روستای کروا شهرستان قائمشهر


روستای کروا به فاصله ی ۵ کیلومتری از مرکز شهرستان قائمشهر قرار دارد.راههای ورودی روستا از مسیر اصلی، منطقه کوچکسرا می باشد که برای رسیدن به روستا باید از روستاهای هردورود و چفت سر عبور کنیم.


معرفی روستا[ویرایش]

روستای کروا به فاصله ی ۵ کیلومتری از مرکز شهرستان قائمشهر قرار دارد.
راههای ورودی روستا از مسیر اصلی، منطقه کوچکسرا می باشد که برای رسیدن به روستا باید از روستاهای هردورود و چفت سر عبور کنیم. مسیر فرعی ورودی روستا، روستای همجوار چمازکتی می باشد که دو روستای چمازکتی و کروا دارای آرامگاه مشترک به نام سید زرین نوا می باشد که طبق اطلاعات بدست امده حدود نهصد سال قدمت دارد و ثبت سازمان میراث فرهنگی می باشد.
مالکیت روستای کروا در گذشته تا منطقه سیدمحله قائمشهر نیز وسعت داشت. طبق نقشه های قدیمی روستای کروا در اصل به نام کُرّپا نام گذاری شده بود و علت آن وجود تعداد زیاد چارپایان بوده که به مرور زمان به نامهای کُرپا ، کرفا و قطعا به نام کروا به ثبت رسید.
منطقه ای در داخل روستا به شکل تپه ای در داخل دشت محصور گشته که طبق اطلاعات بدست آمده به نام فعلی جُندِ کِتی ودر قدیم به نام زندان کِتی مشهور بوده که نژادهای گبری در این منطقه زندگی می کردند.(کِتی به معنای تپه و علت مشهور بودن به زندان کتی وجود تونل هایی در زیر این تپه است).روستای کروا از شمال به روستای زیلت و دوک واز جنوب به مرکز شهرستان قائمشهر، شرقاً به جاده جویبار و غرباً جاده کیاکلا منتهی می گردد.
از نظر بافت جمعیتی حدودا ۷۰% مردم روستا به کار کشاورزی مشغول هستند و یا در امور کشاورزی بعنوان کارگر فعالیت می نمایند. جمعیت روستا در حدود ۷۰۰نفر است.
حدود تقریبی زمین کشاورزی روستا ۳۰۰هکتار می باشد که ۷۰%آن متعلق به مهاجرین روستاها و شهرهای اطراف و۳۰%متعلق به اهالی روستا می باشد.
بعد از انقلاب اسلامی از نظر تولیدی و اقتصادی به جز چند واحد تولیدی مرغداری فعالیت اقتصادی خاصی از طرف دولت یا سرمایه گذاران صورت نگرفته است. از نظر معشیتی و درآمد خانوار اهالی روستا را باید افراد متوسط وحتی زیر خط فقر برشمرد.
فعالیت دامداران در گذشته به صورت بومی بوده است. در این روستا فعالیت گسترده خاصی انجام نمی گیرد و اکثر اهالی بصورت کارگر کار می کنند.
روستای کروا از نظر میراث فرهنگی به علت وجود تپه های دین سر و جُندِ کِتی و بنای قدیمی ساق نفار و همچنین امامزاده حبیب رضا و امامزاده اسماعیل رضا دارای اهمیت خاصی است.
روستاهای کروا و هردورود و چمازکتی و سید محله و خمیر کنده از املاک بریجو محله بوده اند که عموما اقوامی که امروزه در این محلات زندگی می کنند از بازماندگان آن اقوام نبود هاند و این اقوام و روستاها در دوران قاجاریه بعد از تقسیم بریجو محله که در حدود کربندی و انتهای خیابان جویبار بوده بوجود آمده بطور مثال املاک چمازکتی توسط اقوام تنکابنی (تلکابنی) و کروا توسط بریجانی های چراتی و هر دو رود توسط بابلی ها و سید محله توسط سادات و خمیر کنده بطور مشاع توسط اقوام سوادکوهی و سادات خریداری شد.

منبع[ویرایش]

روستای کروا    



جعبه‌ابزار