دهکهان


کتابخانه روستایی "فاطمه‌ها" جهانی شد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۲۶


معلم زبان انگلیسی با حمایت از ایده سه عضو (فاطمه شجاعی، فاطمه جعفری و فاطمه میرشکاری) و ۴۰ کتاب در سال ۱۳۹۰ خورشیدی در فضایی ۹ متری کتابخانه "فاطمه‌ها" را در یک روستا ایجاد کرد که هم‌اکنون نه‌تنها شهرت جهانی پیدا کرده، بلکه اساتید دانشگاه‌ها، نویسندگان معروف و کارگردان‌های تلویزیونی نیز عضو این کتابخانه کوچک با شهرت جهانی شده‌اند.
به گزارش جهان، بنیانگذار کتابخانه "فاطمه‌ها" امروز در گفت وگو با خبرنگار ایانا به بهانه روز و هفته کتابخوانی، به درددل‌ها، موفقیت‌ها، مسائل و مشکلات کار کوچک، اما بزرگ این کتابخانه پرداخت و گفت: به این کتابخانه تاکنون ۹ هزار کتاب در سال‌ها و انتشارات مختلف و همچنین کمک‌های مردمی اهدا شده است که فرهنگ کتابخوانی را در منطقه نهادینه کرده است.
فرزاد میرشکاری افزود: کتابخانه فاطمه‌ها در روستای "دهکهان" در ۳۰ کیلومتری کهنوج (جنوب کرمان ) با پنج‌هزار نفر جمعیت، بخش زیادی از مردم را به‌ویژه کودکان و نوجوانان را جذب کرده و فاطمه‌های۱۱ ساله آن روز با اینکه امروز ۱۳سال بیشتر ندارند، به‌طور عملی و به نحو احسن، فرهنگ کتابخوانی را نهادینه کرده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری از وضعیت کتاب و کتابخوانی و مغفول ماندن کار فرهنگی در کشور گله داشتند، ما در راستای عمل به سخنان ایشان کار خود را شروع کردیم.
به گفته این فعال فرهنگی ۲۷ ساله، هم‌اکنون با کمک رسانه‌ها و نام "فاطمه‌ها" (نخستین دختران عضو کتابخانه) شهرت جهانی تا آنجا به‌دست آمده که اخیراً از کشور هلند یک فرد خیر دستگاه چاپگر به این کتابخانه اهدا کرده است.
میرشکاری با بیان اینکه کتابخانه کوچک فاطمه‌ها تأثیر بسیار زیادی بر منطقه گذاشته، ادامه داد: دانش‌آموزان با ایجاد این کتابخانه به درس و کتابخوانی بسیار علاقه‌مند شده‌اند، تا آنجا که امروز آن سه فاطمه پژوهشگرانی برجسته شده‌اند و در درمان بیماری‌هایی همچون دیابت کارهای تحقیقاتی خود را شروع کرده‌اند و همچنین در سلامت غذایی مردم، مطالعات و کارهای مفیدی انجام داده‌اند.
میرشکاری با بیان اینکه تاکنون مدیران مختلفی از کتابخانه دیدن کرده‌اند، تصریح کرد: اساتید، شاعران، کارگردان‌های تلویزیون و سینما ازجمله هوشنگ مرادی کرمانی، حمید نعمت‌اله کارگردان سریال "وضعیت سفید"، مصطفی رحماندوست و نوش‌آفرین انصاری دبیر شواری کتاب کودک عضو کتابخانه هستند.
انگیزه ادامه تحصیل و علاقه به یادگیری برای مادران فاطمه‌ها
وی یادآور شد: همان‌طور که از سراسر کشور کتاب به "فاطمه‌ها" اهدا می‌شود، این کتابخانه نیز بنا بر درخواست اعضاء، کتاب‌های مورد نیاز آنها را به سراسر کشور ارسال می‌کند و امید می‌رود که فرهنگ کتابخوانی در سراسر کشور به‌طور عمیقی نهادینه شود.
میرشکاری تأکید کرد: جالب آنکه مادران فاطمه‌ها نیز در کنار فاطمه‌ها علاقه شدیدی به یادگیری و ادامه تحصیل پیدا کرده‌اند و به‌رغم اینکه بیش از ۲۰ سال از آخرین روزهای مدرسه‌شان می‌گذرد، باز هم دوباره حال و هوای آموزش و تحصیل و یادگیری و پیشرفت در سر پیدا کرده‌اند!
