روستای گرمه شهرستان خوروبیابانک


روستاي گرمه/ خوروبیابانک / اصفهان


معرفی روستا[ویرایش]

روستای گرمه درست در وسط ایران و دراستان اصفهان از توابع نائین و خور وبیابانک و در کویر مرکزی ایران واقع شده است.روستای گرمه در موقعیت جغرافیایی ۳۱/۳۳ درجه شمالی و ۰۲/۵۵ شرقی در استان اصفهان قرار دارد.ارتفاع این روستا از سطح آبهای آزاد ۷۵۰ متر و آب و هوای آن در اثر مجاورت کویر خشک و گرم است .این روستای زیبا و دیدنی، جاذبه های بی شماری دارد که باعث شده جهانگردان و توریستان فراوانی از اکثر مناطق جهان برای دیدن این جاذبه ها به گرمه روی آورند . گرمه، قدمت چندین هزار ساله دارد ،در اطراف آن چشمه آب معدنی قرار دارد ، آبی که از دل کوه می جوشد بسیار شفاف و زلال است و مورد استفاده اهالی واقع می شود ، این روستا دارای نخلستانهای بسیار زیبا است .
در فصل بهار و پاییز و زمستان بسیار خوش آب وهوا است . قلعه بسیار قدیمی و ۴ طبقه گرمه که مطعلق به عهد ساسانیان است، مرکز توجه اکثر باستان شناسان واقع شده است .
کوچه های تنگ و پر پیچ گرمه همراه با ساباتهای بسیار زیاد، توجه فیلم سازان را به خود جلب کرده است.برکه های گرمه در فواصل زمستان و بهار پر از اردک و مرغابی است و تپه های اطراف آن ،پر از کبک و تیهو است . چشمه آب معدنی آن هزاران سال است که از دل کوه می جوشد و ماهی های زیادی در اطراف آن می گردند . کوهی فیل مانند دارد که در پای آن خاک سرخ است و این خاک سرخ توجه مهندسان معدن را به خود جلب کرده است . نخلستان آن آنقدر زیبا و پر درخت است که به سختی می توان وارد این دنیای پر از زیبایی شد . باغات آن پر است از درختان نارنجانگورانجیربادام .
در اطراف گرمه بیابانها و مزارعی وجود دارد که در هر گوشه از آن دسته های شتر به راهپیمایی مشغولند. ریگزارهای وسیع که شن های روان آن به هنگام باد به رقص در می آیند تماشایی است . غارهایی بسیاری نیز وجود دارد که در بعضی از آنها گنج نیز پیدا شده است . قدمت قلعه و مسجد آن به هزاران سال پیش بر می گردد. دو امامزادۀ آن بسیار دیدنی است.
گرمه منطقه ای ادیب پرور است و افراد گرانقدری چون یغما جندقی ،شاعر بسیار عالی قدر و حبیب یغمایی سراینده شعرروباه و زاغ برخاسته از روستای گرمه هستند . شب های زیبا و پر ستارۀ گرمه و سکوت دلپذیر ، صدای آبشارها ،خش خش برگهای درختان خرما ، کاج و انار همه و همه باعث شده که از همه جهان توریست های بی شماری به آن روی آورده .صنایع دستی گرمه که همه ازبرگهای خرما درست شده اند و هر توریست به عنوان سوغات آن را همراه خود می برد .مردم فهیم و باسواد گرمه به زبان پهلوی که اصیل ترین و قدیمی ترین زبان ایرانیان است صحبت می کنند . در اطراف گرمه روستایی به نام مصر وجود دارد که بیابان های آن با شن های روان، محل ساخت فیلم سینمایی خیلی دور خیلی نزدیک بوده است .آب گرم آب معدنی که در اطراف گرمه وجود دارد بر طرف کننده درد پا ، درد کمر و آرتروز است و هر ساله مردم بی شماری برای استفاده از این چشمه و زیارت امامزاده مقرب آن روی به این روستا می آورند.
نام روستای گرمه با نام مازیار عجین شده است . مازیار فارق التحصیل رشته معماری از دانشگاه پاریس به همراه همسر فرانسویش و پدر و مادر زندگی شهری را رها کرده و خانه اجدادی را به اقامتگاهی زیبا برای کویر دوستان تبدیل کرده است .

