رهورد


روستاي گردشگري رهورد/ قوچان / خراسان رضوی
رهورد روستائی است سرسبز با آب و هوای کوهستانی و شرایط خاص جغرافیای طبیعی و سیاسی این روستا در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان قوچان واقع شده است ودر مسیرجاده ارتباطی واصلی بین جاده قوچان- درگز و جاده قوچان-شیروان قرار دارد...


معرفی روستا[ویرایش]

رهورد روستائی است سرسبز با آب و هوای کوهستانی و شرایط خاص جغرافیای طبیعی و سیاسی این روستا در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان قوچان واقع شده است ودر مسیرجاده ارتباطی واصلی بین جاده قوچان- درگز و جاده قوچان-شیروان قرار دارد.دورتا دور آن را حصار بلندی ازتپه هاو کوههای بلنداحاطه نموده است به گفته کارشناسان نام رهوردبرگرفته از "ره ورد"یعنی راه گل(شقایق)که در اردیبهشت ماه نمای بهشتی واقعی را به خود می گیرد یا به روایتی دیگربرگرفته از کلمه "رهبر" بعلت شرایط حاکمیتی تاریخی و سیاسی جغرافیایی حاکم بر پیرامون خود میباشد و یا "ره آورد"یعنی سوغات و ره آوردی همه گونه و مطلوب.
در وسط روستا تپه ایست بلند ساخته شده از گل رس با حفره ها باریکه راهها و اتاقهایی مجلل با اشیاءعتیقه متنوع و فراوان و بیانگر دور ه های متوالی و طولانی مدت تاریخی این شهر مدفون شده "شهر زر"یا "شهر فیروزه"بوده است طوری که معماری و اشیاء بدست آمده از این تپه گویای تمدنی بسیار پیشرفته است که جایگاه بزرگان و شاهان حکومتی بوده است.
دور تا دور رهورد واین تپه مدفون شده تپه های باستانی فراوان و سردابه ای وجود دارد که درزمان کشف سردابه حدود۵۰جسدو خطوط حکاکی شده بر روی دیوارها بدست آمده است .تپه های پیرامونی تپه مرکزی طوری انتخاب شده اند که تسلط کامل جهت حفاظت و دیدبانی تپه مرکزی(شهر زر)را داشته باشند.با سیری در تاریخ دولت اشکانیان و مرکزیت قوچان(آساک قدیم)بعنوان قلب دولت اشکانیان در برسی شرایط حاکم بر جلگه و دره رهوردنشان می دهدکه شهر زر جایگاه شخصیتهای اصلی . خانواده حاکمان دولت اشکانیان بوده است که چه از نظر سیر وسیاحت وچه از نظر اهمیت و شرایط سوق الجیشی بی نظیر بوده است.
در زمان کشف تپه مرکزی و تپه ها و آثار باستانی مجاور آن بسیاری از اشیاءعتیقه توسط مردمی که در فقر بسر میبردندو دوران خشکسالی را طی می نمودند پیدا وجمع آوری شد که توسط دلالان و کلاهبرداران با ارزانترین قیمت خریداری شده و به موزه های اروپا قاچاق شدند که فقط تعداد اندکی از آنها درموزه آستان قدس رضوی موجود میباشد(به نظر جویندگان آن زمان که اشیاء فروخته شده را دیده اند.)
تپه مرکزی را با نام "قلعه مرز" میشناسیم که هیبت این قلعه گویای نفس های خفته در دل خاک و رازهای بیشمار کشف نشده است.امید است با همکاری اداره میراث فرهنگی و گردشگری قوچان و ادارات در راس تلاشی صورت گیرد تا تار یخ ملی مدفون شده ما از دل خروارها خاک شکوفا شود.و اما رهورداکنون که از بقایای شهر مدفون شده رشد نموده است. به گفته محلی ها کهنسالان و بزرگان تاجاییکه تاریخ گویاست دربین مناطق اطراف قوچان و حتی در سطوح خیلی بالاتر رهورد نمادصلح و آشتی(با وجود عدم امنیت در زمان حاکمان قبلی)-اخلاق نیکو-میهمان نوازی-زیبایی(همچون طبیعت بی پیرایه اش زیبا و نجیب)-نماد مدیریت و راهبری-نمادعلم(یادگیری و آموزاندن)-نماد ورزش-نمادعظمت و اقتدار چرا که کشتی نماد اقتدار و عظمت است بدون خشونت و در نهایت دوستی و نمادگفتگوی تمدنهاست با زبان رقابت سالم و بی پیرایه.
