رمشک
صدای پای خدمتگزاران در رمشک محروم
اینجا رمشک یا همان راماشک در جنوبیترین نقطه استان کرمان در دل محرومیت و فقر صدای پای خدمتگزاران واقعی مردم به گوش میرسد.
به گزارش مشرق، اینجا آب، خاک و زمین حاصلخیز وجود دارد، اینجا هم دستهایی وجود دارند که به سمت نیازها و خواستههای مردم دراز میشوند و آنها را به گرمی میفشارند.
اینجا رمشک یا همان راماشک در جنوبیترین نقطه استان کرمان در دل محرومیت و فقر صدای پای خدمتگزاران مردم به گوش میرسد.
وقتی به عمق ۷۰۰ کیلومتری استان کرمان به همراه مدیرعامل شرکت برق جنوب سفری داشتیم نه اینکه به بهانه دیدن، ساختمانهای شیشهای یا برجهای سر به فلک کشیده، بلکه برای شریک شدن در لبخند رضایتمندی مردم با گذشت یک سال از وعدهای که به آنها داده شده بود.
برای افتتاح وعده مدیرعامل شرکت توزیع برق جنوب استان در دهستان رمشک سفر کاری خود را در سیزدهمین روز ماه مبارک رمضان از شهرستان جیرفت به سمت شهرستان قلعهگنج آغاز کردیم، با گذر از شهرستانهای عنبرآباد و کهنوج سفر خود را به سمت شهرستان قلعهگنج ادامه دادیم با طی مسافت ۱۶۵ کیلومتری به قلعهگنج رسیدیم، دهستان رمشک از توابع بخش چاه دادخدا با جمعیتی بیش از ۱۳ هزار نفر در تقسیمات جغرافیایی این شهرستان سوسو میزند.
حرکت خود را به سمت دهستان رمشک یا همان سرزمین محرومیت و زیبایی ادامه دادیم، هوا گرم اما چندان رنجآور نبود، زیرا اینجا خبر از تشریفات و تجملات نبود و ما با آسودگی خاطر برای قیچی روبانی میرفتیم که سالها حق مردم آنجا بود، اما با عدم تقسیم عادلانه منابع همواره در گرما گرم کپرهای خود لوار داغ را میزبان گونههای کودکان بودند و فقط دلخوشی آنها در این بود که در
رودخانه مشهور رمشک و یا حوض موتورهای آب تن را به خنکای آب بسپارند.
کودکان این خطه برای بازی دست به خاک و شن میشدند و خود را با رها کردن در شنزارها در کنار نخلستانهای سر به فلک کشیده سرگرم میکنند، زیرا قطعی مکرر برق امان از روزگار آنها بریده بود و به جز این سرگرمی نداشتند.
وقتی که مسافت ۱۶۰ کیلومتری برای رسیدن به رمشک به پایان رسید به کپرها و خانههای نوسازی رسیدیم که کنار رودخانه همچنان بر گرده زیباییهای رمشک را نظارهگر بودند.
عبور از بستر رودخانه کمی مسیر حرکت را سخت کرد اما با هر زحمتی بود به مرکز دهستان رسیدیم، جایی که به مردمان این سرزمین قول داده بودیم که پیام آنها را به مدیرعامل شرکت برق جنوب کرمان برسانیم.
پیامی که در آن شکوه و گلهمندی از افت ولتاژ برق و قطعی پی در پی آن بود که در یک همایش در مرکز استان آن را از دورترین نقطه به گوش مسئولی رساندیم که امروز به دعوت وی برای افتتاح طرح برقرسانی به منظور توسعه و رفع افت ولتاژ دهستان رمشک با اعتباری بیش از ۲ میلیارد ریال آمده بودیم.
احساس خوبی داشتیم، زیرا در طول دوران کار خبری هر زمان به مردم قول میدادیم که مسئولان حتما به فکر شما هستند، زیاد خوشبین نبودند اما حالا که این پروژه برای رضایتمندی مردم در گرمای ۵۰ درجهای خرماپزان بهرهبرداری شد ما نیز از طرف مردم به مسئولان درد آشنا که در این راستا تلاش کردهاند، خسته نباشید، میگوییم.
