روستاهای خالی از سکنه‌ استان سمنان


معاون توسعه روستایی کشور:
۷۳ درصد روستاهای استان سمنان خالی از سکنه‌ است
خبرگزاری تسنیم: معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از خالی از سکنه شدن ۷۳ درصد روستاهای استان سمنان به دلیل بی‌توجهی به توسعه روستایی در سال‌های گذشته خبر داد.
نسخه قابل چاپ
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سید ابوالفضل رضوی عصر امروز در اولین همایش توسعه روستایی استان سمنان اظهار داشت: خالی از سکنه شدن روستاهای استان سمنان که امروز به ۷۳ درصد می‌رسد در ۲ سال اخیر اتفاق نیفتاده و روستاهای ما در سال‌های گذشته تخلیه‌شده‌اند.
وی با اشاره به اینکه بسترهای محرومیت‌زدایی در دولت یازدهم فراهم می‌شود و رفع تبعیض از چهره روستاها از وظایف دولت است، افزود: خدمات دولت در بخش توسعه روستایی در این دو سال اخیر در کشور بی‌نظیر بوده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور بابیان اینکه دولت سه کار بزرگ جهت توسعه روستاها و عشایر کشور انجام داده است، افزود: دولت در گام اول نام و فرهنگ روستا و عشایر را در ادبیات مقامات کشوری زنده کرد چراکه چند سالی بود که خبری از اسم روستایی و عشایری در ادبیات مسئولین کشور نبود.
رضوی با اشاره به اینکه جلسات و دیدارهای اختصاصی با روستائیان و عشایر کل کشور با رئیس‌جمهور دومین کار دولت در جهت توسعه روستاها و عشایر کشور بود، بیان کرد: تشکیل شورای روستا و عشایر در برنامه ششم توسعه سومین کار بزرگ دولت در جهت توسعه روستاها است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور بابیان اینکه در هیچ‌یک از برنامه‌های پنج‌گانه گذشته فصلی به نام توسعه روستاها و عشایر دیده نشده بود، عنوان کرد:۲۹ شورا در برنامه ششم توسعه دیده‌شده است که یکی از این شوراها به نام شورای روستا و عشایر است.
وی با اشاره به اینکه عدم درآمد کافی، عدم اشتغال و تبعیض بین روستاییان و شهرنشینان به‌عنوان سه مشکل بزرگ در توسعه روستایی است، تصریح کرد: نداشتن اسناد ملکی املاک و زمین‌ها، نبود اینترنت پرسرعت و وجود نقاط کور تلفن ثابت و همراه و نداشتن امکانات خوب و مطلوب تحصیل از مشکلاتی است که روستائیان با آن مواجه‌اند.
رضوی خاطرنشان کرد: تا زمانی که یک روستایی را باور نکنیم، امکان توسعه پایدار و رسیدن به نرخ مشارکت مطلوب نخواهیم داشت.
معاون مرکز توسعه روستایی و مناطق محروم کشور بابیان اینکه دولت قصد دارد از مشارکت اقتصادی مردم روستا در پایداری روستاها، توان‌افزایی روستائیان در مسائل اقتصادی استفاده کند، گفت: ما به دنبال این نیستیم که برای افزایش اشتغال و رونق اقتصادی در روستاها کارخانه احداث کنیم به دنبال این هستیم که خود روستائیان هم سرمایه‌گذاری کنند و هم درآمد خود را افزایش دهند.
رضوی تأکید کرد: باید حمایت از روستاها در سرلوحه کار دولت قرار گیرد و شاخص‌های توسعه اقتصادی روستا تعیین شود و دستگاه‌های مختلف دولتی باید بپذیرند که روستائیان ما امروز بالغ شده‌اند و می توانند اداره امور خود را به عهده بگیرند.
وی بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های روستاها تأکید کرد و گفت: تغییر نگاه و روش در کار و کارآفرینی در روستاها ضروری است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با تأکید بر تأمین نیازهای روستائیان گفت: رفع تبعیض از چهره روستاها از مهم‌ترین وظایف ما است لذا دولت تدبیر و امید از تمام توان خود استفاده می‌کند که این مهم تحقق یابد.
رضوی خاطرنشان کرد: اگر روستائیان ازلحاظ مالی و شغلی تأمین شوند رغبتی به مهاجرت نخواهند داشت و این مهم علاوه بر توسعه روستایی، کاهش جمعیت حاشیه‌نشین شهرها را نیز به دنبال خواهد داشت.



جعبه‌ابزار