دیدگاه پیمانکاری در کشاورزی


دیدگاه پیمانکاری در کشاورزی باید جای خود را به حرکت‌های جهادی دهد

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی گفت: لازم است دیدگاه پیمانکاری دولتی ـ سنواتی جای خود را به حرکت بسیجی جهادی مانند جهاد سازندگی دهد چراکه ما هر زمان اعلام کردیم بسیج نیاز به کمک دارد شرکت‌های صددرصد خصوصی با انتظار بسیار نازل و بعضاً اهدای بخشی از سرمایه خودشان لبیک گفتند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدرضا جهانسوز، رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع‌طبیعی اظهار داشت: سازمان بسیج در آغاز یک رویکرد نظامی داشت که در این راستا گران‌بهاترین نقش را در جنگ تحمیلی ایفا کرد به گونه‌ای که همگان اذعان دارند وجود بسیج باعث پیروزی ما در جنگ ۸ ساله شد.
وی افزود: از طرفی براساس فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تحول نظام اداری که برای تحقق نیاز به عملکرد جهادی دارد، رویکرد دیگر بسیج پس از جنگ، یک رویکرد بر مبنای ورود به حیطه‌های مختلف به منظور القای روحیه بسیجی و جهادی و حفظ راه امام خمینی (ره) شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه حضرت امام (ره) با تشکیل جهاد سازندگی و سپاه پاسداران در پی تقویت روحیه جهادی در سیستم‌های مختلف بودند، گفت: در این راستا سازمان بسیج مهندسین به منظور هماهنگی و ایجاد انسجام بین مهندسان تشکیل شد که پس از مدتی با گسترش رشته‌های مهندسی این سازمان به سه قسمت تقسیم شد که "بخش کشاورزی و منابع طبیعی" یکی از این بخش‌ها است.
وی ادامه داد: بخش کشاورزی سازمان بسیج مهندسین در ابعاد مختلف در پی نشان دادن جایگاه کشاورزی در اسلام، آشنایی با مسائل احکام و اخلاق حرفه‌ای کشاورزی، تقویت پایه‌های لازم تفکر و اصول عقاید و داشتن بصیرت در رابطه با مسائل جهانی و امنیت غذایی در جهان و البته جذب نیروهای بسیج و ساماندهی آنها است.



طرح‌های بسیج مهندسین کشاورزی با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی انجام می‌شود[ویرایش]


جهانسوز با بیان اینکه اقدامات سازمان بسیج مهندسین کشاورزی به طور کلی در دو دفتر "فرهنگی" و "تعلیم و تربیت" در حال انجام است، افزود: امنیت غذایی که یک جنگ همه جانبه است، مسائل فرهنگی و معنوی که انعکاس برون سازمانی دارد، جذب و ساماندهی نیروها و بحث نقش‌آفرینی در قالب دو طرح "بسیج همگام با کشاورز" و "بسیج همگام با منابع طبیعی" مورد تأکید این سازمان است.
وی در توضیح دو طرح یاد شده تصریح کرد: "بسیج همگام با منابع طبیعی" طرحی جدید است اما طرح "بسیج همگام با کشاورز" مدتی است که اجرا می‌شود که اساس این طرح در درجه اول آموزش و ترویج در جهت پرکردن فاصله بین کشاورز و متوسط‌های ملی است که البته باتوجه به اینکه متولی اصلی کشاورزی در کشور وزارت جهاد کشاورزی است، اجرای این طرح با هماهنگی کامل و مشارکت و در برخی مواقع با هدایت وزارتخانه صورت می‌گیرد.


فعالیت‌های سازمان بسیج مهندسین کشاورزی در راستای تقویت اقتصاد مقاومتی[ویرایش]


رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی در خصوص فعالیت‌های این سازمان در راستای تقویت اقتصاد ملی گفت: فعالیت‌های ترویجی اقدامی خلق‌الساعه نیست و سازمان بسیج مهندسین کشاورزی که حدود دو و نیم سال است تشکیل شده، توانسته با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه نقش‌آفرینی کند؛ این در حالیست که نیروهای ما جهادی و بدون حقوق کار می‌کنند.


