روستاهای نمونه گردشگری شهرستان دزفول


دزفول روستاهای ارزشمندی دارد که از نظر طبیعی و تاریخی بسیار مناسب رونق گردشگری هستند. از مهمترین روستاها به روستای پامنار دزفول، روستای نورآباد دزفول و روستای لیوس می توان اشاره نمود.


طبیعت زیبای روستای ابوالحسن دزفول[ویرایش]


روستای ابوالحسن (بوالحسن) یکی از روستاهای گردشگری است که در شمال شهرستان دزفول و در بخش سردشت واقع شده است. برای رسیدن به این روستا لازم است که گردشگران از شهر دزفول ۴۰ کیلومتری، مسیر جاده سردشت را تا روستای توت علیا (گوروی ) طی نموده و پس از طی این مسافت، حدودا ۲۰ کیلومتری به سمت مسیر احمد فداله (سمت چپ جاده) تغییر مسیر دهند تا پس از گذر از روستای لب سفید به روستای بوالحسن برسند. به جز طبیعت زیبای اطراف این روستا و چشم اندازهای بی نظیر کوه هفت تنان و جویبارها و چشمه های اطراف آن، دژ محمد علی خان به همراه آبشار آن، علاقه مندان را به سوی خود فرا می خوانند و گردشی دلچسب را نوید می دهد. بهترین زمان سفر به این منطقه از آذرماه تا اواخر فروردین ماه است. کوه اصحاب کهف و زیارت گاه ابوالحسن از دیگر مناطق دیدنی هفت تنان در نزدیکی این روستاست که جنگل های زیبایی از بلوط ،کلخونگ،بنک و بادام دارد. با وجود اینکه این روستا ظرفیت های بسیاری برای توسعه ی گردشگری دارد و به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری برگزیده شده است اما در خود روستا زیرساخت گردشگری وجود نداشته و بیشتر طبیعت بکر اطراف آن است که سبب شده گروه های کوهنوردی برای برنامه های گلگشتی به اطراف آن سفر نمایند. برای سفر به این روستا بهترین روش همراهی با تورهای طبیعت گردی است که در زمان های مناسب سفر به منطقه از سوی گروه های مختلف کوهنوردی شهرستان دزفول و یا آژانس های گردشگری دزفول برگزار می گردد.

روستای تاریخی لیوس دزفول[ویرایش]



روستای لیوس یکی از زیباترین روستاهای شهرستان دزفول است که در فاصله هوایی ۵۱ کیلومتری شهردزفول و در دامنه کوه لنگر واقع شده است. معروفیت روستای لیوس نه به خاطر جاذبه های زیبای طبیعی آن بیشتر به دلیل بافت تاریخی و سنگی این روستاست که از آن به عنوان شاهکاری سنگی از دل تاریخ یاد می شود. در باغ های اطراف این روستا نخل های زیبایی نیز وجود دارد که بر زیبایی طبیعت آن می افزاید. روستای لیوس به عنوان یکی از روستاهای نمونه گردشگری دزفول نیز معرفی شده است.
متن و عکس: محمدآذرکیش

روستای نور آباد دزفول[ویرایش]



روستای نورآباد دزفول یکی از دیدنی ترین مناطق گردشگری شمال خوزستان است که در بخش شهیون واقع شده است. این روستا علاوه بر داشتن، باغ های زیبای انار، آبشاری حدودا ۲۰ متری، چشمه سارهای زیبا، دارای بقایایی سنگی از بافت تاریخی و قدمگاهی موسوم به قدم گاه امام رضا علیه السلام می باشد که دیدنی های آن را به حد کمال می رساند. برای رفتن به این روستای دیدنی بعد از رفتن به سمت جاده ی شهیون بایستی از روستاهای بیشه بزان، بازارگه، باغچه بان، ماشکار، آذنگ در جاده ی شهیون گذشت و روبروی روستای صالح آباد به سمت چپ جاده منحرف شد و پس از مسیر کوتاهی به این روستا رسید. این روستا در بهمن ماه دارای دشت گل های نرگس می باشد که منظره ی باشکوهی را خلق می نماید. همچنین قرار گرفتن در دامنه ی کوه های لنگر بر زیبایی های آن افزوده است. در فصل زمستان تا فروردین ماه این روستا می تواند یکی از انتخاب های مناسب برای طبیعت گردی باشد. عکس و متن : محمد آذرکیش

روستای چمبره دزفول[ویرایش]



بخش سردشت در شمال شهرستان دزفول ، روستاهای زیادی دارد که هر یک دیدنی های طبیعی بکر و دلنشینی در اطراف خود جای داده اند. روستای چمبره در ۴۰ کیلومتری شهر دزفول و بعد از پل تنگه سرا و روستای گاومیر بخش سردشت واقع شده است. جمعیت این روستا در حدود ۵۲ خانوار می باشد. در اطراف این روستا چشمه های آب زلالی روان است و تپه های اطراف آن با ارتفاع کم و شیب مناسب فرصت خوبی را برای لذت بردن از طبیعت فراهم می آورد. همچنین در قبرستان اطراف روستا دو شیر سنگی با شکوه خاصی قرار دارند که لذت بهره بردن از طبیعت منطقه را کامل می نمایند.
عکس و متن : محمد آذرکیش

سنگواره برد کژدم - دزفول[ویرایش]


سنگواره برد کژدم دزفول که بر اساس تحقیقات و آزمایشات محققان ۵۵۰ میلیون سال قدمت داشته و مربوط به دوران اول زمین شناسی است. سنگواره برد کژدم از نوع فسیل با شکل ظاهری شبیه عقرب بوده که دارای طولی حدود ۷۵ تا ۹۵ سانتی متر و ۱۴ جفت بازو به ضحامت هر بازو چهار سانتی متر می باشد. این سنگواره در ارتفاع ۱۲۵۰ متری از سطح دریا در دامنه کوه لنگر در بخش شهیون دزفول کشف شده است. شکل این سنگواره ستون فقراتو قفسه سینه نشان می دهد که سنگواره متعلق به یک مهره دار بزرگ آبزی دوران اول زمین شناسی است. موقعیت این سنگواره در نزدیکی روستای لیوس و فاصله هوایی ۵۰ کیلومتری شهر دزفول در تنگه کول کژدم قرار دارد. در لنگر کوه دره ها و کول های متعدی وجود دارد که در آنها سنگواره های کوچک بسیار مانند حلزون، ستاره دریایی و صدف مشاهده می شود.
==منبع=
عکس و متن:محمد آذرکیش    



جعبه‌ابزار