روستای تیمورآباد


مهر گزارش می دهد؛
محرومیت روستایی در جوار طلای سیاه/از مشکل راه دسترسی تا تحصیل در کانکس
شناسهٔ خبر: ۲۴۶۳۷۳۲سه‌شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۴
استانها > لرستان
پلدختر - مصائب همنشینی با طلای سیاه در گلوگاه شاهراه ترانزیت نفت کشور تمامی ندارد تا این بار در حاشیه تلمبه خانه نفت سرکان مالکوه روستائیان از محرومیت ها بگویند.
به گزارش خبرنگار مهر، برای تهیه گزارش راهی روستای تیمورآباد شدیم، روستایی که برای رسیدن به آن باید از جاده پلدختر - خرم آباد طی مسیر کرد، پس از حدود ۱۰ کیلومتر و گذشتن از روستاهای بابازید، گل گل و پران پرویز از جاده خاکی کنار تلمبه خانه نفت سرکان ماله کوه خود را به روستا رساندیم.
همجواری تیمورآباد با یکی از مراکز استخراج نفت استراتژیک منطقه تاکنون رهاوردی برای این روستائیان نداشته است تا راه دسترسی آسفالته روستا نیز با فنس کشی مسئولان تلمبه خانه از دسترس روستائیان خارج شود.روستای تیمورآباد به تلمبه خانه و چاههای نفت سرکان مالکوه چسبیده است، تلمبه خانه ای که طی دهه ۸۰ بارها آلودگی های ناشی از فعالیت آن از جمله ترکیدگی و نشت نفت به رودخانه کشکان به سر خط اخبار رسانه ها رفته است و حالا نیز مردم همچنان از بوی بد ناشی از فعالیتهای این تلمبه خانه در رنج هستند.
همجواری تیمورآباد با یکی از مراکز استخراج نفت استراتژیک منطقه تاکنون رهاوردی برای این روستائیان نداشته است تا راه دسترسی آسفالته روستا نیز با فنس کشی مسئولان تلمبه خانه از دسترس روستائیان خارج شود.
مصائب همجواری با طلای سیاه
مظفر لطفی پور دهیار روستاهای تیمورآباد از مشکلات همجواری با تلمبه خانه شرکت نفت می گوید و اینکه هر چند روز یکبار بوی لجن های نفتی روستا را برمی دارد و این موضوع بارها مورد اعتراض مردم روستا قرار گرفته است.
هر هفته هنگام پاکسازی لوله های نفت بوی نامتبوعی روستا را بر می دارد به طوریکه خود کارکنان شرکت نفت برای در امان ماندن از این بوی بد از ماسک استفاده می کنند ولی کسی به فکر روستائیان نیست.وی از معتقد است که همجواری با تلمبه خانه نفت سرکان مالکوه تاکنون برای روستائیان جز ضرر، هیچ فایده ای نداشته است و یادآور می شود که راه دسترسی قبلی روستا که آسفالته بود حالا در محدوده شرکت نفت قرار گرفته و با فنس کشی اطراف آن مردم از این راه دسترسی محروم شده اند.
لطفی پور به مسیر دسترسی هزار و ۲۰۰ متری خاکی روستا اشاره کرده و ادامه می دهد که این مسیر خاکی برای تردد روستائیان به ویژه در فصول بارندگی مشکلاتی را ایجاد کرد است.
دهیار روستای تیمورآباد می گوید که هر هفته هنگام پاکسازی لوله های نفت بوی نامتبوعی روستا را بر می دارد به طوریکه خود کارکنان شرکت نفت برای در امان ماندن از این بوی بد از ماسک استفاده می کنند ولی کسی به فکر روستائیان نیست.
لطفی پور مدعی است که با توجه به اینکه تلمبه خانه نفت سرکان مالکوه زیر نظر شرکت نفت مستقر در کرمانشاه قرار گرفته این شرکت عمده نیروهای خود را از این استان جذب کرده و به رغم وعده های داده شده در گذشته هیچ نیرویی از روستا در این شرکت استخدام نشده است.
مشکلات تحصیل دانش آموزان در کانکس
وی به مشکل مدرسه روستا نیز اشاره می کند و یا یادآوری اینکه در حال حاضر دانش آموزان این روستا در کانکس درس می خوانند اضافه می کند: به همت مسئولان یک فضای بتنی پیش ساخته یک کلاسه برای دانش اموزان احداث شده است ولی به دلیل فاصله با روستا و نداشتن برق و وسایل گرمایشی اهالی روستا از انتقال دانش آموزان به این محل استقبال نکرده اند.
دهیار روستای تیمورآباد به روند احداث عملیات اجرایی مدرسه یک کلاسه روستا نیز اشاره کرده و می گوید که این مدرسه نیز با پیگیری مسئولان در مرحله اسکلت قرار دارد و امیدواریم با تزریق اعتبار هرچه زودتر تکمیل شود.
