روستای فیندهورن


Findhorn دهکده سالم فیندهورن
اسکاتلند
پیشرفت در مقیاس انسانی برای نوآوری صنعتی و موفقیت تجاری

انتخاب اصلاح الگوی مصرف انتخابِ بی چیزی و محرومیت نیست.
اعتقاد به این هدف به معنیِ پذیرا بودنِ چالشِ بهره برداری هوشمندانه از منابع با استفاده از دانش و فناوری مناسب است به صورتی که بر ثروت های طبیعی، مادی و معنوی افزوده شود ولی بدون اینکه منابع طبیعی از میان برود و از امکان زندگیِ سالمِ نسل های بعدی کاسته شود.
برخی از صاحبنظران و فعالانِ توسعه امکانِ موفقیت نسل بشر در تحقق اصلاح الگوی مصرف و توسعه پایدار در جوامع را مستلزم حس خلاقه ای می دانند که تنها با رشد معنوی انسان ها و ارتباط با ضمیر روحانی ایشان میسر است.
بر اساس تجربه روستای «فیندهورن»، توسعه محلی، یا پیشرفت در مقیاس انسانی، می تواند زمینۀ مناسبی برای رشد معنوی فرد و جامعه را فراهم کند و موجب احیای محیط طبیعیِ پیرامون و سلامت روحانی و جسمانی ساکنین شود. دهکدۀ فیندهورن از روستاهای نوظهور دنیاست که هستۀ آغازین آن در سال ۱۹۶۲ میلادی در منطقه ای بیابانی و بی حاصل در سواحل شمال شرقی اسکاتلند با شش نفر به وجود آمد. نوآوری های ساکنین این روستا در بهره برداری موفق کشاورزی از زمین بایر و نامستعدِ منطقه به سرعت موجب شهرت این روستا و ساکنین آن شد. هم اکنون فیندهورن ۳۲۰ نفر جمعیت دارد و به لحاظ موفقیت آن در بهره گیری از فناوری های مناسب در احیای منابع طبیعی، تغذیه سالم اهالی، کارآفرینی سبز با کارگاه های صنعتی کوچک و تولید انرژی های تجدید پذیر به عنوان الگویی مناسب برای اشاعه اصول توسعه محلی در جهان از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته و به همکاری با انیستیتوی آموزش و پژوهش سازمان ملل متحد (یونیتار) دعوت شده است. در حال حاضر روستای فیندهورن یکی از ۱۲ مرکز آموزشی یونیتار موسوم به «سیفال» در جهان است که به آموزش روش ها و فناوری های مناسب برای توسعه پایدار می پردازد. برای اطلاع بیشتر در مورد این روستای جدید به سایت اینترنتی آن در زیر مراجعه کنید.

Findhorn Foundation Community April، ۱۰، ۲۰۰۹    

از وجوه بارز جامعه محلی فیندهورن تکیه ویژه آن بر توحید، معنویت و خدمت به همنوع در فرآیند ساختن دنیای فرداست. بزرگان این روستا تشکیل دهکده سالمِ خود و تکامل آن را «آزمایشی در آگاهانه زیستن انسان ها» می خوانند. پیروی از اخلاق و معنویت و پذیرش چالش اصلاح الگوی مصرف ظرف ۴۷ سال عمر روستای فیندهورن یکی از آبادترین و ثروتمندترین روستاهای جهان را به وجود آورده است. لیست کوتاهی از دستاوردهای اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی فیندهورن در صفحه زیر از سایت اینترنتیِ این روستا آمده است. ن

Ecovillage at Findhorn April، ۱۰، ۲۰۰۹    
توجه ویژۀ فیندهورن به اصلاح الگوی مصرف و ساده زیستی با رعایتِ کاملِ اصول اخلاقی و معنوی در پیشبرد اهداف علمی، فنی و اقتصادی جامعه، حضور نمایندۀ این روستا در کمیته ارزش ها و کمیته معنویت در سازمان ملل را به ارمغان آورده است. برای جزییات بیشترِ فعالیت های مشورتیِ فیندهورن در سازمان ملل به صفحۀ زیر از سایت آن مراجعه نمایید.

Findhorn Foundation and the United Nations April، ۱۰، ۲۰۰۹    
نوآوری های فیندهورن اهالی این روستای نوظهور را قادر به تامین ۱۰۰ درصد برق مصرفی خود کرده است. برای اطلاع بیشتر به صفحۀ نمونه ای از محلی سازی تولید انرژی مراجعه نمایید.
بستر سازیِ اجتماعی برای رشد معنوی انسان ها و اشاعۀ فرهنگ ساده زیستی    



جعبه‌ابزار