منبع[ویرایش]

روستای گرمه    
تسنیم گزارش می‌دهد؛
روستای گرمه، نخلستانی دل‌انگیز در دل کویر اصفهان + تصاویر
خبرگزاری تسنیم: روستای پرنخل زیبای گرمه در واقع نقطه‌ای بر جاده تاریخی ابریشم، در اصفهان، منطقه خور و بیابان است که ۳۵۰ کیلومتر از اصفهان ۷۲۰و کیلومتر از پایتخت شلوغ کشور فاصله دارد؛ این روزها، وقت سفر به کویر است.
نسخه قابل چاپ
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، گرمه در قلب اصفهان عظمت بی‌کران مرموزی در این منطقه کویری جاری است ،وقتی که در منتهی‌الیه جاده‌ای آسفالتی می‌گذرید تا به سرزمینی بروید که آدمی را افسون می‌کند، به قول دکتر شریعتی که در کتاب کویر می‌گوید: کویر انتهای زمین است، پایان سرزمین حیات است.
در کویر بیرون از دیوار خانه پشت حصار ده دیگر هیچ نیست، صحرای بیکرانه‌ی عدم است، خوابگاه مرگ و جولان‌گاه هول، راه تنها به‌سوی آسمان باز است، آسمان، چشمه‌ی مواج و زلال نوازش‌ها امیدها و انتظار!
درست یک جایی درمیان کویرمرکزی و مرکز ایران، آبادی کوچکی به نام گرمه وجود دارد که چندسالی است میزبان توریست های زیادی است .
روستای پرنخل زیبای گرمه در واقع نقطه‌ای بر جاده تاریخی ابریشم، در اصفهان، منطقه خور و بیابان است که ۳۵۰ کیلومتر از اصفهان ۷۲۰و کیلومتر از پایتخت شلوغ کشور فاصله دارد؛ این روزها، وقت سفر به کویر است.
برای سفر به این روستای پر جاذبه گردشگری می توانید از مسیرهایی که معرفی می‌شوند استفاده کنید:
مسیر ۱ :اصفهان -نایین -انارک -چوپانان -گرمه
مسیر ۲ :تهران - سمنان -معلمان - جندق -چوپانان - گرمه
مسیر ۳ :مشهد -تربت حیدریه -کاشمر -بردسکن -طبس -خور -گرمه
مسیر ۴ :یزد -خرانق -رباط پشت بادام -بیاضه –گرمه
این روستای زیبا و دیدینی جاذبه‌های بی شماری دارد که باعث شده جهانگرداندو توریست‌ها فراوانی از اکثر مناطق جهان برای دیدن این جاذبه‌ها به گرمه روی آورند، گرمه ، قدمت چندین هزار ساله دارد، در اطراف آن چشمه آب معدنی قرار دارد که خاصیت درمانی دارد .
نخلستان بسیار زیبا و باورنکردنی آن در قسمت جنوبی به کوهی فیل مانند متصل شده است . در فصل بهار و پاییز و زمستان بسیار خوش آب و هوا است . قلعه بسیار قدیمی و ۴ طبقه گرمه که متعلق به دوران ساسانیان است در این منطقه خودنمائی می‌کند .
چشمه آب معدنی آن هزاران سال است که از دل کوه می جوشد، در اطراف گرمه بیابان‌ها و مزارعی وجود دارد که در هر گوشه از آن دسته‌های شتر به راهپیمائی مشغولند ریگزارهای وسیع که شن‌های روان آن به هنگام باد به رقص در می‌آیند تماشایی به قدری که دوست دارین لختی را بر زمین، دست به چانه نشسته و آنها را تماشا کنید.
خانه‌های گرمه که در ردیف بر روی تپه‌های خاره بنا شده به مشرف به نخلستان آن بازهم یکی از همان دیدنی های ساده ای است که در عین ساده بودنش آدمی را مجذوب خود می‌کند، قدمت قلعه و مسجد آن به هزاران سال پیش بر می‌گردد، این منطقه ۲ امامزاده دارد.


