رمین
روستاي رمين/
چابهار /
سیستان و بلوچستانروستای رمین بامساحت ۳۸۷ هکتاربرابر با طرح هادی تصویبی وجمعیت ۳۵۱۹ نفر یکی از روستاهای بزرگ شهرستان چابهارواقع دردهستان کمبل سلیمان بخش مرکزی وبا داشتن رتبه اول تا سوم شکار تن ماهی یکی از پایگاهای اصلی تن درسطح شهرستان محسوب می شود
معرفي روستا[ویرایش]
روستای رمین بامساحت ۳۸۷ هکتاربرابر با طرح هادی تصویبی وجمعیت ۳۵۱۹ نفر یکی از روستاهای بزرگ شهرستان چابهارواقع دردهستان کمبل سلیمان بخش مرکزی وبا داشتن رتبه اول تا سوم شکار تن ماهی یکی از پایگاهای اصلی تن درسطح شهرستان محسوب می شود با توجه به قرار گرفتن این روستا در حاشیه شهر چابهار ونزدیک ترین روستای صیادی به شهر چابهار که از سمت شرق ازطریق جاده ساحلی مواصلاتی بنادر صیادی بریس، پسابندر وخلیج گواتر رابه شهر چابهار منتهی می سازد موقعیت جغرافیایی ویژه به شهرستان بخشیده است
این روستا در۷کیلومتری شهر چابهار وازشمال کوههای روستای طیس کوپان - غرب به شهرچابهار – جنوب به دریای نیلگون عمان ودارای ۵ محله شامل عثمان آباد – گلبهار – رمین مرکزی – گلشن آباد وداردپ می باشد . روستای رمین در ۷ سال خشکسالی در شهرستان شاهد مهاجرت افرادی که از قهر طبیعت بسوی این دیارشتافته دریا و بنادر روستا درامراشتغالزایی تاثیرات شگرفی درامرتوسعه منطقه در این ایام پدید آورده است .
صنايع دستي[ویرایش]
روستای رمین ازوجود هنرمندان صنایع دستی از جمله سوزن دوزی – مکرمه بافی –گل سازی - توربافی و... بهره مند بوده که به رونق صنایع دستی دراین روستا کمک شایانی نموده که توجه وحمایت بیشنر هرکدام فرصت شغلی متفاوت وتوانمند سازی زنان به همراه دارد.
جاذبه های طبیعی[ویرایش]
خور قدیم روستا - نوار ساحلی کلات رود از یک طرف به دریا وطرف دیگر با صخره های مختلف و ماسه های طلایی به تالاب بزرگ لیپار منتهی می شود- درخت کهنسال مکرزنان ( کرگ ) وکوههای مریخی اطراف روستا ازجاذبه های گردشگری روستای رمین می باشد که هرکدام در جذب توریست نقش مهمی را ایفاءکند.
درخت کهنسال مکرزنان که نام محلی آن کرگ می باشد باقدمت بیش از ۵۰۰ سال درقسمت مرکز روستا درضلع جنوبی ودرمجاورت گورستان وزیارتجاه قراردارد که درایام گذشته روزهای پنجشنبه وجمعه پذیرای افراد از شهر چابهار و حومه در زیر این درخت بز و گوسفند را قربانی نموده و دراطرف گورستان برای شفاءمریضهاو مشکلات روزمره دست به نیایش می پرداختند.
نوارساحلی کلات رود یکی دیگر از بهترین نقطه که دارای جایگاه خاص در شهرستان چابهاراست این مکان تفریحی با وسعت بیش از ۱۰ هکتاردرنوارساحلی دردامنه تپه های ماسه ایی باعدم امکانات چشم اندازهای بس زیبایی پذیرای مسافرین و گردشگران می باشد که طرح مطالعاتی آن درسال ۸۵ دربرنامه های عمرانی دهیاری قرارگرفته است .
تالاب لیپاریکی ازبزگترین تالابها درسطح استان به حساب می آید در۴ کیلومتری روستای رمین قرار گرفته و باداشتن سدی که آب سرازیر اطراف دراین نقطه جمع و از جنگلهای متنوع برخوردار می باشد باتوجه به گذرجاده مواصلاتی ساحلی چابهاربه خلیج گواتر درایام تعطیلات شاهد بازدید گردشگران در این مکان هستیم .
کوه های مریخی یکی دیگر ازپدیده های کم نظیردرکشور بالاتر از تالاب لیپاردر اطراف روستای رمین قرارگرفته است این پدیده کم نظیر توجه توریستها بخصوص خارجیهارا بخودجذب کرده است باورود هر توریست در این روستا بیشترجستجو این مکان هستند ماسه های طلایی سواحل اطراف جاذبه آن را دو چندان نموده است .
[۱]رمین چابهار یکی از روستاهای دوستدار کتاب کشور شناخته شد[ویرایش]
زاهدان - ایرنا- رمین از توابع شهرستان چابهار در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب جزو ۱۰ روستای نمونه کشوری دوستدار کتاب و کتابخوانی شناخته شد.
به گزارش روز یکشنبه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان، در مجموع ۴۹۳ روستا با ارائه طرح و برنامه هایشان در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب شرکت کردند که در نهایت ۲۰ روستا به مرحله نهایی داوری راه یافتند.
بنابر این گزارش، ۱۰ روستا در مرحله داوری به عنوان روستاهای برتر دوستار کتاب برگزیده شدند که روستای رمین شهرستان چابهار نیز جزو آنها بود.
۱۰۰ میلیون ریال حواله خرید کتاب از سوی معاونت فرهنگی ارشاد، ۱۰۰ میلیون ریال از سوی بانک آینده، ۵۰ میلیون ریال از سوی امور دهیاری های وزارت کشور و ۳۰ میلیون ریال تجهیزات کتابخانه ای از سوی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور مجموع جوایز اهدایی به هر کدام از ۱۰ روستای برتر منتخب این جشنواره است.
بر اساس این گزارش، جشنواره کشوری روستاهای دوستار کتاب روز گذشته در سرسرای کتابخانه ملی تهران برگزار شد.
روستای رمین با ۳۸۷ هکتار گستره برابر با طرح هادی تصویبی و جمعیت بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفری یکی از روستاهای بزرگ شهرستان چابهار واقع در دهستان کمبل سلیمان بخش مرکزی است.
۱۶۸ نفر از اهالی رمین عضو کتابخانه این روستا با هزار و ۶۰۰ جلد کتاب هستند.
منبع[ویرایش]