روستای دهملا شهرستان شاهرود


مهر گزارش می دهد؛
سومین روستاگردی رؤسای دستگاه های دولتی شاهرود/ برق و آب عمده مشکلات
شاهرود - خبرگزاری مهر: سومین برنامه روستاگردی معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود به همراه رؤسای دستگاه های دولتی شهرستان با هدف بررسی و پیگیری مشکلات بخش مرکزی امروز انجام شد.
به گزارش خبرنگار مهر، دیدار مردمی، گفتگو پیرامون مشکلات مردم روستاهای شهرستان، تصویب مصوبات پیرامون محیط روستایی و پیگیری مطالبات اهالی روستاهای شهرستان از جمله مواردی است که از صبح دوشنبه در طرح های روستاگردی توسط فرماندار ویژه شهرستان شاهرود و رؤسای ادارات و دستگاه های دولتی شهرستان، به انجام رسید که تا شامگاه ادامه داشت.
دهستان دهملا نخستین میزبان مسئولان شهرستان شاهرود
معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود ابتدا با حضور در جمع مردم روستای دهملا در مسجد امیرالمومنین علی (ع) این دهستان، نیک نامی را برای مردم دهملا، یک صفت مطرح خواند و گفت: ارادت مردم منطقه به سرور و سالار شهیدان و همچنین اهل بیت پاک رسول خدا (ص)، همواره در ایام ماه محرم زبانزد خاص و عام در سطح کشور است.
سید محمد رضا هاشمی، با اشاره به امنیت و ولایت، به عنوان دو نعمت ارزشمند برای کشور، تصریح کرد: امروزه به برکت استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی، دو نعمت ولایت و امنیت برای مردم به یادگار رسیده است و اگر امروز مردم کشور ما در بین آتش نمرودیان منطقه ابراهیم وار زندگی می کنند به واسطه همین نعمات و برکت خون شهدا و رهبری است.
وی باید اذعان بر اینکه ناامنی در کشورهای منطقه موج می زند و در اصل هدف دشمن، ایران اسلامی است افزود: اما به برکت فرهنگ عاشورایی، تدابیر رهبرکبیر انقلاب اسلامی، مقام معظم رهبری و مسئولان نظام، مردم ما با عزت و سربلندی زندگی می کنند.
انقلاب های منطقه به واسطه محروم بودن از نعمت ولایت موفق نشدند
معاون استاندار سمنان، با اشاره به تحولات کشورهای منطقه، نظیر مصر و یمن، خاطر نشان کرد: در این کشورها مردم قیام کردند اما به واسطه محروم بودن از نعمت ولایت موفق نشدند اما مردم ایران اسلامی با پشتیبانی از امام راحل به پا خواستند و امروز به یک الگو در بین آزادی خواهان جهان بدل شدند.
هاشمی در ادامه با بیان این مطلب که باید قدردان مردم بود، اظهار داشت: مردم ما هشت سال جنگ تحمیلی و تحریم ها را گذراندند و در حال حاضر به جایی رسیده اند که با حمایت مقام رهبری، درایت دولت و هوشیاری تیم مذاکره کننده هسته ای در برابر قدرت های بزرگ، حقانیت خود را به اثبات می رسانند.
وی اشاعه امید بین جامعه را خواستار شد و خطاب به مردم روستای دهملا، گفت: شعار دولت دکتر روحانی، تدبیر و امید است و این امید را باید در جامعه پررنگ کرد چراکه مقام معظم رهبری فرموده اند هرکس در بین جامعه ناامیدی اشاعه دهد دراصل به کشور خیانت کرده است.
اهتمام ویژه دولت یازدهم بر ساماندهی بیمه درمانی
وی با اشاره به طرح جامع بیمه سلامت، ابراز داشت: یکی از کارهای ارزشمندی که در دولت یازدهم انجام شد، ساماندهی بحث بیمه است که خوشبختانه مردم دیگر دغدغه هزینه درمان خود را مانند سابق ندارند.
