روستای حسین‌آباد دشت‌روم


گزارش تسنیم از بی‌توجهی مسئولان به مرگ و میرهای جاده‌ای در یاسوج/
اهالی روستای "حسین آباد" در معرض آسیب؛ تراژدی مرگ در جاده‌های دشتروم یاسوج
خبرگزاری تسنیم: در سال ۱۳۸۹ با افتتاح جاده یاسوج بابامیدان پس از سال‌ها یکی از گره های کور عمرانی در استان کهگیلویه و بویراحمد برداشته شد تا جایی که افتتاح این طرح از شبکه‌ها و رسانه‌های مختلف کشوری بازتاب ویژه ای داشت و سبب خوشحالی مردم شد.
نسخه قابل چاپ
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، این جاده به عنوان یکی از راه های مهم شمال به جنوب کشور مورد توجه بوده که با افتتاح آن مسیری جدید و مطمئن برای رانندگان ترانزیتی فراهم شد و روزانه شاهد عبور خیل وسایل نقلیه سبک و سنگین از این جاده هستیم.
با توجه به تامین زیرساخت‌های طرح های عمرانی و لحاظ کردن انواع علائم راهنمایی و رانندگی و نیز ارائه تسهیلات به روستاها و شهرهایی که در مسیر چنین جاده هایی واقع شده اند، نصب پل هوایی در روستاهای پرجمعیت یکی از مهم ترین نیازهای مردم این مناطق بوده که روزانه می بایست برای امور زندگی از این جاده ها به دفعات عبور کنند.
اما متاسفانه به دلیل عدم توجه مسئولان به این موضوع شاهد تصادفات و حوادث ناگوار منجر به فوت اهالی این روستاها هستیم و با توجه به آمار ارائه شده گویی سالانه این آمار در حال تکرار بوده و مسئولان با وعده‌های خود به نوعی سر و ته قضیه را هم می‌آورند.
روستای حسین‌آباد دشت‌روم در ۱۵ کیلومتری شهر یاسوج قرار دارد که سالانه شاهد بروز تصادفات و از دست دادن اهالی خود در این مسیر است.
بازی با جان برای این مردمان امری عادی است
مردم این روستا به دلیل واقع شدن در مسیر جاده یاسوج - بابامیدان و حجم بالای ترافیک در این مسیر با مشکلات زیادی برای عبور و مرور و کارهای روزانه خود مواجه هستند و گویی بازی با جان برای این مردمان امری عادی است.
به دلیل واقع شدن برخی خانوارها در پایین دست جاده و احداث نهادهای آموزشی، خدماتی، انتظامی و بهداشتی در سمت دیگر، رفت و آمد مردم این روستا به سختی صورت می گیرد که در برخی مواقع به دلیل سرعت بالای وسایط نقلیه و عدم رعایت مسائل ایمنی و رانندگی شاهد حوادث تلخ منجر به فوت در این مسیر هستیم.
مدرسه ابتدایی شهید مرادی روستای حسین آباد دشت روم به دلیل واقع شدن در سمت شمالی جاده هر ساله شاهد پرپر شدن گل هایی است که برای کسب علم آموزی و ورود به دنیای علم و ادب پا بر جاده آرزوهای پدر و مادر می گذراند ولی معصومانه و غریبانه در این جاده جان خود را از دست می دهند.
دانش آموزان این مدرسه ابتدایی هرگز خاطره خوبی از این دوران نخواهند داشت چون در مقابل چشمان خود دیدند که چطور سارای ۷ ساله دانش آموز کلاس اول ابتدایی بر اثر سانحه تصادف جان خود را از دست داد.
اما این بی مهری ها و بی توجهی مانع کسب علم و همت مردم این دیار برای آموزش فرزندانشان نشد و هر روز دانش آموزان به صورت دسته ای و با کمک والدین، معلمان و مدیر مدرسه از جاده عبور داده می شوند.
پل مخصوص آب های سطحی که در ورودی این مدرسه و در زیر جاده قرار دارد محلی دیگر برای عبور دانش آموزان این مدرسه ابتدایی می باشد که به دلیل وجود زباله ها انواع جانواران از جمله مار در آن وجود داشته و روزانه برخی از این دانش آموزان به دلیل هراس از ماشین ها خطر رویارویی با مار را به جان می خرند و از زیر این پل عبور می کنند.
