روستاهای گردشگری کرمانشاه


تسنیم گزارش می‌دهد؛
جستجوی زندگی در روستاهای گردشگری استان کرمانشاه
خبرگزاری تسنیم: زندگی به معنی ساده و اصلی آن کلید گمشده زندگی امروز شهری است که مهمانان نوروزی برای جستجوی این کلید گمشده روستاهای هدف گردشگری را در پیشروی خود دارند.
نسخه قابل چاپ
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، آرامش، هوای پاک و بسیاری از موضوعات دیگر که در هیاهوی زندگی شهری رنگ باخته‌اند، دست نخورده در میان زندگی روستایی باقی مانده‌اند که بسیاری با استفاده از فرصت تعطیلات سال نو در جستجوی این ویژگی‌ها روستاهای هدف گردشگری را انتخاب می‌کنند.
روستاهای هدف گردشگری در کنار داشتن ویژگی‌های زندگی ساده و صمیمی روستایی دارای جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و مراکز اقامتی، پذیرایی و تفریحی هستند که در سراسر کشور بیش از ۴۰۰ روستای هدف گردشگری شناسایی و ثبت شده‌اند و تعداد چهارده روستا نیز در استان کرمانشاه قرار دارند.
روستاهای هجیج، خانقاه، شمشیر، شالان، سرخه‌دیزه، پیران، حریر، گلین، سراب هرسم، نجیوران، کندوله، چرمله‌علیا، ورمقان و فش چهارده روستای گردشگری استان کرمانشاه هستند که در این روستاها جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی، معماری و بافت تاریخی و غیره وجود دارد.
معرفی ۱۴ روستای گردشگری کرمانشاه
مسئول گردشگری روستایی و عشایری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمانشاه در این رابطه گفت: روستای هجیج در بخش نوسود از شهرستان پاوه و در شمال استان با معماری زیبا، خانه‌های سنگی و منطبق روستایی که براساس گفته پژوهشگران روستای ماسوله از این روستا و سایر روستاهای اورامانات توسط کردهای مهاجر الگوبرداری شده است از جمله روستاهای گردشگری کرمانشاه است.
منوچهر پاشایی با بیان اینکه عبادتگاه امامزده سید عبیدالله(ع) ملقب به کوسه هجیج منسوب به برادر امام رضا(ع) در روستای هجیج قرار دارد عنوان کرد: روستای هجیج نامزد پاک‌ترین روستای خاورمیانه است و گیوه، جاجیم، شال، طناب و سبد نیز از مرغوب‌ترین صنایع دستی این روستا است.

وی در مورد روستای خانقاه واقع در بخش مرکزی شهرستان پاوه گفت: چشم‌انداز کوه‌های دالانی و آتشگاه، قلعه و دژ ساسانی، زیارتگاه باواشیخ، حوضخانه قدیمی، مردم مهمان‌نواز با گویش هورامی و مراسم مولودی خوانی و ذکر حضرت محمد(ص) در کنار جنگل‌های بلوط از جاذبه‌های گردشگری طبیعی روستایی و فرهنگی این روستا است.
مسئول گردشگری روستایی و عشایری میراث فرهنگی کرمانشاه با اشاره به اینکه روستای شمشیر در بخش مرکزی شهرستان پاوه دارای بافت و معماری پلکانی روستایی است، افزود: روستای شمشیر با باغات و مزارع صیفی‌کاری، رودخانه‌های پر آب و جاری و مناطق جنگلی و بکر فضای مناسبی را برای سپری کردن اوقات فراغت فراهم آورده است.

پاشایی با تاکید بر اینکه ساخت تابلو گردشگری روستای شالان و آموزش دهیاران به منظور راهنمایی گردشگران از ضروریات است بیان کرد: در روستای شالان در بخش دهستان ریجاب شهرستان دالاهو اقداماتی از جمله تهیه طرح مطالعاتی، ساخت سرویس بهداشتی، محوطه سازی، مسیر دسترسی و پارکینگ انجام شده است.
مسئول گردشگری روستایی و عشایری میراث فرهنگی استان کرمانشاه در مورد روستای سرخه‌دیزه گفت: روستای سرخه‌دیزه از روستاهای قدیمی شهرستان دالاهو است، به طوری که قطعه سرخه‌دیزه در جنب روستا از آثار دوره ساسانی بوده و بیانگر قدمت طولانی روستاها است که البته امروز آثار زیادی از آن باقی نمانده است.
پاشایی با اشاره به روستای حریر در بخش مرکزی شهرستان دالاهو خاطرنشان کرد: معماری روستایی، چشم‌انداز کوه و روستا از دشت و جاده، معماری پلکانی و خاص روستایی، سراب رضابیگ، دشت گل‌های وحشی، گویش گورانی و فرآورده‌های لبنی مرغوب از امتیازات گردشگری روستایی حریر هستند.

