روستای انارک شهرستان ایلام


طاقت‌ "انارکی‌ها" طاق شده است
» سرویس: استان ها - ايلام
کد خبر: ۹۳۰۸۲۸۱۴۹۰۷
چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۳
‌اگر فکری برای تامین آب اهالی انارک نشود راهی جز ترک روستا و رها کردن دامداری ندارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه ایلام، پدر و بستگانم در روستایی زندگی می‌کنند که بی آبی آنها را کلافه کرده و با توجه به اینکه تنها منبع امرار و معاش آنها دامداری است، برای تامین آب گوسفندانشان چنان با مشکل مواجه شده‌اند که اگر روال همین گونه پیش برود، مجبورند زندگی روستایی را رها کرده و به شهر بیایند و این یعنی مرگ تولید.

این درد دل‌های جوانی است که به ایسنا آمد و اظهار کرد: این تنها مشکل ما نیست، بلکه مشکل مشترک روستاهایی است که در منطقه گرمسیری بخش چوار قرار دارد و در ۵۰ کیلومتری شهر ایلام قرار دارد و برای رسیدن به آن باید از انارک گذشت. روستایی گرمسیری که طاقت مردمانش از بی‌آبی طاق شده و از مسئولان گلایه دارند.

«مزبان مرادخانی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با ابراز گلایه از وضعیت بی‌آبی روستایشان گفت: جاده دسترسی به روستای ما تا حدودی مبین حال و احوال ساکنان روستاهای این منطقه و از جمله روستای ما‌ست.
وی با بیان اینکه ۵ سال پیش که مسئولان بنیاد مسکن استان برای اجرای طرح هادی به روستای ما آمدند، دل‌خوش به آبادانی روستا شدیم، افزود: تنها کاری که در روستای ما انجام شد، شن‌ریزی معابر بود که در حال حاضر اثری از آن نیز باقی نمانده است.
مرادخانی تصریح کرد: بی آبی طاقتمان را طاق کرده است و دیگر تحمل این وضعیت برای ساکنان روستای ما سخت شده است.
این ساکن روستای انارک با اشاره به اینکه در سنوات گذشته آب روستای ما که چشمه بالادست روستا تامین می‌شد، از طریق لوله کشی به داخل روستا هدایت شد و مشکلی نداشتیم، اضافه کرد: در آن زمان که وضعیت آب منطقه و بارندگی‌ها خوب بود، مشکلی نداشتیم و در سال‌های اخیر که کم آبی به حد نگران کننده‌ای در این منطقه رسیده، ادامه زندگی ما در این منطقه تقریبا غیرممکن می‌شود.
وی خاطر نشان کرد: لوله‌های انتقال آب از منبع به روستا چندین بار سرقت و حتی تخریب شد و چندین سال است که وضعیت انتقال آب از منبع به لوله‌کشی خانگی ما در روستا به همین صورت به حال خود رها شده است.
مرادخانی تاکید کرد: در حال حاضر آب با تانکر از سوی آب و فاضلاب روستایی برای ما آورده می‌شود که جوابگوی وضعیت ما نیست، چرا که دام‌های ما آبی برای خوردن ندارند.
این ساکن انارک یادآور شد: در هفته یک روز با تانکر برای ما آبرسانی می‌شود که برای پر کردن هر تانکری با هر حجمی یک هزار تومان فیش تهیه می‌کنیم که در فصل تابستان با آن گرمای بیش از حد آب داخل تانکر آبرسان گرم شده و ممکن است مسمومیت هم به همراه داشته باشد.
«حسن بساط پناه» مدیر روابط عمومی آب و فاضلاب روستایی استان به خبرنگار ایسنا گفت: در حال حاضر ۱۴ ساختمان در روستای انارک وجود دارد که ۹ خانوار ساکن در آن روستا وجود دارد که از این تعداد ۵ خانوار مشترک ما هستند.
وی ادامه داد: در فصل تابستان روزهای دوشنبه و چهارشنبه برای اهالی این روستا به حجم ۲۸ هزار لیتر آبرسانی می‌شود، ولی الان فقط روزهای چهارشنبه به اهالی انارک آبرسانی می‌شود.
بساط‌ پناه با اشاره به اینکه در حال حاضر ‌فقط ۱۴ هزار لیتر در یک روز ‌به اهالی این روستا آب رسانده می‌شود، یادآور شد: شبکه توزیع آب این روستا فرسوده شده و امسال از محل توسعه و بازسازی در صورت تامین اعتبار تا پایان امسال لوله‌کشی انجام می‌شود.



جعبه‌ابزار