روستای سنگر سفلای ممسنی


تعزیه در روستای سنگر سفلای ممسنی، تمرکز بر پیام زینب(س)
شیراز- ایرنا- همه ساله جوانان روستای سنگر سفلی از توابع ممسنی در شام غریبان تعزیه ای را اجرا می کنند که به وقایع بعد ازعاشورا می پردازد و جریان اسارت و شهادت حضرت رقیه و پیام رسانی حضرت زینب (س) را به نمایش می گذارد.

تمام دست اندرکاران این تعزیه را خود مردم این روستا تشکیل می دهند و در این شبیه خوانی از کودک ۱۱ ساله تا پیرمرد ۵۰ ساله نقش دارند این تعزیه در نوع خود یک کار کاملا بومی است.
خداکرم حمیدپور از دست اندرکاران این برنامه درگفت وگوبا خبرنگار ایرنا اظهار داشت: جوانان هیات عزاداری سید الشهدا (ع) در این تعزیه سعی دارند به وقایع بعد از عاشورا و بویژه به شهادت حضرت رقیه بپردازند.
وی با اشاره به اینکه این روستا تنها ۸۰ خانوار دارد افزود:مردم همه ساله از این برنامه به خوبی استقبال می کنند و اصلا تمام هزینه های این تعزیه از خودیاری مردم است و در واقع خود مردم هستند که این کار فرهنگی را مدیریت و اجرا می کنند و اگر کمک های مردمی نبود هرگز نمی توانستیم چنین برنامه ی بزرگی را اجرا کنیم.
محمد جاویدی یکی از شرکت کنندگان در این مراسم معتقد بود: جالبی این تعزیه آنجاست که به دوران اسارت می پردازد و این می تواند در نوع خود منحصر به فرد باشد من کمتر دیده ام در جایی با این جزئیات به وقایع دوران اسارات بپردازند. شاید حلقه ی گمشده ی تعزیه ها موضوع پیام رسانی حضرت زینب (س) است که خوشبختانه در این تعزیه به خوبی به آن پرداخته شده و نشان دادند که کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود.
ضرغام مرادی که در ارتش مشغول به کار است هم گفت: لازم است این برنامه تداوم داشته باشد تا فرهنگ عاشورا در جامعه و بویژه روستاها ترویج داده و در قشر خردسال و نوجوان و جوان نهادینه شود.
وی که ازساکنین روستای شیراسپاری است گفت:درتمام روستاها پتانسیل های خوبی وجود دارد و جوانان با استعدادی را می توان پیدا کرد و اگر آنها را حمایت کنند برنامه های مردمی در آن مناطق نیز رواج می یابد.
هوشنگ شنبدی از کارمندان نورآباد گفت: خوشبختانه برنامه ی خوبی اجرا شد این تعزیه نیاز به حمایت دارد و مردم تا کنون به خوبی در این برنامه مشارکت کرده اند و در طی سال های گذشته توانسته اند این برنامه را به اینجا برسانند و اکنون نیاز به حمایت مسئولین دارند تا این مراسم قوت بیشتری بگیرد.
شنبدی اظهار داشت: مسئولین چنین برنامه هایی که در روستا اجرا می شود را بگردند و پیدا کنند و حداقل در این برنامه ها شرکت کنند تا یک حمایت معنوی کرده باشند متاسفانه جای مسئولین سازمان تبلیغات در اینجا خالی است اصلا باید با حضور خود مشاوره بدهند تا برنامه بدون نقص و با کیفیت و کمیت مناسب تری برگزار شود.این برنامه چندین سال است که برگزار می شود و باید از طریق رسانه ها معرفی شود. صدا و سیما ورود کند و این برنامه را در سطح شهرستان و استان اطلاع رسانی کند.
وی افزود:یکی از راه هایی که می توان وقایع عاشورا را زنده نگه داشت اجرای چنین برنامه هایی است. چون این برنامه در شهرستان منحصر به فرد است اگر شماره ثبت می گرفت برای همیشه ماندگار می ماند و نسل به نسل این برنامه را اجرا می کردند.
عیسی صفری از فرهنگیان ممسنی بیان داشت: با توجه به تهاجمات فرهنگی لازم است که برنامه های فرهنگی بیشتری در جامعه برگزار شود.این برنامه توانسته به خوبی به جریان کربلا بپردازد من در سال گذشته هم شرکت کرده بودم و امسال برنامه منسجم تر و بهتر برگزار شد.
وی افزود:وقتی یک کار فرهنگی از بطن جامعه شروع شود و خود مردم آن کار را به دست بگیرند قطعاً تاثیرگذاریش بیشتر است و باید مسئولین از این کارهای مردمی استقبال کنند.روستای سنگر این پتانسیل را دارد که به یک مرکز تعزیه ای بزرگ تبدیل شود و در سطح استان حرفی برای گفتن داشته باشد در بسیاری از شهرستان های فارس می بینیم که روستاها به مراکز فعالیت های فرهنگی و مردمی تبدیل شده اند.
علی قربانی از جوانان ساکن در روستای سنگر نیز گفت: استقبال مردم سال به سال بیشتر می شود و خود تعزیه هم زیباتر اجرا می شود مطمئنا اگر تبلیغات بیشتری انجام شود در سال های آینده استقبال هم بیشتر خواهد شد.
وی افزود: این روستا اگر مسجد و حسینیه مناسبی داشت مطمئنا می توانست بواسطه آن برنامه های فرهنگی و مذهبی زیادی اجرا کرد از خیرین و مسئولین خواستاریم توجه ویژه ای به این قضیه داشته باشند.
ضرغام شنبدی کارمند نورآباد اظهار داشت: این یک کار کاملا مردمی است و مطمئنا کارهای مردمی دلنشین تر است اصلا مردم این منطقه علاقه خاصی به برنامه های مذهبی دارند. همین استقبال مردم از این برنامه و برگزاری برنامه های متنوع در مناسبت ها و بویژه در دهه محرم اثبات می کند که مردم به اهل بیت و ائمه عشق و علاقه خاصی دارند.



جعبه‌ابزار