طرح بسیج همگام با کشاورز حرکت جهادی است[ویرایش]


وی با بیان اینکه بسیج همگام با کشاورز یک حرکت جهادی است، تاکید کرد: بالابردن سطح علمی بسیجیان، نوآوری و آموزش رکن اصلی این سازمان است که در این راستا تعداد زیادی را آموزش داده‌ایم و علیرغم اینکه تعدادمان کم است اما موفق شده‌ایم نقش‌های خاصی را ایفا کنیم و به وزارت جهاد کمک کرده و البته حرکت بسیجی را در کشور تقویت کنیم.
جهانسوز افزود: همچنین در پی این هستیم در فاصله زمانی مناسب تاثیرات عملیاتی و قابل سنجش در زمین انجام دهیم؛ کما اینکه در استان‌های مختلف این مهم را عملیاتی کرده‌ایم ولی امیدواریم بتوانیم در بالا رفتن ضریب امنیت و ارتقای عملکرد ملی نیز نقش ویژه‌ای را ایفا کنیم.
وی در خصوص خودکفایی نیز اظهار داشت: خودکفایی واژه‌ای نسبی بوده و ما نیاز نداریم در تمام مسائل خودکفا شویم؛ کما اینکه مقام معظم رهبری نیز در بعضی از محصولات دستیابی به خودکفایی نسبی را عنوان می‌کنند. از سویی دیگر در محصولات استراتژیک لازم است به خودکفایی یا خوداتکایی قابل قبول برسیم. خودکفایی در روغن و کنجاله سویا با امکانات موجود دور از دسترس است اما اگر کشاورزی در راس امور قرار گیرد توان خودکفایی در تولید این محصولات را نیز داریم.


عملیات آبیاری تحت فشار و بومی سازی آن باید در دستور کار قرار گیرد[ویرایش]


وی ادامه داد: در واقع عملیاتی‌سازی آبیاری تحت فشار و بومی‌سازی آن باید در دستور کار قرار گیرد چراکه آبیاری بارانی به منزله هدر دادن آب بوده و حسن مدیریت در آبیاری تحت فشار و ارزان‌سازی کار است.
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی گفت: لازم است دیدگاه پیمانکاری دولتی ـ سنواتی جای خود را به حرکت بسیجی جهادی مانند جهاد سازندگی دهد چراکه ما هر زمان اعلام کردیم بسیج نیاز به کمک دارد شرکت‌های صددرصد خصوصی با انتظار بسیار نازل و بعضاً اهدای بخشی از سرمایه خودشان لبیک گفتند.
وی تاکید کرد: بنابراین می‌توان با دیدگاه جهادی کار کرد فقط باید به بخش خصوصی اعتماد کرده و دانست که بسیاری از بخش‌های خصوصی براساس دیدگاه کلان مقام معظم رهبری بسیجی‌اند و مردم را تنها نمی‌گذارند که ما باید از این بخش استفاده کامل کنیم.
جهانسوز ادامه داد: در حوزه آبیاری‌های خصوصی و عملیات‌های زیربنایی، شرکت‌هایی به مراتب ارزانتر حاضر به همکاری هستند که حتی اگر همکاری با این شرکت‌ها صورت نگیرد، بسیج سازندگی با کیفیت بهتر و ارزا‌ن‌تر و و با استفاده از نیروهای محلی فعالیت‌های لازم را انجام می‌دهد.
عضو هیئت‌ علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه بدون حضور نیروهای بومی اقدامات استانی نتیجه‌ای ندارد و این الگوها قابل تصری‌اند، افزود: با ورود به این حیطه، حتی در سرمایه‌گذاری نیز براساس اصول اقتصاد مقاومتی و راندمان اقدامات لازم صورت می‌گیرد، بنابراین تاکید به حضور نیروهای مردمی چه در بخش خصوصی که رویکرد بسیجی و جهادی دارند و همچنین تاکید به نیروهای بسیج که میزان عشق‌شان به کشور و بی‌ادعایی‌شان و بی‌نیازی‌شان انسان را خیره می‌کند در مرحله بعدی جایگاه ویژه‌ای در پیشبرد اهداف دارد.