کشتی با چوخه که زیاد پیچ وخم وریزه کاری نداردو برد و باخت هر دوطرف واضح بی گلایه وشکوه ودر یک کلام قاطعانه و پرصلابت است چسبیدن شانه حریف به خاک یعنی خاک و باخت و السلام و اقتدار این کشتی تا جایی که اهل فن نظر می دهند مادر کشتی فرنگی-کشتی آزاد-جودو و خیلی از ورزشهای دیگر جهانی است و همه را درسینه وسیع خود دارد.انشاءالله روزی را شاهد باشیم که کشتی با چوخه با همکاری سازمان تربیت بدنی و ادراه تربیت بدنی شهرستان قوچان و شهرهای مجاور بعنوان ورزش بین المللی در فیلا به نام قوچان ثبت شود و شاهدافنخاری دیگر از افتخارات میهنی باشیم.
رهورددر تمامی زمینه ها به رشد و شکوفایی خود ادامه می دهد همچنان که باید ادامه راه شهر خفته در زیر خاک را در ترقی بپیماید.
ورزشگاه رهورد در زمینه ورزشی پهلوانانی همچون رمضان شگفته-قربانعلی کریمی-مرحورم محمد علی صحرایی-عباس پهلوانی-حبیب رحمانی-حسین رهنما-موسی الرضا رحمانی-جهان پهلوان احمد شگفته و پهلوانان محلی همچون عزیز رحمانی-اسکندر شاه نظر زاده-بهادر یهادری و بسیاری از پهلونان گمنام پرورانده است و قهرمانانی همچون جانباز حاج علی سعیدی در ورزش جانبازان به پا خواسته از این دیر میباشد. در زمینه های صنعتی نیز مدیرانی مردمی و لایق همچون برادران محمد رحیم رحیمی و قربانعلی رحیمی و سایرین را پرورانده است.
در زمینه های هنری و شعر جوانانی همچون آقای ناصر خاکشور(معمار فرهنگ و موسیقی کردی)آقای حسین قربانیان و مجتبی رحیمی(نقاشان زبده) آقای سعید قربانیان(شاعرو نویسنده کتاب"حنی اگر پرنده ترین باشم") در دل خویش پرورانده است.
در زمینه های نظامی و حفظ اقتدار ملی نیز شخصیتهای همچون سردار شهید بابا محمد رستمی فرمانده عملیات سپاه خراسان-امیر سرتیپ محمد رضا والی فرمانده اسبق پادگان نیروی زمینی ارتش حر تهران و بسیاری دیگر از شخصیتهای برجسته دیگر در تمامی نیروهای نظامی و انتظامی پرورش داده است.
ضمنا" در زمینه موسیقی شخصیتهای همچون مرحوم علی حسین ابراهیم زاده(بخشی –راوی حکایات آموزنده-موذن محلی و نوازنده و استاد دوتار)و همچنین استاد غلامحسین افکاری(بخشی-راوی و استاد دوتار)درخود پرورانده است.
در زمینه های علمی نیز حدود ۱۰نفر در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد رشته های مختلف همچون مدیریت تربیت بدنی-مدیریت دولتی-مدیریت صنعتی-زمین شناسی-دارو سازی-فیزیک-الکترونیک-معماری و پزشکی دارای تحصیلات و فعال میباشند.و حدود ۱۵۰نفر نیز در دورهای کارشناسی و تقریبا" در اکثر رشته ها دارای تحصیلات عالی می باشند.

منبع[ویرایش]

پایگاه خبری روستانیوز



جعبه‌ابزار