وی با بیان اینکه ساخت تابلو ورودی و راهنمای گردشگری در روستاها لازم است عنوان کرد: در روستای پیران واقع در بخش مرکزی شهرستان سرپل‌ذهاب به عنوان روستای هدف گردشگری اقداماتی از جمله تهیه طرح مطالعاتی گردشگری، ساخت سرویس بهداشتی، محوطه سازی، آلاچیق، دیوارسازی و راه دسترسی آسان به آبشار انجام شده است.
پاشایی گفت: روستای گلین در بخش مرکزی گیلان‌غرب منطقه‌ای وسیع متشکل از چندین روستای کوچک شامل انجاورو، چمن، سرباغ با جمعیتی در حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در بین راه گیلان‌غرب به سرپل‌ذهاب و همجوار دشت زیبا با شالیزارهای پهناور دیره واقع شده است.
وی افزود: گلین گردشگاهی بکر و فرح انگیز و دره‌ای پوشیده از درختان گوناگون با اناری معروف و رودی خروشان است که لطافت و زیبایی را به گردشگران هدیه می‌کند و این منطقه جز شهرستان گیلان‌غرب و بخش دیره است.

پاشایی بیان کرد: در روستای سراب هرسم در بخش حمیل از شهرستان اسلام آباد‌غرب اقداماتی همچون ساخت سرویس بهداشتی، آلاچیق، محوطه‌سازی، سکوی نشیمن و راه دسترسی انجام شده و ساخت تابلو راهنمای گردشگری در ورودی روستا و آموزش دهیار و شوراهای محلی روستا ضروری بوده و تاکنون طرح مطالعاتی آن انجام نشده است.
وی گفت: روستای نجیوران در بخش بیستون در شهرستان هرسین واقع است که قدمت تاریخی روستا از دوره اشکانی با آثار باقیمانده از قلعه‌ای تاریخی منتسب به حسن صباح، سراب زلال و جاری نجیوران، کوه‌ها و صخره‌های زیبا، مزارع و دشت زیبای گل‌های وحشی بهاری، باغات پربار مرکبات، گله‌ها و رمه‌ها با مردمانی به غایت مهمان نواز زمینه‌ای برای توسعه توریسم روستایی و طبیعی این منطقه را فراهم آورده است.
مسئول گردشگری روستایی و عشایری میراث فرهنگی استان کرمانشاه افزود: در روستای کندوله در بخش دینور در شهرستان صحنه نیز اقداماتی از قبیل تهیه طرح مطالعاتی گردشگری، ساخت سرویس بهداشتی و آلاچیق انجام شده و ساخت تابلو راهنمای گردشگری و آموزش دهیاران و شوراهای محلی ضروری است.

پاشایی با اشاره به وجود روستای فش در بخش مرکزی شهرستان کنگاور، از انجام اقداماتی از جمله ساخت سرویس بهداشتی، آلاچیق، خط انتقال آب و برق، محوطه سازی، سکو نشیمن و انجام طرح مطالعاتی گردشگری در این روستای گردشگری خبرداد.
مسئول گردشگری روستایی و عشایری میراث فرهنگی کرمانشاه بیان کرد: در روستای چرمله علیا در بخش مرکزی شهرستان سنقرو‌کلیایی ساخت سرویس بهداشتی انجام شده و ساخت تابلو راهنمای گردشگری و آموزش دهیار و شوراهای محلی روستا نیز در این منطقه ضروری است.

پاشایی با بیان اینکه روستای ورمقان یا ورمکان از مناطق ییلاقی مردم سنقروکلیایی است افزود: مردم روستای ورمقان به زبان کردی و لهجه کلهری صحبت می‌کنند و این روستا در قلمرو کوه‌های بلند بدر واقع شده که آب و هوای آن در بهار و تابستان معتدل و مطبوع و در زمستان سرد است و آبشار «گینشا پسند» یکی از زیباترین آبشارهای استان کرمانشاه در این روستا قرار گرفته است.

استان کرمانشاه به عنوان استانی چهار فصل توانسته است در جذب گردشگران در سطح روستاها موفقیت‌هایی را کسب کند و روستاهای هدف گردشگری این استان با داشتن بافت قدیمی، چشم‌انداز زیبا، اثر تاریخی و طبیعت بکر در آغازین روزهای سال جدید برای پذیرایی از مهمانان نوروزی از سراسر کشور آماده هستند.



جعبه‌ابزار