روستای آب توت گچساران


روستای آب توت گچساران،الگوی توسعه و اشتغال روستایی
یاسوج - ایرنا- چرخه معکوس مهاجرت از شهر به روستا و رونق گرفتن چرخه کار و تولید به روستای آب توت در ۳۵ کیلومتری شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران به عنوان یک روستای کارآفرین الگویی برای توسعه و اشتغال روستایی و جلوه ویژه ای از این گفته « ما می توانیم» است.

روستای آب توت گچساران برخلاف بیش از ۳۶۰ روستای دیگر کهگیلویه و بویراحمد که در سال های اخیر از سکنه خالی شده اند، با بازگشت شماری از اهالی این روستا از شهرها و احیای فعالیت های کشاورزی اینک به نمونه بارزی از یک روستای مولد و اقتصادی تبدیل شده است.
۵۰ درصد از جمعیت روستای ۶۰ خانواری آب توت مدتی به شهر مهاجرت کردند ولی اینک هر کدام از این خانوارها به حرفه ای از باغداری و دامداری مشغولند و نمونه ای از یک روستای موفق در عرصه کار و تلاش و تحقق اقتصاد مقاومتی هستند.
روستای آب توت تا پیش از این در حال تبدیل شدن به یک روستای متروکه بود، اما اکنون زندگی در آن جاری است، مرد و زن بزرگ و کوچک همه در کنار هم چرخه ای از کار و فعالیت را به وجود آورده اند تا کسی از درد بیکاری نه نالد.
یکی از اهالی روستای که در حال شخم زمین کشاورزی خود است می گوید، بیش از ۷۰۰ هکتار زمین زراعی در روستا داریم که سالانه بیش از ۳۰۰ تن گندم و جو برداشت می کنیم.
«علی نوروزی» افزود: از ۲۰۰ هکتار باغ مرکبات روستا سالانه بیش از چهار هزار تن انواع مرکبات برداشت و به استانهای خوزستان،فارس و بوشهر صادر می شود.
یک خریدار محصولات باغی از استان خوزستان که برای خرید پرتقال های شیرین و آبدار روستای آب توت به این روستا سفرکرده بود گفت: بیش از چهار سال است که میوه مورد نیاز انبار خود را از این روستا تامین می کنم.
یکی از اهالی روستا که به تازگی از شهر به این روستا مهاجرت کرده نیز می گوید: چند سالی که درشهر بودم، روزانه برای یافتن کار ساختمانی ساعت ها در محل توقف کارگران فصلی آن هم برای کارهای سخت و درآمد اندک معطل می ماندم.
«علی حسن پور» که با دریافت تسهیلات و احیای زمین کشاورزی برای خود و سه برادرم اشتغال ایجاد کرده معتقد است: وقتی که تمامی امکانات رفاهی شهر در روستا وجود دارد، زیرا باید به شهر مهاجرت کنیم.
رییس شورای اسلامی روستای آب توت نیز گفت: موفقیت این روستا تنها در عرصه اقتصادی نیست بلکه در زمینه علمی جوانان روستا موفق اند، زیرا تمامی اهالی این روستا با سواد هستند و بیش از ۳۰ نفر دارای تحصیلات عالی هستند.
«خسرو حیدری» به شرایط اقتصادی و کار کشاورزی این روستا اشاره کرد و افزود: کشاورزان روستای آب توت در حالی که کمتر از شش کیلومتر با سد کوثر فاصله دارد، از آب این سد بزرگ بی بهره اند.
وی افزود: در صورت برخورداری زمینهای کشاورزی روستای آب توت از آب سدکوثر میزان تولید محصولات کشاورزان به بیش از پنج برابر خواهد رسید.
بخشدار مرکزی گچساران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: روستای آب توت به لحاظ کشاورزی رتبه نخست را در این شهرستان دارد.
«فرج الله استلاحی » افزود: این روستا علاوه بر اشتغال کامل اهالی خود، در فصل برداشت بیش از ۱۲۰ نفر از روستاهای همجوار در این روستا به مدت چهار ماه مشغول کار می شوند.
وحدت و همت روستای پیشگام در کشاورزی شاید در حصار کشی ۲۰۰ هکتار از باغ های روستا بیشتر نمایان باشد، آنها تواستند با وحدت ،همدلی و همکاری حصاری طولانی دور باغ های خود به کشند.
«محمد علی نوروزی» عضو شورای اسلامی این روستای نمونه گفت: هیچ جوان بیکاری در این روستا وجود ندارد و تمامی اهالی به نوعی برای خود و فرزندانشان اشتغال به وجود آورده اند.
فرماندار گچساران در این زمینه گفت: جمعیت این روستا در سال های گذشته کمتر از ۳۰ خانوار بوده ولی با توسعه فعالیت های کشاورزی، جمعیت روستا با الگوی از مهاجرت معکوس برای دیگر روستهای شهرستان به بیش از ۶۰ خانوار افزایش یافته است.
«عبدالرحیم رحیمی » به حمایت دولت یازدهم با اجرای صدها طرح عمرانی در روستاها و اعطای تسهیلات بانکی برای رونق اشتغال روستاییان اشاره کرد و افزود: روستای آب توت نمونه بارز یک روستای خودکفا به ویژه در حوزه کشاورزی است.
فرماندار گچساران به مشکل کمبود آب این روستا اشاره کرد و افزود: در تلاشیم این روستا از تخصیص آب سد کوثر بهره مند شود و در عین حال چاههای در حال حفر و چاههای فرسوده روستا برای تامین آب کشاورزی و آشامیدنی آنها بازسازی شوند.
روستای مزبور الگویی برای دیگر روستاهاست و در شرایطی که کشور با بحران های از جمله تحریم های ناعادلانه و آمار بالای بیکاری جوانان روبرو است،استفاده مطلوب از ظرفیت های موجود در روستاها به ویژه در زمینه کشاورزی و دامداری می تواند تا حد زیادی برای رسیدن به اهداف برنامه اقتصاد مقاومتی و رونق کار و اشتغال راهگشا باشد.



جعبه‌ابزار