مسئولان احداث این جاده با ایجاد این پل که برای عدم تخریب جاده بر اثر جریان آب های سطحی درنظر گرفته شده بود هرگز فکر نمی کردند که روزی محلی برای عبور و مرور کودکان دانش آموز شود که اگر می دانستند شاید سقفش را کوتاه تر می ساختند.
جاده دشتروم که به قتلگاه دشتروم معروف است در سال های اخیر شاهد بیشترین تصادفات منجر به مرگ به دلیل عدم استانداردها بوده که بعضا پیمانکاران یا کمبود اعتبارات میلیاردی را بهانه می کنند ولی ایجاد پل هوایی در یک روستا که سال ها در مسیر عبور و مرور انواع وسایط نقلیه سبک و سنگین بوده آن هم با اعتباری ناچیز برای مجموعه راه و شهرسازی قابل تامل است.
مردم روستای حسین آباد دشت روم بارها برای ایجاد پل هوایی درخواست هایی کتبی و حضوری به مسئولان شهرستانی و استانی داده اند که جز وعده چیزی نصیبشان نشده است.
احداث پل هوایی عابر پیاده بیشترین توقع مردم روستا برای جلوگیری از سوانح رانندگی
احداث پل هوایی مخصوص عبور و مرور افراد بیشترین توقعی بود که مردم این روستا با از دست دادن تعداد تامل برانگیزی از اهالی خود خواستار آن بودند و حتی در مقطعی اقدام به مسدود کردن این جاده کردند که با وساطت ریش سفیدان و مسئولان و وعده های آنان مردم داغ دیده روستا سکوت کردند و چشم انتظار وعده های مسئولان ماندند.
رییس مدرسه شهید مرادی روستای حسین آباد دشت روم که در کنار چهار معلم دیگر این مدرسه علاوه بر مدیریت مرکز آموزشی وظیفه عبور روزانه دانش آموزان از جاده را نیز بر عهده دارد، نبود پل هوایی و عدم رعایت وسایل نقلیه در این مسیر را از مهم ترین عوامل مرگ و میر در این روستا عنوان کرد.
سید رحمت الله حسینی با اشاره به کشته شدن تعدادی از اهالی این روستا به علت تصادفات جاده ای، گفت: هر سال شاهد کشته شدن مردم این روستا به دلیل سرعت بالای وسایل نقلیه در این جاده پرترافیک هستیم.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۵۰ سال از عمر مدرسه شهید مرادی روستای حسین آباد دشت روم می گذرد اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۷۰ دانش آموز مقطع ابتدایی در این مدرسه مشغول به تحصیل هستند.
حسینی به وضعیت نامطلوب این مدرسه اشاره کرد و گفت: علاوه بر کمبود برخی وسایل و امکانات آموزشی و ورزشی در این مدرسه، ایاب و ذهاب دانش آموزان یکی از چالش های دانش آموزان، اهالی روستا و دانش آموزان این مدرسه است.
حسینی یکی از مهم ترین دغدغه های اهالی روستای حسین آباد دشت روم را وضعیت عبور و مرور دانش آموزان برای رفتن به مدرسه عنوان کرد و افزود: اولیای دانش آموزان این مدرسه مجبورند هر روز فرزندان خود را از جاده عبور دهند و هنگام ظهر معلمان و برخی دیگر از اهالی این وظیفه را بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه بر طبق گفته اهالی در این جاده سالانه به طور میانگین دو نفر کشته می شود، تصریح کرد: در فصل زمستان و در بیشتر ایام سال به دلیل ترس اهالی و دانش آموزان برای عبور از جاده، دانش آموزان از پل مخصوص عبور آب های سطحی و فاضلاب که در جلوی این مدرسه قرار دارد استفاده می کنند.
حسینی با اشاره به خطرات ناشی از عبور دانش آموزان از این پل، گفت: در این پل که در زیر جاده اصلی می باشد به دلیل وجود زباله ها و رطوبت، انواع حیوانات و حشرات موزی وجود دارد که چندین مورد وجود مار در این پل توسط دانش آموزان گزارش شده ولی به دلیل خطرات جاده دانش آموزان مجبور به طی این مسیر هستند.
