روستای کوهستان بهشهر


روستاي کوهستان/ بهشهر / مازندران
روستای کوهستان در ۵ کیلومتری غرب شهرستان بهشهر در استان مازندران واقع شده است. از لحاظ مشخصات جغرافیایی به طول ۵۳ درجه و۲۸دقیقه و عرض ۳۶ درجه و ۴۱ دقیقه واقع شده است. کوهستان از یک راه آسفالت به طول ۱ کیلومتر به جاده سراسری متصل است.


معرفی روستا[ویرایش]

زاین روستا از شمال به دشت سرسبز و دریای خزر از جنوب به کوههای جهانمورا واقع در البرز مرکزی از شرق به روستای شهید آباد و از غرب به روستای گرجی محله متصل است. جمعیت این روستا ۴۸۷ خانوار و حدود۱۸۷۰نفر جمعیت دارد. آنچه این روستا را از سایر روستاهای طبرستان قدیم و کل روستاهای شمال متمایز می کند قدمت تاریخی آن می باشد که از گذشته به یادگار دارد آنچه در روایات گذشته از طوسان یا همان کوسان آمده مرز آن از غار هوتو در نزدیکی بهشهر و تا دره ای نزدیک شهر رستمکلا ادامه داشته ولی سند محکمی برای اثبات آن در دست نیست.
این روستا در زمان نه چندان دور به دلیل دارا بودن چشمه و رودخانه دارای آسیابهای فراوان برای آرد کردن گندم بود و به همین دلیل روستاهای مجاور برای آرد کردن گندم به این روستا می آمدند و آب این چشمه در نزدیکی زمینهای کشاورزی بین این روستا و روستای گرجی محله تقسیم می شد و این سنت هنوز ادامه دارد با گذشت زمان و از بین رفتن آسیابها آسیابانهایی که از روستای مجاور به این روستا آمده بودند در قسمت غرب این روستا سکنی گزیدند و به مرور زمان بر جمعیت ان افزوده شد و خود یک روستای مستقل را تشکیل دادند و به لطف آسیابان بودنشان نام روستا را آسیابسر نهادند لازم به ذکر است به دلیل تقسیمات جدید کشوری بیشتر میراث فرهنگی روستای کوهستان در قسمت آسیابسر واقع گشته مانند مقبره سادات بابلکانی میر کمال الدین و میرشمس الدین این مقبره در سال۱۳۴۶ به شماره ۱۶۷۱ به نام روستای کوهستان به ثبت رسیده است همچنین آتشکده طوسان به شماره ۵۴۱۰ در تاریخ ۲۵/۱۲/۸۰ به نام این روستا به ثبت رسیده دو تپه باستانی در شمال این روستا به شماره ۷۴۷و۷۴۸ در سال ۱۳۴۶ به ثبت رسیده است .لازم به ذکر است همانگونه که توضیح داده شد بیشتر این آثار در حال حاضر با اینکه به نام کوهستان به ثبت رسیده ولی به دلیل تقسیمات جدید کشوری در روستای آسیابسرواقع شده و جالب اینکه این روستای نو پا آن را به نام خود می خواند تا از این راه اسم و رسمی برای خود دست وپا کند. از این روستا عالمی ظهور کرد که با گذشت سی و چند سال از رحلت آن عزیز هنوز نامش بر لبان مردم شمال کشور نقش بسته آری آن یگانه فقیه زمان حضرت ایت الله حاج شیخ محمد کوهستانی(ره)مردی که جهان کمتر به خود دیده در وصف ایشان همین بس یکی از کسانیست که بعد از رحلت ایشان بنا به درخواست امام هشتم علی بن موسی الرضا (ع) در کنار ضریح آن امام مدفون گشته است.
کوهستان از یک راه آسفالت به طول ۱ کیلومتر به جاده سراسری متصل است مردم آن مانند خیلی از روستاهای کشور به باغداری و کشاورزی مشغولند از محصولات این روستا می توان به انار آن اشاره کرد که به جرات می توان بعد از انار ساوه بهترین انار را نامید و در مازندران معروف است این روستا ۲۶ شهید را در راه انقلاب به کشور تقدیم نمود.

منبع[ویرایش]
وبلاگ روستای کوهستان



جعبه‌ابزار