روستای مهران


۴۱۴۰۹۶
گذری به روستای مهران و شهدای دانش آموز آن
خبرگزاری شبستان: شهرستان طالقانی یکی از شهرستان های استان البرز است، که در برهه های زمانی مختلف انقلاب، دانش آموزانی را پرورش داده است که با خون خود انقلاب را یاری کرده اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، مهران یکی از روستاهای شناخته شده شهرستان طالقان واقع در استان البرز است. این روستا در ضلع شمالی رودخانه شاهرود و در فاصله ۱۶ کیلومتری شهر طالقان و در ارتفاع ۱۶۱ متری از سطح دربا قرار گرفته است.
این روستا در طول هشت سال دفاع مقدس، پانزده شهید والامقام، بیش از سی و دو جانباز سرافراز و یک آزاده گرانقدر و تعداد کثیری رزمنده سربلند، تقدیم انقلاب شکوهمند اسلامی نموده است.
از ویژگی های مذهبی و فرهنگی این روستا می توان به مراسم آئینی " عاشورای قدیم" اشاره کرد. اهالی روستا حدود یک قرن و نیم است که همه ساله آخرین جمعه تیرماه را به مناسبت سال گشت شهادت حضرت امام حسین (ع) سوگواری می کنند.
آن های براین باورند که دهم محرم سال ۶۱ هجری قمری (عاشورا) برابر با بیستم مهرماه ۵۹ شمسی و مصادف با چهارم نوروز ماه تقویم دیلمی بوده است. آخرین جمعه نیرماه بر اساس این گاه شماری قدیمی، مصادف با روز عاشورا است.
در ضلع شمالی شرقی روستای مهران و در محل آرامستان ده، مقبره ای وجود دارد که به مقبره پیرجمشید شهرت دارد که متعلق به حدود ۹۰۰ سال پیش است. بنای آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
دانش آموز شهید روح الله مهرانی(مبارز انقلابی)
شهید روح الله مهرانی، دانش آموز مقطع راهنمایی بود که در سن پانزده سالگی در چندار، حین آموزش به شهادت رسید.
پدرش خیاط بود، او نیز در کنار پدرش به این حرفه می پرداخت و کوله بار مشکلاتش را از دوش پدر و مادر برمی داشت. با پیروزی انقلاب اسلامی ایران به جهاد سازندگی پیوست و در جهات عمران و آبادانی کشور همت گمارد.
شهید دانش آموز مهرانی، در یکی از اردوهای رزمی و در حین آموزش که برای اعزام به مناطق عملیاتی آماده می شد، مورد اصابت تیر جنگی قرار گرفت و به مقام شهادت رسید.
یکی از ویژگی های بارز این شهید زیر بار حرف زور نرفتن بود. در زمان تحصیل به خاطر همین ویژگی اخلاقی، توسط مدیر مدرسه که بعدها معلوم شد از ماموران ساواک بود به گونه ای تنبیه می شود که دچار اختلال تنفسی می شود و در نهایت به بیمارستان منتقل می شود.
دانش آموز شهید حسن دانیالی مهرانی طالقانی(حضور در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا)
شهید محمد حسن دانیالی ، دانش آموزی بود که در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا حضور داشت، این جوان در سن ۱۷ سالگی با عنوان بیسیم چی در خط مقدم جبهه حضور یافت.
عشق و خلوص این دانش آموز شهید در نخستین عملیات اعزامی در منطقه عملیاتی فکه با عنوان والفجر به مقام والای شهادت نائل شد.
وی در وصیت نامه خود آورده است: " لباس سیاه برای من نپوشید همان گونه که خداوند مرا به شما داد و خندان بودید، در حال شهادتم هم شاد و خندان باشید."
دانش آموز شهید عباس شریعت زاده(بازگشتی بعد از ۱۰ سال)
شهید عباس مهرانی شریعت زاده در سومین روز خرداد سال ۱۳۴۵ دیده به جهان گشود. در آغاز جوانی با همجوار شدن در حرم حضرت معصومه(س) خانواده روحانی رشد یافت.
وی با یافتن تکلیفی بالاتر از تحصیل، تصمیم به حضور در جبهه های جنگ تحملیلی گرفت و در سن ۱۶ سالگی وقتی سایر دوستانش به دبیرستان رفتند او به جبهه رفت.
این گونه بود که در منطقه عملیاتی فکه شربت شهادت را نوشید و فکه این معراج بسیاری از شهداء قریب به ۱۰ سال میزبان پیکر این شهید بود.
والدین وی تنها با خاطره او زندگی می کردند و برای در آغوش کشیدن جشم اش لحظه شماری می کردند، تا اینکه سال ۱۳۷۲ پرستوی مهاجر به آشیانه اش برگشت.
و اما؛ شهدای دانش آموز استان البرز که سرآمد آن ها شهید حسین فهمیده است، هم چنان ستارگان پرنوری در آسمان ایران اسلامی هستند.



جعبه‌ابزار