گرمه منطقه‌ای ادیب پرور است و افراد گرانقدری چون یغما جندقی شاعر عالی قدر و حبیب یغمایی سراینده شعر روباه و زاغ بر خاسته از این منطقه هستند .
شب‌های زیبا و پر ستاره گرمه و سکوت دل‌فریب کویر، صدای خش خش برگ‌های درختان خرما همه و همه باعث شده که توریست‌های بی‌شماری به آن روی آورند، آخر کویر یعنی خاک و خورشید وپیاده روی روی ماسه های روان دشت کویر با پاهای برهنه که احساس توصیف نشدنی در آدم ایجاد می‌کند.
صنایع دستی گرمه که همه از برگ‌های خرما درست شده اند به همه نقاط جهان رفته و هر توریست به عنوان سوغات آن را همراه خود می برد، مردم گرمه به زبان پهلوی که اصیل‌ترین و قدیمی‌ترین زبان ایرانیان است صحبت می‌کنند.
سفر به گرمه در کنار مازیار و آتشونی اما با تمام این توصیف ها باید گفت نام روستای گرمه با نام مازیار گره خورده شده است درواقع داستان زندگی مازیار خود به تنهایی یکی از جاذبه‌های توریستی گرمه شده است.
مازیار آل داوود بومی آن منطقه است، او عاشق گرمه و فرهنگ غنی که در منطقه نهفته است، مازیار حدود ۳۰ ساله بوده که به قول خودش به سیم آخرزد وخسته از شهر و زندگی شهری، دلبستگی ها را دور ریخت و کوله پشتی‌اش را بر دوش انداخت و به مزرعه ای در اطراف گرمه عزیمت کرد و در آنجا تنها مشغول زندگی شد.


از آنجائی که او در سفالگری استادی چیره دست و متبحر است دو سال کار سفالگری کرد تا این‌که چند گوسفند خرید و کار کشاورزی را شروع کرد.
او پس از این، خانه اجدادی وقف شده خود را که سال‌ها متروک مانده و در حال تخریب بود، از اداره اوقاف اجاره می‌کند و با بازسازی آن اقامتگاه محلی و بومی برای گرشگران مهیا می کند در این مکان بین ۵۰تا ۶۰ نفر پذیرائی می‌شوند.
نام این خانه ۴۰۰ ساله را آتشونی گذاشتم به زبان زرتشتی شب نشینی دورآتش معنی داردو ۱۲ سال گذشته برای آن با عنوان اقامتگاه بوم‌گردی مجوزبهره برداری گرفتم که در این مدت توریستها خارجی و ایرانی بسیاری به منطقه آمده‌اند و با فرهنگ و طبیعت این منطقه نیز آشنا شده‌اند.
بدنیست بدانید ایده اقامتگاه از روزی به ذهنش رسید که یک گروه توریستی فرانسوی، به طور اتفاقی، یک شب در گرمه اقامت کردند و با وجود امکانات بسیار کم روستا در آن موقع، خیلی بهشان خوش گذشته بود.
مازیار از شروع ایده‌اش برای اقامتگاه آتشونی می گوید: من فهمیدم که آنچه توریست‌ها از گشت و گذار در ایران توقع دارند، فقط دیدن فرهنگ بومی و معماری ویژه ایرانی است.
حالا آتشونی یک محل اقامتی برای گردشگران شده است که با گشتی در طبیعت زیبا و دلفریب کویر در آتشونی پذیرایی می شوند و خستگی از تن آنها راه خود را می گیرد .
مهمان آتشونی که شوید از تپه ای شنی بالا می روید، شتر سواری را تجربه می‌کنید و آسمان پرستاره کویر را تماشا خواهید کرد، ضمن آنکه می‌توانید زندگی روزمره مردم کویر را از نزدیک ببینید.