هر چند که به همت مسئولان قدم های خوبی برای رفع مشکل مدرسه دانش آموزان روستای تیمورآباد برداشته شده است ولی در حال حاضر دانش آموزان در کانکس به تحصیل و درس خواندن مشغول هستند و چند میز و نیمکت کهنه تنها داشته این کانکس از ویژگیهای یک مدرسه است.
نبود ملزومات آموزشی ‌و بهداشتی در کانکس‌ موجب گلایه های والدین دانش‌آموزان شده است تا از مسئولان بخواهند که در تکمیل مدرسه این روستا تسریع کنند.
مردم روستای تیمورآباد در جریان بازدید از روستا کانکس را به ما نشان می دهند، کانکسی که در این روزهای زمستانی تحصیل را برای دانش آموزان دشوار کرده است.
محروم بودن دانش آموزان از سرویس بهداشتی
معلم این مدرسه از شرایط سخت تحصیل و تدریس در این کلاس ها می گوید که این مدرسه فاقد هرگونه استانداردهای آموزشی بوده و فاصله کمتر از یک متر با تخته سیاه دانش آموز را اذیت می کند.
مینا فلاح مادر یکی از دانش آموزان روستای تیمورآباد از توابع شهرستان پلدختر که فرزندش در کانکس درس می خواند به خبرنگار مهر می گوید که دانش آموزان از سرویس بهداشتی محروم بوده و آنها برای استفاده از سرویس بهداشتی در ساعت آموزشی مجبورند سراسیمه به خانه های خود که در چند متری کانکس(مدرسه) است برگردند و این امر می تواند در روند آموزشی آنها اشکال ایجاد کند.
وی اضافه می کند: بچه های ما در کانکسی درس می خوانند که آب، برق و گاز و سرویس بهداشتی ندارد و در این فصل سرد دانش آموزان با مشکل وسیله گرمایشی نیز مواجه هستند.
منوچهر بازوند ساکن روستای تیمورآباد نیز عنوان می کند: کانکس در کنار گاوداری و دامداری قرار دارد که موجب آلوده شدن محیط اطراف آن شده و بوی نامطبوع آن موجب آزار و اذیت دانش آموزان می شودو سلامت آنان به خطر انداخته است.
ماه بانو نیازی مادر یکی دیگر از دانش آموزان روستای تیمور آباد که فرزندش در کانکس درس می خواند با انتقاد از این وضعیت یادآور می شود: به دلیل خطرات احتمالی و ترس از تصادف اجازه نمی دهیم که فرزندان دخترمان برای تحصیل به روستای اطراف بروند.
مشکل وسایل گرمایشی در کانکس محل تحصیل دانش آموزان
وی می گوید: بچه ها در کانکس در اثر سرما می لرزند و آنها مجبورند از یک بخاری کوچک نفتی قدیمی که خودشان تهیه کرده اند برای گرم شدن استفاده کنند.
امین جافری از اهالی روستای تیمور آباد نیز به خبرنگار مهر می گوید: کانکسی که دانش آموزان روستا در آن درس می خوانند بدون برق و روشنایی است که این امر مشکلات فراوانی را برای معلم و دانش آموزان ایجاد کرده است.
دهیار روستای تیمور آباد پلدختر در ادامه حرفهایش در مورد وضعیت تحصیل دانش آموزان روستا به خبرنگار مهر می گوید: این روستا بیش از ۲۵۰ نفر جمعیت و تعداد ۵۵ خانوار دارد که ۲۰ نفر دانش آموز دختر و پسر این روستا در یک کانکس دو در چهار درس می خوانند.
مظفر لطفی پور اضافه می کند: متاسفانه کانکسی که دانش آموزان این روستا در آن مشغول تحصیل هستند هیچ گونه امکاناتی ندارد و دانش آموزان برای گرم کردن فضای درون کانکس ناگزیرند روزانه نفت را همراه خود به کانکس ببرند.
رفع مشکل تردد دانش آموزان به روستای همجوار برای تحصیل
این سخنان در حالی مطرح می شود که مسئولان امر در اداره کل آموزش و پرورش لرستان و اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان نیز پیگیری های خوبی برای رفع مشکل دانش آموزان انجام داده اند که امید می رود هرچه سریعتر به نتیجه برسد.
علیرضا افتخاری مدیر آموزش و پرورش شهرستان پلدختر در این رابطه به مهر می گوید: دبستان ولایت روستای تیمورآباد از مدارس تحت پوشش مجتمع باقرالعلوم مورانی و دارای ۱۸ دانش اموز و دو نفر معاون آموزگار است.
وی ادامه می دهد: این مدرسه هم اکنون در دو شیفت صبح و عصر به عنوان دو دبستان مستقل هر کدام با ۹ نفر دانش آموز در یک دستگاه کانکس با تجهیزات یک دبستان از قبیل میز، نیمکت، تخته، وسایل گرمایشی و ... فعال است.
افتخاری یادآور می شود که در سه سال گذشته دانش آموزان این روستا در روستای کولیوند که در دو کیلومتری روستای تیمورآباد قرار دارد درس می خواندند که با توجه به مشکلات این دانش آموزان در رفت و آمد و تقاضای اهالی روستا یک دستگاه کانکس برای تامین فضای آموزشی در اختیار این روستا قرار گرفت.