هاشمی بازگشایی گره از مشکلات مردم منطقه را یکی از اهداف اینگونه سفرها عنوان کرد و اظهار داشت: امیدواریم با حضور مسئولان در مناطق مختلف روستایی شهرستان، بتوانیم پیش از آنکه مردم به مدیران مراجعه کنند، ما مدیران به نزدشان آمده باشیم تا از نزدیک با مشکلاتشان آشنا شویم.
وی با تاکید بر اینکه این مردم هستند که به مسئولان هویت می بخشند تصریح کرد: ما مسئولان باید بدانیم که مسئولیت خود را مدیون همین مردم هستیم.
از مشکلات آبرسانی تا نبود پاسگاه نیروی انتظامی در دهملا
رئیس شورای اسلامی دهستان دهملا و همچنین عضو شورای اسلامی دهستان مرکزی، با اشاره به پتانسیل های منطقه در زمینه های مختلف، گفت: دهملا هم اکنون بیش از چهار هزار نفر جمعیت دارد که دو هزار نفر به صورت ثابت در آن سکنی دارند اما مشکلات این منطقه کم نیستند و نخستین مشکل این مردم قطعی مکرر آب آشامیدنی است.
محمد تقی عزیزی، با اشاره به فقدان شیرفلکه در مسیر خط لوله انتقال آب شرب روستای دهملا، اظهار داشت: به واسطه فرسودگی و فقدان شیر فلکه مناسب، در صورت بروز حادثه برای خط لوله انتقال آب معمولا اهالی روستای دهملا باید قطعی ۱۲ساعته آب را به جان بخرند.
وی افزود: اگر شیر فلکه ای در مسیر انتقال آب باشد می توان در صورت ترکیدگی لوله، تنها آب آشامیدنی منطقه آسیب دیده را قطع کرد که در این صورت آب آشامیدنی تمام مردم روستا با مشکل روبرو نمی شود.
عضو شورای اسلامی دهستان مرکزی شهرستان شاهرود، نبود پاسگاه نیروی انتظامی را یکی دیگر از مشکلات منطقه خواند و اظهار داشت: از خروجی شاهرود تا شهرستان دامغان هیچ پاسگاه پلیسی وجود ندارد هر چند مدت ها پیش در منطقه مهماندویه اقدام به استقرار پاسگاه شد اما امروز حضور ماموران نیروی انتظامی به واسطه ترانزیتی بودن مسیر دهملا یک نیاز است.
عزیزی با اشاره به آسفالت و پیچ تند ورودی روستای دهملا، توضیح داد: آسفالت خیابان اصلی بر اثر حفاری های شرکت آب، گاز، مخابرات و ... اوضاع مناسبی ندارد و باید برای رفع این مشکلات و همچنین حذف پیچ تند حادثه ساز ورودی روستا اقدام عاجل کرد.
وی با اشاره به عدم وجود روشنایی کافی در منطقه مزار شهدای دهستان دهملا، پیگیری مسئولان را خواستار شد و ابراز داشت: برای نصب یک کنتور ساده تک فاز، اداره برق از دهستان دهملا مبلغ ده میلیون ریال مطالبه کرده که این مبلغ برای یک کنتور تک فاز عاقلانه نیست.
بازسازی تنها مرکز بهداشت دهملا نیازمند ۱۵۰ میلیون تومان اعتبار
رئیس شورای اسلامی روستای دهملا در ادامه تاکید کرد: تنها مرکز بهداشت دهملا دچار فرسودگی شدید شده و عملیات نقشه کشی و مراحل مقدماتی محل جدید با وسعت ۴۷۰ متر زیر بنا، انجام شده و تخصیص اعتبار به مبلغ ۱۵۰میلیون تومان می تواند به راه اندازی و ساخت این مرکز کمک کند.
عزیزی مشکل بعدی مرکز بهداشت دهملا را نبود پزشک در همه روزهای هفته ذکر کرد افزود: این مرکز درمانی روزانه پذیرای ده ها نفر از چهار پارچه آبادی منطقه است که به دلیل اعزام پزشک دهملا به مناطق طرود و ستوه، مرکز درمانی دهملا تنها دو روز در هفته می تواند جوابگوی بیماران باشد.