بوی چوب سوخته، از شومینه اتاق‌های مهمانسرای مازیار، در شب‌های خنک کویر به مشام می‌رسد.
در این خانه اشیائی مثل چرخ نخ ریسی، کوزه و اتوی زغالی دیده می‌شود، اشیایی که روزگاری در خانه هر کویر نشینی بوده به چشم می‌خورد و فانوس‌ها و چراغ‌های قدیمی و زیبائی درجای جای اتاق های خانه آنقدر خودنمائی می‌کند وهمانند یک نیروی کشش و جاذبه ما را به خود می‌کشاند تا برویم و از نزدیک آنها را لمس کنیم، فانوس‌هائی آویزان که در این زندگی شهری شلوغ نمی‌بینیم، آخر ماهم آویزان این مدرنیته شده‌ایم!
آتشونی یک الگو برای دیگر استانها هم شده است ودر استانهای شمالی، جنوبی و غربی کشور از این نوع اقدام مازیار برای جذب گردگر در شهرستان‌ها استفاده شده است، او در هر فرصتی علاقمندان و اهالی ساکن و مهاجر را به زندگی در روستا و سرمایه‌گذاری در آن تشویق و راهنمایی کرده است این نکته مهم را مازیار می‌گوید .
جالب این‌که با این اقدام مازیار جمعیت مهاجر از روستا که به شهرهای اطراف رفته بودند به روستا بازگشتندو گرمه در این مدت رونق دیگری گرفته است، مازیار برای آتشونی یک وب سایت انگلیسی زبان به نام www.ateshooni.com راه‌اندازی کرده است .
جالب‌تر از همه این‌که اقامتگاه بوم گردی آتشونی رادر کتاب راهنمای گردشگری دنیا به نام LONELYPLANET ثبت کرد و حالا توریست‌ها از طریق همین کتاب با مازیارآل داوود تماس دارند، اکثر توریست‌هایی که به گرمه آمده اند، به آنها ایمیل می زنند و از غذاهای خوشمزه آتشونی و اقامتگاه زیبای آن تعریف می‌کنند!
به قول خود مازیار انگار اکثر مردم دنیا، وقتی می خواهند از داشته‌هایشان فرار کنند، به این طور جاها مسافرت می‌کنند و اگر می خواهید به آتشونی در گرمه بروید باید از قبل رزرو کنید در سال جاری تا ۱۳ فروردین اتاق‌ها در رزرو است .
شایعه‌ها را باور نکنید‌ مازیار در آتشونی با پدر، مادر وفرزندان و همسر فرانسوی خود زندگی می‌کند اما شایعات زیادی است که مازیار آل داوود، در کشور فرانسه، معماری خوانده است، این واقعیت ندارد آن را باور نکنید، تحصیلات او تا سوم راهنمایی است!
همسر مازیار، فارغ التحصیل رشته حقوق، فرانسوی الاصل ساکن ایران است، مازیار در همان سال هایی که در تهران بود در کاخ سعد آباد، کلاس سفالگری داشت که همسرش شاگرد وی بوده است، بد نیست بدانید مازیار سال ۸۷ موفق به کسب رتبه کارافرینی برتر در استان و کشور شد.


خانه‌های بومی بهترین شیوه اشاعه فرهنگ است
محمد لطفی کارشناس گردشگری در مورد خانه‌های بومی اظهار کرد: این خانه‌ها بر پایه اشاعه فرهنگ بومی مناطق کشور شکل گرفته‌اند که می‌تواند بهترین شیوه انتقال فرهنگ ما به اقوام و ملل دیگر باشند و در راستای رشد توریست بسیار موثر است و این خانه‌ها به خاطر معماری که دارند مشتاقان‌ زیادی را بسوی خود جلب می‌کنند.
آتشونی بنائی است با ۴۰۰ سال عمر، اما هنوز سرپا است، خانه‌ای که با همه تاریخی که پشت سر دارد، حالا میزبان کسانی است که گرمای روز را پشت سر می‌گذارند تا شبی را در یک خانه کاهگلی روستایی صبح کنند.
جای جای ایران عزیزمان پر از جاذبه های گردشگری است و اگر از اقدام این شخص برای جذب توریست و گردشگری در کشورمان استفاده می شد ما هم برای صنعت گردشگری‌مان حرفی برای گفتن داشتیم .
http://www.tasnimnews.com/Home/Single/۶۸۸۸۹۸



جعبه‌ابزار