اگر چه در این نقطه از رمشک دیگر قطعی مکرر برق و سوختن وسایل خانگی برطرف شد اما کمی آنسوتر هفت خانوار زندگی سختی را در کپرهای خود با فاصله صفر کیلومتر با تیرهای برق و مخزن آب میگذرانند، روزگار سخت این خانوارهای رمشکی حکایت تلخی است که به گفته یک پیرزن از این خانوادهها مدتی را میهمان طایفهای دیگر با ساختن کپر روزگار میگذراندند اما بعد از اینکه برقرسانی به این روستا صورت گرفته است، اهالی عذر ادامه سکونت آنها را میخواهند و اجازه ساخت و ساز به آنها نمیدهند.
با این مسئله هاشم پیر و بزرگ این هفت خانوار برای کوچ اهالی تصمیم میگیرد و در نزدیکی مرکز رمشک محلی را برای زندگی انتخاب میکنند اما بیتدبیری مسئولان وقت رنج زندگی آنها را مضاعف کرده است به این دلیل که چگونه برای احداث واحدهای مسکونی آنها همکاری کردهاند، بدون اینکه برای تأمین برق و آب مورد نیاز آنها فکری کرده باشند.
ناگفته نماند، پیش از این برقرسانی شرایط خاصی را نداشت اما از دو سال قبل باید به استناد کد آبادی اعتبار لازم برای این منظور لحاظ شود حالا این آبادی بدون کد بین تیرهای برق و مخزن آب سرش بیکلاه مانده است.
پیرزنی با لهجه محلی که کمتر متوجه منظور صحبتهای او میشدیم فریاد میزند، خدا خیرتان بدهد، عکس بگیرید و به همه بگویید ما در این برهوت چه میکشیم، ما آب و برق نداریم به نظر شما باید چه کنیم؟
ما هم قول دادیم حتما درد و غم آنها را در کنار امکانات بیبهره و کلمنهای آبی که با یخ قرضی از آبادی پایینتر پر شدهاند به گوش استاندار برسانیم.
با توجه به اینکه این محل به پیشنهاد هاشم برای سکونت این هفت خانوار انتخاب شده است به نام هاشمآباد معروف است.
عبدالوحید مهدوینیا مدیرعامل شرکت توزیع برق جنوب کرمان که به منظور بهرهبرداری از پروژه توسعه و احداث شبکه برق مرکز دهستان رمشک و کاهش افت ولتاژ برق به این دهستان سفر کرده بود در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: این پروژه با پیگیریهای خبرنگاران و رسانهها به بهرهبرداری میرسد که امیدواریم رسانهها همواره به عنوان پل ارتباطی بین مردمی و
مسئولان در تأمین نیازهای مردمی تلاش کند.
وی بیان داشت: این پروژه با اعتباری بیش از ۲ میلیارد ریال و با احداث سه دستگاه پست هوایی، ۳۵۰ متر شبکه فشار متوسط و یک هزار و ۵۰۰ متر شبکه فشار ضعیف انجام شده است که ۱۰۰ خانوار از نعمت برق بهرهمند شدهاند.
مهدوینیا از ادامه روند کار با اعتباری بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال که در دست اجرا است خبر داد و افزود: در هفته دولت این پروژه نیز افتتاح میشود که قول میدهم در مرکز دهستان رمشک مشکل برق نداشته باشیم.
وی با ابراز تأسف از وضعیت اهالی آبادی هاشمآباد و شکوههای مطرح شده از سوی آنها خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه روستای هاشمآباد کد آبادی ندارد برای برقرسانی به آن دچار مشکل هستیم و به محض اینکه این مشکل برطرف شود در کمتر از یک هفته نسبت به برقرسانی به آنها اقدام میکنیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق جنوب کرمان ادامه داد: در گذشته کد آبادی در برقرسانی به خانوارها مهم نبود اما از دو سال قبل هر گونه خدماترسانی در حوزه برق منوط به داشتن کد آبادی است که این مهم در حوزه اختیارات برق نیست و مسئولان شهرستان و استان باید برای کمک به مردم در این راستا اقدام کنند.
اگر چه روز کاری ما در یکی از روزهای گرم تابستان سپری شد، اما روزه خود را با شیرینی لبخند اهالی رمشک افطار کردیم که امیدواریم، همانگونه استاندار کرمان و مسئولان به صورت دلسوزانه نسب به رفع مشکل مردم از جمله افت ولتاژ و برقرسانی به مناطق محروم اهتمام ویژه داشتهاند برای گرفتن کد آبادی روستای هاشمآباد هم تلاش کنند و این محرومیت را در کنار امکانات اولیه آب و برق برطرف کنند.
منبع:
[۱]