قدمت ۴۵ ساله خطوط انتقال و انشعابات غیر قانونی آب عمده مشکلات بخش مرکزی شاهرود
رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان شاهرود نیز، در پاسخ به برخی انتظارات مردم دهستان دهملا از سازمان متبوع خود، با بیان این مطلب که نمی توان آب را از شهرهای دیگر به دهملا آورد، اظهار داشت: آب مانند مواردی چون گاز و برق نیست که بتوان آنرا در جنوب کشور تولید کرد و با خط انتقال به این منطقه منتقل کرد بلکه آب باید در مکان استخراج شود و به همین خاطر از اهمیت بالایی برخوردار است.
مهدی کریمی با یادآوری این نکته که خطوط انتقال آب در بخش مرکزی قدمتی ۴۵ ساله دارند افزود: این مهم در کنار سیال بودن جمعیت و مهاجر پذیری دهملا، باعث شده تا مشکلات مضاعف شود اما باید اذعان داشت که اکنون متوسط کشوری آب آشامیدنی برای هر هزار نفر، سه تا چهار لیتر در ثانیه در نظر گرفته می شود حال آنکه در دهملا این میزان ۱۲ لیتر است.
وی با اشاره به انشعابات غیر مجاز در منطقه، ابراز داشت: پس باید پذیرفت که در این منطقه مشکل آب وجود ندارد اما اینگونه انشعابات بعضا برای خط انتقال آب مشکلاتی به وجود می آورد.
این مقام مسئول در خصوص قطعی آب آشامیدنی دهملا نیز توضیح داد: تا کنون برای اصلاح شبکه ۱۱۵ میلیون ریال اعتبار هزینه شده و قطعی به واسطه عدم وجود شیر فلکه است اما نمی توان شیرفلکه را یکروزه نصب کرد چراکه اصلاح شبکه انتقال آب باید به صورت پروژه تعریف شود و پس از تامین اعتبارات لازمه اجرا شود.
کریمی ادامه داد: در نهایت برای رفاه حال مردم دهملا نسبت به نصب شیرفلکه با اعتبار ۱۵۰ میلیون ریال از محل بودجه حوادث اقدام خواهیم کرد.
سیل تنها قنات دهملا را دچار مشکل کرده است/ بازسازی راه های بین مزارع
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود نیز در این نشست با بیان این مطلب که تنها قنات دهملا بعد از حادثه سیل دچار مشکل شده است، گفت: پیگیری اصلاح این قنات به عنوان اولویت پیشنهاد شده و این اداره منتظر تامین اعتبار برای لایروبی و بازسازی قنات است.
محمد رضا قاسمی با اشاره به اعتبارات تخصیص یافته برای احداث راه های بین مزارع در دهستان دهملا نیز ابراز داشت: برای این امر اعتبار به بخشداری مرکزی تخصیص یافته و تا کنون شش کیلومتر از این مسیرها احداث شده و تنها دو و نیم کیلومتر دیگر باقی مانده که امیدواریم به زودی به اتمام برسد.
آسفالت جاده شهرک دهملا نیازمند ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان شاهرود نیز در توضیحی کوتاه با موضوع آسفالت شهرک مسکونی دهملا، گفت: این شهرک دارای ۳۰۰ واحد مسکونی است و برای خیابان اصلی آن تا کنون از منابع داخلی اعتباراتی هزینه شده و برای تکمیل آسفالت آن به اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیون ریال نیاز است.
مصطفی دارستانی فراهانی، با اذعان بر اینکه بنیاد مسکن موظف به تکمیل این پروژه است، اظهار داشت: اگر این اعتبار تأمین شود بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آمادگی دارد مراحل روکش آسفالت این خیابان را انجام دهد.
وی همچنین در خصوص واگذاری زمین های مسکونی به اهالی دهملا تصریح کرد: این زمین ها بر اساس وظیفه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و با کمک منابع طبیعی واگذار شده و ما مجبور هستیم به مردم اعلام کنیم مراحل ساخت آنرا آغاز کنند تا به مرور زیرساخت هایی از قبیل آب و گاز و ... به این منطقه گسیل شود.
