راهجرد


روستاي راهجرد/ سلفچگان / قم
روستای راهجرد ازتوابع بخش سلفچگان استان قم می باشد. فاصله ی این روستا ازمرکز بخش ۱۵ کیلومتر وبامرکز استان ۶۰ کیلومتر می باشد . روستای راهجرد ازنظر جغرافیایی درمنتها علیه ضلع غربی استان قم قرار گرفته است .


اطلاعات عمومی روستای راهجرد[ویرایش]

روستای راهجرد ازتوابع بخش سلفچگان استان قم می باشد .
فاصله ی این روستا ازمرکز بخش ۱۵ کیلومتر وبامرکز استان ۶۰ کیلومتر می باشد . روستای راهجرد ازنظر جغرافیایی درمنتها علیه ضلع غربی استان قم قرار گرفته است . این روستا دارای آب و هوای سرد و خشک ودارای زمستان های سرد و اغلب برفی می باشد . ودارای بهار وتابستان های تقریبا خنک ومعتدل است . این روستا دارای طبیعتی بکر می باشد که درفصل بهار گیاهان دارویی بسیار زیادی از جمله گیاه ریواس درآن رشد می کند . که در این فصل مردم زیادی برای تفریح وچیدن ریواس از تمامی نقاط به این روستا می آیند .
جمعیت این روستا براساس آمارگیری سراسری سال ۱۳۸۵ . ۳۳۵ نفر در غالب ۱۲۰ خانواده می باشد .

آثار باستانی روستای راهجرد[ویرایش]

۱- آب انبار قدیمی راهجرد که قدمت آن به دوران صفویه بر می گردد.این اب انبار در قدیم به عنوان محل انبار آب جهت مصرف شرب اهالی روستای راهجرد استفاده می شده است.که در اوایل بهار از ابهای سطحی مزارع بید گاه و تپه چنار جهت پر نمودن آن استفاده میشده که بعد از اجرای سیستم لوله کشی آب بهداشتی در قبل از انقلاب این آب انبار عملا از استفاده خارج گردیده اما آثار آن بصورت کاملا حفاظت شده باقی می باشد . لازم به ذکر است این آب انبار با شماره ۱۱۰۸۳ در تاریخ ۱۶/۶/۸۳ در فهرست آثار ملی ثبت گردیده است.
موقعیت جغرافیایی :استان قم.شهرستان قم-بخش سلفچگان-درغرب روستای راهجرد واقع شده است.

۲-حمام عمومی تاریخی راهجرد که قدمت این حمام به دوران صفویه بر میگردد.حمام مذکور که بصورت خزینه ای بوده است.قبل از انقلاب مورد استفاده اهالی روستا قرار گرفته است .و پس از پیروزی انقلاب در سال ۵۸ پس از اینکه یکدستگاه حمام عمومی ۸ دوشه توسط جهاد سازنده گی در روستا احداث گردید.حمام مذکور بصورت غیرقابل استفاده و متروکه رها می شود.حمام عمومی احداثی تا سال ۸۶ مورد استفاده اهالی بوده و با توجه به اینکه مدت ۲۸ سال از عمر این حمام می گذشت .تقریبا از نظر ساختمانی دچار مشکلات زیادی شده بود ضمن اینکه از نظر سیستم گرمایش اب و تاسیسات نیز ازوضعیت خوبی برخوردار نبود و تقریبا غیر قابل استفاده شده بود . به همین منظور دهیاری راهجرد با رآی زنی های زیاد و با کمک شورای اسلامی دوره دوم روستا به این نتیجه رسید که حمام عمومی تاریخی را که از نظر ساختمانی و بنا دارای استحکام بسیار خوبی بود باز سازی نموده و مورد استفاده قرار دهد.در همین راستا پس از انجام کارشناسی های لازم همه جانبه و حصول نتیجه در تاریخ ۲۰/۱/۸۶ عملیات اجرایی شروع نموده که این عملیات شامل موارد ذیل می باشد:
۱-پاکسازی محوطه گرمخانه -رختکن و خزینه حمام از زباله و نخاله های ساختمانی انباشته شده در طول مدت ۲۸ سال که تقریبا ۵۰ درصد حجم مفید حمام را اشغال کرده بود.
توجه:لازم به ذکر است که حمام مذکوردر زیر زمین می باشد و هر قسمت توسط یک نورگیر از سقف نور می گیرد .
۲-تخریب قسمتهایی از دیوارها و تمامی کفها و دیوار فی مابین خزینه و گرمخانه جهت استفاده از محل خزینه به منظور استقرار دوشها .
۳-تغییر محل درب ورودی حمام از ضلع شمالی به ضلع غربی به دلیل اینکه در ضلع شمالی در صورت احداث سر پله عرض کوچه اشغال می شد.و تردد غیر ممکن بود.
۴-احداث یک اتاق جنب حمام به منظور استقرار سیستم گرمایش حمام
۵-اجرای سیستم لوله کشی شوفاژها و دوشها و فاضلاب .
۶-اجرای کاشی کاری دیوارها و سرامیک کف ها.
۷-سیمان کاری تمام سقفها (سقفها به صورت طاق ضربی)به صورت آستر و رویه.
۸-اجرای برق کشی حمام به صورت کابل کشی .
۹-اجرای سیستم گرمایش . این سیستم بصورت دیگ فولادی با مشعل گازوئیل سوز می باشد که بصورت تمام اتوماتیک بوده و نیاز به هیچ شخصی ندارد مگر در موارد اضطراری .این سیستم دارای مزیت های بسیار زیادی از قبیل مصرف کم-راندمان بالا -حجم کم-صدای کم -و تمام اتو ماتیک بودن می باشد.

منبع[ویرایش]

وبلاگ روستای راهجرد    






جعبه‌ابزار