روستای کران


کران یکی از روستاهای چهارمحال و بختیاری در شهرستان فارسان است که خانه های روستایی در این روستا دریک خط ممتد ساخته شده است و موجب شده که روستا شکل و ساختار خاصی پیدا کند و در عین حال به عنوان طولانی ترین روستای کشور شناخته شود.
کران یکی از روستاهای چهارمحال و بختیاری در شهرستان فارسان است که خانه های روستایی در این روستا دریک خط ممتد ساخته شده است و موجب شده که روستا شکل و ساختار خاصی پیدا کند و در عین حال به عنوان طولانی ترین روستای کشور شناخته شود.
استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای مرکزی کشور است که در میان رشته کوه زاگرس قرار گرفته است.
این استان دارای بیش از ۸۵۰ روستاکوچک و بزرگ است که هر کدام از این روستاها به واسطه ویژگی های سنتی و بافت قدیمی و قرار گرفتن در مناطق مختلف از نظر توپوگرافی دارای جذابیت های منحصر به فردی هستند.
یکی از روستاهای مهم این استان روستای کران است که به علت نوع قرار گرفتن ساختمانها و منازل ویژگی منحصر به فردی پیدا کرده است.
روستای کران از توابع شهرستان فارسان و در بخش مرکزی قرار گرفته و با ساختار خطی، به عنوان طولانی ترین روستای کشور بشمار می رود.
خانه های مسکونی در این روستا در یک خط ممتد(بیش از هفت کیلومتر) ساخته شده است و موجب شده است این روستا شکل و مورفولوژی خاصی پیدا کند.
کارشناس مسئول امور فنی و تهیه طرح سازمان بنیاد مسکن استان چهارمحال وبختیاری در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: اهالی روستای کران دارای لهجه فارسی و گویش بختیاری هستند و شغل مردم روستای کران بیشتر در بخش کشاورزی است.
مینا محمدخانی با اشاره به توسعه روستای کران، عنوان کرد: روستای کران در حال حاضر دارای چهار هزار و ۳۴۵ نفر جمیعت است.
ساختار مسکونی روستا ساختار خطی است
وی در ادامه با اشاره به موقعیت جغرافیایی روستای کران، گفت: روستای کران دارای مساحت ۱۱۳.۶ هکتاری بوده و ساختار مسکونی روستا ساختاری خطی است.
محمدخانی در ادامه گفت: روستای کران جز روستاهای خطی کشور محسوب می شود و به عنوان طولانی ترین روستای کشور تعیین شده است.
وی افزود: روستای کران با توجه به شکل گیری ساختمان های مسکونی به حالت خطی در آمده است که خود شکل و مورفولوژی خاص به روستا بخشیده است.
مینا محمدخانی اذعان داشت: روستای خطی کران از شمال به اراضی شهر پردنجان و از جنوب به روستای ده چشمه و فارسان متصل می شود، روستای کران از شرق به روستای چلیچه و از غرب به شهر فارسان متصل شده است.
کارشناس مسئول امور فنی و تهیه طرح سازمان بنیاد مسکن چهارمحال وبختیاری گفت: روستای کران دارای یک هزار و۲۴۰ خانوار است و از جمیعت چهار هزار و ۳۴۵ نفری این روستا دو هزار و ۱۶ نفر مرد و دو هزار و ۱۲۹ نفر را زن تشکیل می دهد.
وی بیان کرد: در سال ۸۷ طرح های هادی روستای کران در کارگروه شهرسازی و معماری وقت به تصویب رسیده است.
مینا محمدخان با اشاره به ساختار مورفولوژی روستای کران، اذعان داشت: روستای کران با توجه خصوصیات ریخت شناسی جز روستاهای خطی کشور محسوب می شود.
کارشناس مسئول امور فنی و تهیه طرح سازمان بنیاد مسکن چهارمحال وبختیاری عنوان کرد: روستای خطی کران از نعمت آب شرب،برق، تلفن ثابت، آنتن دهی تلفن همراه برخوردار است و راه های ارتباطی روستای خطی کران با سایر تقاط شهری و روستاهای اطراف راه آسفالته است.
مردم این روستا در بخش کشاورزی و دامداری فعالیت می کنند
وی با اشاره به امکانات طولانی ترین روستای خطی کشور، بیان کرد: روستای خطی کران از امکانات رفاهی خوبی برخوردار است و دارای درمانگاه و سالن ورزشی برای ورزش جوانان روستا است.
مینا محمد خان عنوان کرد: مردم این روستا در بخش کشاورزی و دامداری، صنعت و خدمات پویا و فعال هستند.
وی در ادامه گفت: دو فاز اجرایی انجام آسفالت و زیر سازی خیابان و تفکیک پلاک های مسکونی خام روستای کران انجام شده است و وام های های مقاوم سازی واحد های مسکونی این روستا به متقاضیان طرح نیز پرداخت شده است.
کارشناس مسئول امور فنی و تهیه طرح بنیاد مسکن استان چهارمحال وبختیاری گفت: روستای خطی کران با توجه به آستانه جمعیتی عمده خدمات و امکانات و خدمات رفاهی را دارا است.
مینا محمد خانی عنوان کرد: روستای طولانی کران دارای مدارس دخترانه و پسرانه در تمامی مقاطع تحصیلی دبستان، راهنمایی و دبیرستان و پیش دانشگاهی است.
ضرورت دارد این روستا بیش از پیش معرفی شود و با توجه به ویژگی منحصر به فرد این روستا تمهیدات لازم برای ورود گردشگر توسط مسئولان مربوطه اندیشیده شود و ورود گردشگر ومسافر می تواند در ایجاد شغل و درآمد و توسعه روستا نقش به سزایی ایفا کند.



جعبه‌ابزار