رییس مدرسه شهید مرادی حسین آباد دشتروم با اشاره به درخواست های مردم این روستا به مسئولان برای احداث پل هوایی در این مسیر، خاطرنشان کرد: چندین مورد گزارش از طرق مختلف به سازمان ها و نهادهای مرتبط از جمله فرمانداری بویراحمد و شورای اسلامی شهر یاسوج ارائه شد که پس از رایزنی های به عمل آمده مسئولان راه و شهرسازی استان با اشاره به مشخص شدن محل احداث این پل وعده ساخت آن را دادند ولی تاکنون هیچ اقدامی نشده است.
یکی از اعضای شورای شهر یاسوج با اشاره به خدمت معلمی در مدرسه شهید مرادی روستای حسین آباد دشت روم، ابراز کرد: در سال گذشته به عنوان معلم در این مدرسه مشغول به کار بودم که بارها مردم این روستا با درخواست های آن ها مبنی بر پیگیری احدث پل هوایی از سوی شورای اسلامی شهر یاسوج به بنده مراجعه کردند.
زهرا زمانی با بیان اینکه درخواست مردمی از طرف شورای اسلامی شهر یاسوج برای پیگیری احداث پل در این منطقه به اداره راه و شهرسازی استان ابلاغ شد، عنوان کرد: مسئولان راه و شهرسازی استان برای احداث پل عابر پیاده در این روستا قول مساعد دادند ولی تاکنون اقدامی نشده است.
کاکاخان مسعودی با بیان اینکه دخترش دانش آموز مدرسه ابتدایی شهید مرادی دشت روم بود، افزود: فرزندم به هنگام عبور از جاده بر اثر سانحه رانندگی جان خود را از دست داد.
آقای استاندار به فکر بچه‌های ما باشید
وی با اشاره به فعالیت ها و درخواست های مردمی روستای حسین آباد دشتروم درباره وضعیت این جاده، بیان کرد: در زمان دوران اصلاحات مردم این روستا با دعوت از آقای غریب پور فرماندار وقت شهرستان بویراحمد مشکلات مربوط به این جاده و خطرات آن را گوشزد کرده و خواهان توجه مسئولان به این موضوع شدند که مسئولان قول احداث پل هوایی دادند که تاکنون خبری از آن نیست.
مسعودی ابراز کرد: با توجه به وجود نهادهای خدمات روستایی از جمله مراکز بهداشتی درمانی، کشاورزی و پاسگاه در این منطقه و مراجعه مردم روستاهای اطراف به این مراکز وجود پل هوایی مخصوص عابر پیاده در این منطقه ضروری است و از مسئولان استانی که اکثرا بومی هستند انتظار داریم فکری به حال این مشکل کنند.
وی خطاب به استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: آقای استاندار که الان قدرت اجرایی دارد خودش را جای ما و بچه خودش را جای بچه های ما بگذارد و همانطور که انتظار دارد بچه خودش در بهترین امکانات رفاهی تحصیل و زندگی کند به فکر بچه های ما هم باشد و نه فقط برای فرزندان ما بلکه برای همه مردم این منطقه دستور احداث پل هوایی بدهد.
یکی دیگر از اهالی روستای حسین آباد دشت روم با اشاره به تلفات جانی این مسیر و اعتراض اهالی این روستا، گفت: انوع گزارشات و درخواست ها از طرف مردم این روستا درخصوص حوادث رخ داده این جاده به فرمانداری و استانداری داده شد ولی به رغم وعده هایی که دادند تاکنون هیچ کاری برای جلوگیری از بروز چنین مشکلات مرگباری انجام نداده اند.
محمد حسین خلفی با بیان اینکه درخواست هایی از طریق حوزه مقاوت بسیج در این خصوص داشتیم، اظهار کرد: با ارسال این درخواست به سپاه فتح استان خواستار کمک از سوی آن ها شدیم که متاسفانه آن ها هم کاری نکردند.
