روستای علوی اردهال کاشان


رئیس شورای اسلامی روستای علوی اردهال کاشان خبر داد
برداشت ۶۰ کیلو طلای سرخ از باغ‌های روستای علوی اردهال کاشان
رئیس شورای اسلامی روستای علوی اردهال کاشان از برداشت بیش از ۶۰ کیلوگرم زعفران از باغ‌های روستای علوی اردهال کاشان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، سید میثم مسعودی علوی امشب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: همه ساله کشاورزان روستای دارالسیاده علوی حدود یک ماه از اواخر مهر تا اواخر آبان به برداشت گل زعفران مشغول هستند.
وی در رابطه با میزان برداشت زعفران در روستای علوی بیان داشت: کشاورزان روستای علوی حدود ۶۰ کیلوگرم زعفران خشک از باغ‌های این روستا برداشت می‌کنند که امسال پیش‌بینی می‌شود این میزان افزایش داشته باشد.
رئیس شورای اسلامی روستای علوی اردهال کاشان با بیان اینکه روستای علوی یکی از مناطق تولیدکننده زعفران مرغوب در کشور است گفت: کشت زعفران برای نخستین‌بار در اقلیم کاشان از سال ۱۳۷۴ به همت شخصی به نام حاج سید نجم‌الدین مسعودی علوی آغاز شد و هم‌اکنون اکثر کشاورزان روستای علوی قسمت عمده‌ای از زمین‌های کشاورزی خود را به این محصول اختصاص داده‌اند.
مسعودی علوی تأکید کرد: با توجه به مزیت نسبی این منطقه برای کشت زعفران، حدود ۱۲ هکتار از زمین‌های کشاورزی این روستا زیر کشت زعفران رفته که بعد از گل محمدی در رتبه دوم محصولات کشاورزی منطقه قرار دارد.
وی با اشاره به مرغوبیت زعفران روستای علوی تصریح کرد: از هر هکتار زمین زعفران حدود شش کیلوگرم زعفران خشک برداشت می‌شود و از هر کیلوگرم گل زعفران ۲.۵ مثقال زعفران به دست می‌آید.
این مسئول یادآور شد: کاشت پیاز زعفران در اواخر تابستان و قبل از سرد شدن هوا آغاز می‌شود و طبیعت زعفران به گونه‌ای است که در مناطق سردسیر و کوهستانی قابلیت کشت دارد.
مسعودی علوی ادامه داد: پیاز زعفران بعد از کاشت تا حدود هفت سال قابلیت برداشت گل را به صورت کارا دارد و بعد از آن باید زمین اسپار شود و پیاز مازاد آن برداشته و بقیه باز کاشته شود.
رئیس شورای اسلامی روستای دارالسیاده علوی با اشاره به اینکه از ویژگی‌های مثبت زعفران متقارن نبودن فصل برداشت آن با سایر محصولات کشاورزی منطقه است گفت: در این زمان کشاورزان بیکار هستند و تمام وقت خود را به این کار اختصاص می‌دهند.
مسعودی علوی همچنین ویژگی دیگر آن را قابلیت انجام فعالیت‌های مربوط به برداشت زعفران برای اکثر سنین و بدون توجه به توانایی جسمی عنوان و اضافه کرد: از این رو تعداد زیادی از اهالی روستا در این مدت مشغول چیدن گل و جداکردن کلاله‌های زعفران از گل‌ها هستند.
وی، ویژگی بارز دیگر محصول زعفران را نیاز کم به آبیاری دانست و افزود: این محصول سالی سه تا چهار بار بیشتر نیاز به آب ندارد و می‌تواند جایگزین محصولات پرآب شود و همین موضوع با توجه به کم‌آبی در منطقه موجب توجه کشاورزان به کشت این محصول شده است.
رئیس شورای اسلامی روستای علوی اردهال کاشان با تأکید بر اینکه کشت زعفران توانسته اشتغال مناسبی را برای اهالی روستای علوی و در سالیان اخیر برای دیگر مردم منطقه مشهد اردهال ایجاد کند خاطرنشان کرد: با توجه به کیفیت مرغوب زعفران این منطقه باید فعالیت‌های کارشناسی مناسبی برای معرفی زعفران این منطقه صورت گیرد تا در وضعیت نامطلوب اشتغال کنونی از این فرصت استفاده بهینه شود.
مسعودی علوی همچنین در مورد زعفران‌های تقلبی موجود در بازار هشدار داد: امروزه زعفران تقلبی و اسپری‌های زعفرانی که آغشته به مواد شیمیایی هستند در بازار یافت می‌شود که مصرف‌کنندگان باید برای تهیه زعفران که دارای خواص دارویی و غذایی فراوانی است به عرضه‌کنندگان معتبر مراجعه کنند.
وی با اشاره به همکاری جهاد کشاورزی شهرستان کاشان و واگذاری سه دستگاه زعفران خشک‌کن به کشاورزان نمونه این روستا متذکر شد: انتظار می‌رود جهاد کشاورزی با نظارت و توجه بیش از پیش به اموری اعم از زمان و فصل کاشت مناسب، استفاده از پیاز استاندارد و بالای هشت گرم، تراکم مناسب کاشت، مراقبت‌های فنی در دوره داشت و تغذیه مناسب محصول در کنار کشاورزان حضور داشته باشد تا موجب افزایش بهره‌وری در این مزارع سنتی شود.



جعبه‌ابزار