زیاد بدون تابلویی راهنمایی کننده بالاخره دریاچه چورت یا میانشه را نمایان می‌کند.

دریاچه چورت


از دور سکوت و سکون دریاچه در هاله‌ای از مه وهم‌انگیز فضا را سحرآمیز می‌نماید.اما با نزدیک شدن به دریاچه آواز قورباغه های ساکن درآن که بی خستگی و با تمام وجود سرود خوانی خود را اجرا می‌کنند به جشنی پر شکوه مانند شده است.
براستی تا آن موقع اینهمه قورباغه که یکجا چنین غوغایی براه بیندازند ندیده بودیم. فریاد خوشحالی این موجودات سطح آب را موجدار می‌کرد و بر زیبایی این سامانه می‌افزود.
دریاچه بیضی شکل چورت به گواه قدیمی های آنجا حدود یک قرن پیش به علت زلزله‌ای که راه چشمه‌ای را سد می‌کند بوجود می‌آید و از آن زمان این اکوسیستم منحصر به خودرا به این منطقه عرضه می‌کند. باقیمانده تنه درختان در وسط دریاچه خود گواه اینست که در سال‌هایی نه چندان دور این تکه اززمین سکونتگاه این درختان بوده و دریاچه بعدا آنها را احاطه کرده است.
اکنون علاوه بر قورباغه‌ها ماهی‌ها و موجودات دیگری در این دریاچه زندگی می‌کنند. با توجه به اینکه دریاچه با آب جاری دیگری مرتبط نیست وجود این ماهی‌ها در آنجا جالب توجه و سوال برانگیز است. در این زمینه دو قول می شنویم. برخی محلی ها می‌گویند تخم ماهیها بوسیله پرندگان دریایی مهاجر به آنجا منتقل شده است و بعضی نیز معتقدند این ماهی‌ها توسط خود محلی ها به آب انداخته شده وبتدریج تکثیر شده‌اند.
درنهایت شکوه و شگفتی‌های یکتای این منطقه احساس مطبوع و تقریبا غیر قابل وصفی به تماشاگرانش هدیه می‌کند. مطمئن باشید با دیدن شکوه و زیبایی دریاچه چورت چرت صبحگاهی شما پاره خواهد شد.
ریاچه چورت در شمال شرقی استان مازندران و بخش چهاردانگه شهرستان ساری قرار دارد. دریاچه میانشه که دریاچه چورت هم نامیده می‌شود در فاصله ۱۰ کیلومتری روستای چورت حد فاصل ساری تا کیاسر در استان مازندران ایران قرار دارد به گزارش مشرق،دریاچه میانشه در ۳۵۰ کیلومتری تهران و در جنگل‌های بکر چورت در بخش چهاردانگه شهرستان ساری واقع در ۸۰ کیلومتری جنوب ساری واقع است. وسعت این دریاچه حدود ۲٫۵ هکتار است. این دریاچه به دلیل نزدیکی به روستای چورت، دریاچه چورت هم نامیده می‌شود.
این دریاچه حدود دهه ۱۳۰۰ خورشیدی بر اثر زمین‌لرزه و رانش زمین و در پی آن بسته شدن مسیر آب چشمه‌ای که در کنار دریاچه قرار دارد، بوجود آمده‌است. هنگام کاهش آب، پدیدار شدن باقیمانده درخت‌هایی که در محل پیدایش دریاچه بوده‌اند منظره ویژه‌ای را ایجاد می‌کند. این دریاچه در شکاف دره‌ای با شیب زیاد قرار گرفته و دور تا دور دریاچه را پوشش‌های جنگلی بکر و درختان قدیمی در بر گرفته‌است. شکل هندسی دریاچه به شکل بیضی کشیده بوده و ژرفای آن با توجه به میزان بارش‌های فصلی متغیر است. ماهی‌های موجود در دریاچه توسط افراد محلی به دریاچه انداخته شده‌است.
وسعت این دریاچه حدود ۲.۵ هکتار است و محلی ها به آن، دریاچه میانشه هم می گویند اما به دلیل نزدیکی آن به روستای چورت به این نام خوانده می شود.
زمانی که آب دریاچه پایین می آید، باقیمانده درخت هایی که در محل پیدایش دریاچه بوده اند پدیدار می شود و منظره زیبایی را ایجاد می کند که شاید در کمتر نقطه ای از ایران دیده باشید. این دریاچه یکی از زیباترین جاذبه های تفریحی استان مازندران است که برای رسیدن به آن می توانید مسیر جنگلی را در پیش بگیرید و لذت پیاده روی در میان درختان انبوه را هم تجربه کنید. البته این مسیر مجهز به استراحتگاه و سرویس های بهداشتی است و همین از سختی پیاده روی هایتان کم خواهد کرد!
برای رسیدن به دریاچه چورت، باید مسیر ساری کیاسر را در پیش بگیرید. بعد از طی مسافتی در حدود ۲۵ کیلومتر بعد از تابلوی روستای چورت وارد مسیر فرعی می شوید. ۱۵کیلومتر جلوتر، در جاده آسفالته به روستای چورت خواهید رسید. پس از روستا چندین مسیر خاکی برای دسترسی به دریا وجود دارد. مسیر جاده خاکی به طول ۱۰ کیلومتر به دریاچه چورت منتهی می شود. برای دسترسی می توانید از راهنمایان محلی هم کمک بگیرید.
تصاویر    



جعبه‌ابزار