رودک


روستاي رودك شهرستان بوئین زهرا - استان قزوین
رودکنام دهی بوده است در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی بوئین و در دامنهٔ کوه‌های جارو که در زلزلهٔ ۱۳۴۱ بوئین زهرا کاملاً ویران شد.رودک درفاصله ۱۰کیلومتری جنوب شهر سگزآباد واقع شده که دارای باغات سر سبز در اطراف رودخانه حاجی عرب ودرختان گردوی چند صد ساله می باشد ودرختان به آن در منطقه دشت قزوین معروف است


وضعیت معیشت[ویرایش]

شغل اکثر ساکنان این روستا کشاورزی وتعدای نیزدرکنار ان به دامداری مشغولند.در محل ورودی این روستا سد خاکی بزرگی احداث شده که یکی از منابع تامین آب کشاورزی منطقه زراعی خرم آباد این روستاست .باغات ییلاقی این روستامحل تفریح واستراحت مسافرین شهرهای بویین زهرا وسگزآباد نیز می باشد.این روستا بعداز زلزله۱۳۴۱ به دو محله بالا ومحله پایین تقسیم شدکه ساختمانهای محله پایین توسط استادان ودانشجویان دانشگاه تهران بصورت تقریبا ضد زلزله احداث گردید.این روستا دارای دو امامزاده بنامهای محمدباقر و فضل علی می باشد.رودک دارای سه قنات می باشد که هرکدام قسمتی از مزارع وباغات راسیراب می کندو در گویش محلی بنامهای کمرک درغرب یوخاری کهریز درمرکز وآشاقی کهریز درجنوب شرقی می باشد. کشتزارها و باغ‌ها به نامهای محلی عبارتند از قنشر.قصبه .قاراگونه.ارخاستو.مزرعه شاوه .گاوچک.وخرم آبادکه در این منطقه سه چاه عمیق حفر شده وباغهای عمران در این قسمت واقع شده است.آب قنوات معمولا بصورت سهم آبی بین کشاورزان تقسیم می شودوهرکس باندازه سهمی که دارد می تواند از آب قنوات استفاده کند.

جمعیت[ویرایش]

طبق آخرین سرشماری جمعیت این روستا۱۵۵۶ نفر بوده که تعداد۷۵۶نفر مردو۸۰۰نفر زن می باشد. ازنظر جغرافیایی ازشمال به سگزآباد.ازجنوب به کوههای جارو.ازشرق به روستای تفک.واز شمال غربی به چسکین واز غرب به رستم آباد متصل است.
رودک بعلت نزدیکی به پایتخت باعث شده که افراد کثیری از این روستا برای ادامه تحصیلات عالیه به تهران سفرنمایند ودر رشته های مختلف به تحصیل بپردازند.

نخبگان روستا[ویرایش]

یکی از شعرای غزلسرای معاصر بنام محمدعلی انصاری واقف که تخلص خودرا واقف انتخاب نموده وغزلیات خودرا دردیوان خویش بنام<<مینوی سخن>> گرد آوری نموده است. او از شاگردان اساتیدی چون استاد ناصح و استاد دکتر رهبر استاد دانشگاه تهران می باشد.
این شاعر در سال ۱۳۰۵در روستای رودک بدنیا آمده است واکنون در کشور سوید زندگی می کندوهر ساله جهت دیداراز زادگاهش به رودک سفر می کند.

فاميليهاي موجود در روستاي رودك[ویرایش]

عليمحمدي، شاملو، يزدي، قنبرلو، عليمرداني، كريم ابادي، قراگوزلو، خوشنامي، اكراد، تاتلو، رحيمي، رحيم خاني، حيدري،اعظمي رودكي، مزارلو، حسيني، كشاورز، شريف، سليماني، حسين خاني، حسين خانلو، قرباني، ولد خاني، چلمبري، پاكروان، خلیفه، ميرزاحيدري،اينانلو، محمدي،نوروزي، رحيم خاني، و غيره ............

منبع[ویرایش]

roo۱۳۵۲.blogfa.com






جعبه‌ابزار