این مقام مسئول تاکید کرد: ۳۰۰ واحد مسکونی برای تحویل به مردم آماده شد که این زمین ها با وام ۱۵میلیون تومانی تحویل مردم می شود و امیدواریم دولت نیز برای تامین آب و زیرساخت های آن اقدام کند.
امکان احداث پاسگاه تا ۵ سال آینده نخواهد بود
فرمانده انتظامی شهرستان شاهرود نیز در این نشست در خصوص طرح مشکل مردم پیرامون نبود پاسگاه انتظامی با اعلام این مطلب که در پنج سال آینده امکان احداث این پاسگاه در دهملا وجود ندارد، گفت: این امر از سال ۱۳۷۰ مطرح است که مسئولان پیگیر موضوع هستند.
سرهنگ غلامرضا کاظم زاده، با اشاره به طرح آمایش سراسری نیروی انتظامی تاکید کرد: طبق این طرح تمامی پاسگاه هایی که مصوب بوده اند اما مستقر نبوده اند از حیطه استقرار نیروی انتظامی خارج شده اند و تا پنج سال آینده که باردیگر طرح آمایش ناجا مطرح خواهد شد امکان گسترش یگان های ناجا در هیچ نقطه از ایران وجود ندارد.
وی افزود: اما بازهم با این وجود تمام تلاش خود را به کار می بندیم تا به واسطه نیاز منطقه بتوانیم از روزنه ای در باب استقرار پاسگاه پلیس در دهستان دهملا استفاده کنیم هرچند از این پس گشت ها وکنترل نیروی انتظامی در منطقه بیشتر خواهد شد.
طرح تعویض برخی مدیران شهرستان شاهرود در دست اقدام است/ فقدان نانوایی در قلعه حاجی
معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود همچنین با حضور در جمع مردم روستای قلعه حاجی با بیان این مطلب که طبق بررسی های انجام شده به برکت انقلاب اسلامی اقدامات خوبی در منطقه انجام پذیرفته است، گفت: باید قدردان انقلاب اسلامی باشیم و مسئولان نیز باید پیگیر همه امور روستاها باشند.
هاشمی با تاکید بر این موضوع که امروز مسئولان برای رسیدگی به امور مردم دور هم جمع شده اند، اظهار داشت: یکی از محاسن انجام طرح روستاگردی، آشنایی مردم با مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی است و باید اذعان کرد که وظیفه ما کمک کردن به مردم و تلاش برای رفع مشکلاتشان است.
وی افزود: برخی مدیران دستگاه های اداری در برخورد با مردم متاسفانه با مشکلاتی روبرو بوده اند که طرح تعویض آنها در دستور کار قرار دارد اما باید از مسئولانی که از وقت خود و خانواده هایشان برای رفع مشکلات مردم استفاده می کنند، قدردان بود.
مقام عالی دولت در شهرستان شاهرود نبود نانوایی را یکی از مشکلات مردم قلعه حاجی عنوان کرد و گفت: نانوایی در روستاهایی که کمتر از ۶۰۰ نفر جمعیت دارند متاسفانه صرفه اقتصادی ندارد و یکی از دلایل فقدان نانوایی در این منطقه این امر است اما ما اعلام می داریم اگر کسی قصد بنای نانوایی در قلعه حاجی را دارد نسبت به اعطای امتیاز آن اقدام خواهد شد.
منبع آب آشامیدنی روستای قلعه حاجی باید به حفاظ مجهز شود
عضو شورای اسلامی روستای قلعه حاجی نیز در این بازدید با اشاره به مشکلات پیرامون این روستا، تصریح کرد: منبع آب آشامیدنی روستای قلعه حاجی متاسفانه از حفاظ بی بهره است و این امر سبب می شود برخی مسافران این محدوده را برای تفریح برگزینند که برای منبع آب خساراتی را نیز در پی داشته است.