آمادگی برای انتقال دانش اموزان به کلاس پیش ساخته/ تسریع در ساخت مدرسه روستا
مدیریت آموزش و پرورش شهرستان بارها چه به صورت شفاهی و چه به صورت مکتوب از اداره کل نوسازی مدارس استان لرستان درخواست کرده است که با توجه به نیاز ضروری دانش آموزان این روستا به فضای آموزشی مناسب در ساخت دبستان تسریع کند.وی با یادآوری اینکه علاوه بر کانکس یک فضای پیش ساخته بتنی نیز در اختیار روستائیان قرار گرفته است می گوید: به دلیل مخالفت بعضی از اهالی این فضای استاندارد بلااستفاده مانده است که در صورت رضایت اولیا آموزش و پرورش شهرستان برای انتقال دانش آموزان به این فضا هیچ گونه مشکلی ندارد.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان پلدختر تصریح می کند: علاوه بر این با مکاتبات آموزش و پرورش این شهرستان و به دنبال بازدید مدیر کل نوسازی مدارس استان طی شهریورماه از این روستا کار احداث یک باب دبستان یک کلاسه در روستا آغاز شد که در حال حاضر این پروژه نیز در مرحله شناژ و بتن ریزی است.
افتخاری ادامه می دهد: مدیریت آموزش و پرورش شهرستان بارها چه به صورت شفاهی و چه به صورت مکتوب از اداره کل نوسازی مدارس استان لرستان درخواست کرده است که با توجه به نیاز ضروری دانش آموزان این روستا به فضای آموزشی مناسب در ساخت این دبستان تسریع کند.
مدرسه روستا تا مهرماه آینده تحویل داده می شود
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان لرستان نیز در این رابطه به مهر می گوید: در حال حاضر یک کلاس درس پیش ساخته بتنی در روستا احداث شده که از نظر ما مشکلی برای استفاده دانش آموزان از این کلاس درس وجود ندارد.
حسین اسدی پور با بیان اینکه آموزش و پرورش می تواند نسبت به انتقال دانش آموزان به این محل اقدام کند یادآور می شود: دانش آموزان باید تا تکمیل مدرسه به محل این کلاس پیش ساخته بتنی منتقل شوند چرا که فضای این کلاس سه برابر کانکس کنونی است که در آن درس می خوانند و به لحاظ استانداردها در وضعیت بهتری نسبت به کانکس قرار دارد.
وی با یادآوری اینکه این کلاس پیش ساخته رنگ آمیزی شده است و آموزش و پرورش می تواند نسبت به تامین تجهیزات و انتقال دانش آموزان اقدام کند یادآور می شود: مدرسه روستا نیز تا مهرماه سال آینده تکمیل و تحویل داده می شود.
اسدی پور با ابراز اطمینان به مردم روستا برای تکمیل مدرسه از آنها خواست تا تکمیل این مدرسه نسبت به استفاده از کلاس درس پیش ساخته به خاطر دارا بودن استانداردهای بهتر نسبت به کانکس اقدام کنند.
به هر روی به نظر می رسد با توجه به مشکلاتی که خطوط انتقال نفت و تلمبه خانه موجود برای اهالی این روستا ایجاد کرده است همراهی و تعامل مسئولان امر در این شرکت برای حل مشکلات روستائیان از جمله رفع مشکل راه دسترسی به روستا می تواند بخشی از مصائب این همجواری را التیام بخشد.
از سوی دیگر ضمن لزوم همراهی مردم برای انتقال دانش آموزان از فضای کانکس به کلاس درس پیش ساخته بتنی تا تکمیل مدرسه روستا، انتظار می رود مسئولان امر نیز در راستای تسریع در بهره برداری از یک فضای آموزشی استاندارد برای دانش آموزان روستای تیمورآباد گام بردارند.
http://www.mehrnews.com/news/۲۴۶۳۷۳۲/%D۹%۸۵%D۸%AD%D۸%B۱%D۹%۸۸%D۹%۸۵%DB%۸C%D۸%AA-%D۸%B۱%D۹%۸۸%D۸%B۳%D۸%AA%D۸%A۷%DB%۸C%DB%۸C-%D۸%AF%D۸%B۱-%D۸%AC%D۹%۸۸%D۸%A۷%D۸%B۱-%D۸%B۷%D۹%۸۴%D۸%A۷%DB%۸C-%D۸%B۳%DB%۸C%D۸%A۷%D۹%۸۷-%D۸%A۷%D۸%B۲-%D۹%۸۵%D۸%B۴%DA%A۹%D۹%۸۴-%D۸%B۱%D۸%A۷%D۹%۸۷-%D۸%AF%D۸%B۳%D۸%AA%D۸%B۱%D۸%B۳%DB%۸C-%D۸%AA%D۸%A۷-%D۸%AA%D۸%AD%D۸%B۵%DB%۸C%D۹%۸۴



جعبه‌ابزار