"فاطمه‌ها" قفسه برای کتاب‌های اهدایی ندارند!
وی با بیان اینکه بنیاد نیکوکاری "رایحه" که در شهر تهران فعالیت می‌کند، ساختمان کتابخانه‌ای را در یکی از مدارس مرکز شهر قلعه گنج از شهرستان‌های مجاور این کتابخانه بنا کرده است، اظهار داشت: بانی این امر خیر تجهیز و مدیریت کتابخانه را بر عهده مؤسس کتابخانه فاطمه‌ها گذاشته است که تاکنون از طریق نامه‌نگاری‌های صورت‌گرفته با تعدادی از ناشران و حامیان کتابخانه فاطمه‌ها، تعداد سه‌هزار جلد کتاب برای این کتابخانه نیز فراهم شده است، اما در تهیه قفسه، میز و صندلی برای این کتابخانه همچنان درمانده‌اند و همچنین برای جهانی کردن بیشتر فعالیت فرهنگی خود، به اینترنت نیاز داریم که متأسفانه فاقد آن هستیم!
اهدای نخستین یارانه کودک نیشابوری به کتابخانه فاطمه‌ها
مؤسس کتابخانه فاطمه‌ها با بیان اینکه اعضای افتخاری کتابخانه فاطمه‌ها روزبه‌روز در حال افزایش بوده و تعدادشان به چند برابر اعضای اصلی رسیده است، گفت: چند ماه پس از رسانه‌ای شدن حرکت زیبا و ماندگار کتابخانه "فاطمه‌ها"، پسربچه‌ای از نیشابور توانسته بود پدرش را متقاعد کند تا پول یارانه آن ماهش را به کتابخانه فاطمه‌ها بدهد تا او هم عضو این کتابخانه شود.
خبرنگار کهنه‌کار صداوسیما پس از سال‌ها جستجو، کتاب خود را در فاطمه‌ها پیدا کرد
میرشکاری با بیان اینکه از ابتدای مهرماه امسال بخشی از کتابخانه‌مان را به کتاب‌های استادمطهری اختصاص داده‌ایم، افزود: در این کتابخانه‌ها همه آثار استاد مطهری به تعداد زیاد موجود است که اعضای کتابخانه با کتاب‌های این استاد شهید، انس پیدا کرده‌اند و همین‌طور کتاب‌های جیبی کتابخانه مورد توجه جدی اعضا قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه محمدی‌پور، خبرنگار کهنه‌کار صداوسیما کتابی که سال‌ها دنبالش بود را در این کتابخانه بین کتاب‌های اهدایی پیدا کرده است و با خود به تهران برده است، خاطرنشان کرد: کتابخانه "فاطمه‌ها" کتابخانه‌ای خودجوش و مردمی است که هزینه‌های این مکان فرهنگی نیز تاکنون بر عهده خود کتابخانه بوده است و این کتابخانه از طریق درآمدزایی مردمی توانسته است به‌عنوان فعال‌ترین کتابخانه مردمی این منطقه برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و اردوهای تفریحی فراوانی را به‌صورت تقریباً رایگان برای اهالی روستا به‌ویژه کودکان و نوجوانان عضو این کتابخانه برگزار کند. درآمد اصلی کتابخانه فاطمه‌ها تاکنون از فروش صنایع دستی روستایشان بوده است.
ثبت کانون فرهنگی و هنری فاطمه‌ها
میرشکاری با بیان اینکه یک سال پیش کانون فرهنگی هنری فاطمه‌ها را به ثبت رسانده‌ایم، تصریح کرد: این کانون زیر نظر دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور به ثبت رسیده است تا بتوانیم فعالیت‌های فرامنطقه‌ای خود را نیز در سایر برنامه‌های فرهنگی و آموزشی زیر نظر این کانون انجام بدهیم.
وی در پاسخ به این پرسش که برای تسهیل شرایط کمک خیرین به کتابخانه فاطمه‌ها چه شماره حسابی معتبر و قابل پرداخت است، آن را ۲۲۳۷۱۱۶۳۷۵ بانک تجارت اعلام کرد./



جعبه‌ابزار