صادق ابراهیمی، کاهش ولتاژ برق مصرفی خانوارها را از دیگر مشکلات روستا ذکر کرد و اظهار داشت: مردم روستای قلعه حاجی برای تامین نان و بنزین باید به روستای دهملا و یا بعضا شاهرود مراجعه کنند.
شبکه آبرسانی روستای قلعه حاجی اصلاح خواهد شد
رئیس آبفار روستایی شهرستان شاهرود، در پاسخ به مشکلات مردم قلعه حاجی، منابع آبی این منطقه را خوب توصیف کرد و گفت: در این روستا میزان آب آشامیدنی خوب است اما نیاز به ۳۰۰ متر لوله انتقال آب آشامیدنی در طرح انتقال آب منطقه احساس می شود.
کریمی با بیان این مطلب که اگر اعتبار نباشد نمی توانیم اقدامی کنیم، تاکید کرد: نمی توان به مردم قول داد که از فردا مشکل اصلاح شبکه حل خواهد شد اما این امر در قالب پروژه مطرح می شود و در صورت تامین منابع که از مصوبات این جلسه است، اداره آبفار شهرستان شاهرود این امر را محقق خواهد ساخت.
رئیس اداره برق شهرستان شاهرود نیز با بیان این مطلب که هیچ گزارشی در مورد افت ولتاژ در قلعه حاجی به ما نرسیده است، گفت: ماموران ما شبانه روزی آماده دریافت هرگونه گزارش از همه نقاط شهرستان هستند و در صورت مشاهده افت ولتاژ حتما به آن رسیدگی خواهد شد.
کمک هزینه ایاب و ذهاب برای دانش آموزان ابتدایی
معاون ابتدایی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان شاهرود نیز در خصوص دبستان ابتدایی قلعه حاجی تصریح کرد: تنها ۱۰ دانش آموز در این مدرسه مشغول به تحصیل هستند و این امر امکان تشکیل مدرسه در مقطع ابتدایی را از ما سلب می کند.
محبی، با اشاره به کمک هزینه ایاب و ذهاب این دانش آموزان به دهملا، اظهار داشت: از سوی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان برای این امر بودجه ای در نظر گرفته نشده اما سعی شده با تامین ۵۰ درصد هزینه توسط کمک های اولیا و مربیان، در حمایت از این فرزندان سهیم باشیم.
وی افزود: اگر برای ده دانش آموز بخواهیم کلاسی تشکیل دهیم طبق قانون موظف هستیم همه پایه ها را در یک کلاس گرد آوریم که این امر به کاهش سطح کیفی آموزش خواهد انجامید و این امر، خواسته هیچ یک از اولیای دانش آموزان نیست.
راهنجان مقصد نهایی سومین روستا گردی دولتمردان بزرگترین شهرستان استان سمنان
معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود همچنین با حضور در بین اهالی روستای راهنجان، مذاکرات هسته ای را نشانه قدرت و اقتدار مردم ایران خواند و گفت: این عزت و سربلندی مردم نظام مقدس جمهوری اسلامی با خون شهدا، امنیت، سلامت و ولایت به دست آمده است.
مقاومت رمز پیروزی است
معاون استاندار سمنان با بیان این که رمز موفقیت ایران اسلامی در مقاومت است، گفت: اگر داعش در مقابله با مردم سوریه و عراق به نوعی زمین گیر شده به واسطه مقاومت مردم است.
هاشمی با اشاره به پشتیبانی مردم از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: مردم ما در هر زمان که به حضورشان نیاز بود، به میدان آمدند، در راهپیمایی ها، انتخابات، اقتصاد مقاومتی و ... مردم بودند که همواره حضور داشتند
وی تاکید کرد: در ایران اسلامی برعکس دیگر کشورهای جهان هر چه از انقلاب می گذرد مردم بیشتر حضور در صحنه را تجربه می کنند که این مهم نشان دهنده بصیرت مردم ایران اسلامی است پس باید گفت که کار کردن برای این مردم افتخار است.