اقدامات بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی در کاهش وابستگی محصول روغن[ویرایش]


وی در خصوص وابستگی در برخی از محصولات به ویژه روغن اظهار داشت: برای روغن، دستورالعمل "کلزا" را ارائه می‌دهیم و همچنین با آموزش ترویجی در پی‌گسترش کشت آن هستیم.
جهانسوز افزود: ولی مشکل عمده‌ای که "کلزا" دارد این است که به عنوان یک محصول پاییزه با گندم رقابت می‌کند و از سویی دیگر به دلیل قیمت‌گذاری نامناسب و کاشت، داشت و برداشت سخت و البته عدم پرداخت به موقع پول خرید از سوی کارخانجات کشاورزان رغبت چندانی به کاشت این محصول ندارند.
وی با بیان اینکه اگر بتوانیم کشت و میزان محصول "کلزا" را گسترش دهیم، کمک بزرگی به پایداری گندم کرده‌ایم، گفت: از طریق کاشت "کلزا" می‌توان بیماری‌ها را کنترل کرد و علف‌های هرز را به کمترین حد رساند. وی تاکید کرد: همچنین در بعد رقم‌های مناسب می‌توانیم با مشارکت موسسات تحقیقاتی در راستای ترویج کاشت "کلزا" اقدامات خوبی را انجام دهیم.
جهانسوزدر خصوص برگزاری دوره‌های آموزشی برای مهندسین کشاورزی و توانمندسازی آنان نیز گفت: پتانسل کشور در بخش کشاورزی مناسب است اما باید در حوزه بهره‌وری تولید و بهره‌وری آب اقدامات بهتری انجام دهیم و طرح بسیج همگام با کشاورز را گسترش دهیم.
وی همچنین به نقش فارغ‌التحصیلان به ویژه فارغ‌التحصیلان روستایی در توسعه کشاورزی اشاره کرد و افزود: دلیل اصلی راه‌اندازی طرح بسیج همگام با کشاورز و علمی کردن کشاورزی، بالا بودن پتانسیل بخش کشاورزی در کشور است به گونه‌ای که در این حوزه می‌توان سرمایه‌گذاری‌های خوبی انجام داد. همچنین با حفظ منابع طبیعی ما در پی تولید حداکثری هستیم. در واقع باید تولید محصولات استراتژیک تقویت شود که در این راستا توجه دولت چه از نظر علمی و چه از نظر کمی و کیفی بسیار مورد تاکید است.


اعطای یارانه به کشاورزان راهی در جهت حفظ و سرپا نگه داشتن کشاورزی و امنیت غذایی[ویرایش]


رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی با تاکید بر اینکه کشاوزی باید حمایت شده و نقش جدی در عرصه اقتصاد یابد، اظهار داشت: همچون کشورهای دیگر ما باید کشاورزی و امنیت غذایی را سرپا نگه داریم که حتی در این راستا می‌توانیم از اعطای یارانه البته به صورت هدفمند بهره گیریم.
وی افزود: اعطای یارانه به تولیدکننده به کاهش هزینه‌های کشاورزی کمک می‌کند که این مسئله همراه با گسترش علم نوین کشاورزی و برنامه‌ریزی می‌تواند نقش بسزایی در توسعه کشاورزی به عنوان یکی از رأس‌های مهم اقتصادی داشته باشد.
جهانسوز ادامه داد: بنابراین نقش فارغ‌التحصیلان کشاورزی در اینجا نمود می‌کند، چراکه اگر با کمک دولت این فارغ التحصیلان وارد عرصه فعالیت شوند می‌توان خلأ موجود در راستای علمی کردن کشاورزی را پر کرد.



جعبه‌ابزار