مسئولان به رغم همه وعده‌ها هیچ کاری نکرده‌اند
خلفی با اشاره به خطرات جانی این جاده برای دانش آموزان مدرسه شهید مرادی روستای حسین آباد، تصریح کرد: اولیا این دانش آموزان صبح ها مجبورند خودشان بچه ها را از جاده عبور دهند ولی پس از تعطیلی مدرسه به دلیل اینکه اکثر اولیا مشغول به کارهای روزمره از جمله کشاورزی و دامداری هستند دانش آموزان به وسیله مدیر مدرسه و یا از طریق پل مخصوص آب های سطحی که در جلوی این مدرسه قرار دارند از این جاده عبور می کنند.
وی افزود: از مسئولان استداعا داریم که در مورد مشکل این روستا حداقل کمک را درخصوص ایجاد پل هوایی داشته باشند هرچند به رغم همه قول هایی که دادند تاکنون هیچ گونه کمکی نکرده اند.
تهدید مردم روستا برای بستن جاده
خلفی با اشاره به تهدید اهالی روستای حسین آباد دشت روم مبنی بر بستن جاده، گفت: درصورت عدم توجه مسئولان به مشکلات به وجود آمده و جلوگیری از دیگر حوادث مرگبار مجبوریم خودمان جاده را ببندیم.
وی با اشاره به تخریب جاده توسط برخی از اهالی روستا پس از تصادفات گذشته، خاطرنشان کرد: پس از این اقدام، مسئولان برای برطرف کردن این مشکلات و احداث پل هوایی و سرعت گیر قول مساعد دادند که هنوز عملی نشده است.
خلفی با اشاره به عدم وجود سرعت گیر و علائم راهنمایی و رانندگی در این مسیر، گفت: در این جاده که در منطقه مسکونی واقع شده وسایط نقلیه با سرعت سرسام آور عبور می کنند که حضور ماموران راهنمایی و رانندگی در طول روز کافی نیست.
تعجب استاندار از آمار کشته شدگان سوانح رانندگی روستای حسین آباد
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با ابراز بی اطلاعی از بروز چنین مشکلاتی در روستای حسین آباد دشت روم با ابراز تعجب از آمار کشته شدگان مجموع ۵۰ خانوار این روستا این آمار را قابل تامل عنوان کرد.
سید موسی خادمی با اشاره به برخی مشکلات جاده دشت روم از تسریع عملیات تعریض و احداث این جاده خبر داد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به اقدامات ادارات ذیربط درخصوص احداث پل مخصوص عابر پیاده در مناطق حادثه خیز، گفت: این پل ها در مناطق حادثه خیز احداث می شود.
پژمان نیک اقبالی در پاسخ به عدم احداث پل هوایی در روستای حسین آباد دشت روم، گفت: در صورت وجود چنین مناطقی در اسرع وقت نسبت به احداث پل هوایی اقدام خواهد شد.
در بازدید اخیری که حاج زارعی نماینده مردم شهرستان های بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی از منطقه دشت روم داشت به پیگیری اداره راه و شهر سازی استان برای احداث پل عابر پیاده در این روستاها تاکید کرد.
تراژدی مرگ در جاده دشتروم پایانی ندارد
گویی تراژدی مرگ در جاده دشتروم پایانی ندارد و قبل از مسافران دامن گیر اهالی روستاهای اطراف این جاده بوده که تاکنون بدون کمترین تقاضایی و فقط درخواست احداث پل هوایی شاهد کشته شدن عزیزان خود در این جاده هستند.
از طرف دیگر وجود برخی پل های مخصوص عابر پیاده در شهر یاسوج که روزانه شاید چند نفر انگشت شمار از آن ها عبور کند در فاصله ای کمتر از ۱۰ کیلومتر از این روستا قابل تامل است.
برخی از پل های هوایی شهر یاسوج در مناطقی احداث شده اند که در بیشتر ایام سال بلا استفاده می باشند و برخی دیگر از این پل ها که بی حاشیه هم نیستند نیمه کاره رها شده اند حال آن که کمی آن طرف تر کودکی بی گناه جان خود را در نیاز کامل به این پل ها از دست می دهد.
مسئولان استانی به ویژه در حوزه راه و شهرسازی به جای وعده دادن با نگاهی دوباره به وضعیت مردمان حاشیه راه ها باید درخصوص ایمنی و صیانت از جان و مال آن ها همت گمارند تا دیگر شاهد بروز چنین اتفاقات ناگواری نباشیم.



جعبه‌ابزار