مسئولان جلوی مهاجرت جوانان به شهرها را بگیرند
یکی از معتمدان روستای راهنجان بخش مرکزی شهرستان شاهرود با بیان مشکلات مردم منطقه در مقابله با بحران خشکسالی و بیکاری، گفت: راهنجان ۳۰۰ نفر جمعیت دارد که عمده این تعداد به کار کشاورزی و صنایع چوبی اشتغال دارند اما مشکلات اقتصادی و کمبود آب موجب شده تا عده ای مهاجرت به شهر را انتخاب خود قرار دهند.
مهدی رضایی، با تاکید بر مشکلات مهاجرت روستانشینان به شهرها، اظهار داشت: باید تسهیلات و شرایطی مهیا شود که مردم و جوانان روستا مهاجرت به شهرها را به ماندن در زادگاه ترجیح ندهند.
وی افزود: آبیاری قطره ای یکی از عواملی بود که دل مردم منطقه را روشن کرد اما متاسفانه این طرح عملی نشد و علاوه بر آن مشکل کمبود آب آشامیدنی در ایامی مثل محرم، که جمعیت روستا بیشتر می شود، نمود پیدا می کند که مردم در این موارد از آب کشاورزی استفاده می کنند.
فرسودگی خط لوله انتقال آب و کاهش ولتاژ برق عمده مشکلات مردم راهنجان
این معتمد روستای راهنجان فرسودگی شبکه انتقال آب را یکی درگیر از مشکلات دانست و تاکید کرد: شاید در این مکان مشکل آب به چشم نیاید اما به واسطه شکستگی و فرسودگی لوله خط انتقال حجم وسیعی از آب آشامیدنی روستای رهنجان هدر می رود.
رضایی ادامه داد: امید است نسبت به ساخت فضای سبز و پارک در این روستا اقدام شود چراکه ساکنان راهنجان به واسطه وجود اراضی غیر آسفالت، همواره با مشکل گرد و خاک روبرو هستند.
وی با اشاره به کاهش ولتاژ برق در این منطقه نیز گفت: از مسئولان می خواهیم نسبت به نصب ترانس برق برای واحدهای صنعتی شرقی روستا اقدام کنند چرا که تغییر ولتاژ موجب ضرر دیدن وسایل برقی منازل و کارگاه های چوب بری شده است.
۳۰۰ متر لوله گذاری برای اصلاح شبکه انتقال آب/ نصب ترانس برق جدید در آینده نزدیک
رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان شاهرود با بیان اینکه ۲۵۰ متر لوله برای اصلاح شبکه انتقال آب راهنجان در نظر گرفته شده است، گفت: ۳۰۰ متر از عملیات لوله گذاری طی سالهای ۶۳ تا ۹۰ در منطقه انجام شده و امیدواریم مقدار باقی مانده به زودی انجام پذیرد.
کریمی با اشاره به دو اقدام کف شکنی و تقویت پمپ برای رفع مشکل آب آشامیدنی روستای راهنجان، اظهار داشت: این دو اقدام در دستور کار اداره آبفار قرار گرفته اما تقویت پمپ نتیجه نداده است و ما به دنبال کف شکنی چاه آب هستیم که خوشبختانه مقدمات آن انجام شده است.
رئیس اداره برق شهرستان شاهرود نیز با اذعان بر مشکل ضعف ولتاژ روستای راهنجان تاکید کرد: اصلاح این شبکه در دستور کار قرار دارد و اگر امسال موفق به انجام آن نشویم قطعا اوایل سال آینده این مشکلات کاملا مرتفع خواهد شد.
علی بیک در خاتمه تصریح کرد: در مرحله نخست، یک دستگاه ترانس برای تقویت ولتاژ برق در روستای راهنجان نصب خواهد شد که دیگر شاهد مشکلات واحدهای چوب بری و تجاری منطقه نیز نباشیم.
بخش مرکزی شهرستان شاهرود با ۲۸ روستا دارای ۱۵ هزار نفر جمعیت است که روستای دهملا دارای یک هزار و ۵۰ نفر، قلعه حاجی ۱۷۸ نفر و روستای راهنجان نیز ۱۶۸ نفر جمعیت دارد.



جعبه‌ابزار