روستای گوشه سرفاریاب


روستای گوشه سرفاریاب درسایه کم مهری ها گم شده است
یاسوج - ایرنا- روستای زیبا و کوهپایه ای اما محروم گوشه از توابع بخش سرفاریاب شهرستان چرام گویی همچنان باید در سایه کم مهری ها گم شود و هر نوع خدمت و پروژه اجرایی که برای روستاهای بخش برده می شود به این روستا که می رسد بهانه های مختلف سرباز می کند.

به گزارش ایرنا، معضل چاله و چوله های جاده دسترسی به این روستا که در اثر بی مهری های مسوولان وقت در دولت گذشته علاوه بر نگرانی اهالی فریاد نماینده ولی فقیه در استان و استاندار را نیز بلند کرده بود سرانجام پس از هفت سال انتظار در مرداد سال گذشته بهسازی و آسفالت شد.
نکته جالب وتعجب آور در عملیات بهسازی مسیر ۴۵ کیلومتری سرفاریاب تا آخرین روستا یعنی روستای شیخ هابیل آن بود که مشخص نبود با چه انگیزه ای مسوولان وقت حدود چهارکیلومتر از سمت سرفاریاب به این روستا و سه کیلومتر را نیز بعد از این روستا بهسازی و آسفالت کرده اما همچنان جاده این روستا با وجود بدترین شرایط در دستور کار آنها قرار نگرفت.
البته تا سال گذشته هربار که از مسوولان و مدیران راه و شهرسازی شهرستان چرام دلیل این کار را سوال می کردیم در پاسخ مشکل کمبود اعتبار و نبود قیر را دلیل اصلی خود ذکر می کردند.
بیش از ۴۰ روستا در قالب حدود ۶۰۰خانوار تحت عنوان روستاهای (پشته زیلایی) در مسیر ۴۵کیلومتری سرفاریاب -شیخ هابیل واقع شده است.
اگر چه سرانجام انتظار چندین ساله مردم و اهالی روستای گوشه به سرآمد و مردم طعم شیرین خدمت و بهسازی و آسفالت جاده را در دولت یازدهم و با تلاش مسوولان اجرایی شهرستان و بخش لمس کردند اما گویی موضوع آبرسانی به این روستا نیز شرایط و سرنوشت تلخی همانند جاده اش پیدا کرده است.
آبرسانی به پشته زیلایی که باید طی دو فاز تمامی روستاهای درمسیر ۴۵کیلومتری سرفاریاب تاشیخ هابیل را ازنعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار کند اما در اقدامی تاسف بار وعجیب عملیات این پروژه در روستای سورای متوقف شد.
این در حالی است که بارها خبرگزاری ها و رسانه های مختلف استان در گزارش ها و خبرهای خود از این پروژه تحت عنوان مجتمع آبرسانی به پشته زیلایی و در دو فاز پرداخته اند.
مدیرعامل وقت شرکت آبفای روستایی کهگیلویه وبویراحمد نیز در مراسم کلنگ زنی و آغاز این طرح از برخوردار شدن بیش از ۶۰۰ خانوار و ۴۰روستای منطقه پشته زیلایی با بهره برداری از این طرح آبرسانی خبر داده بود.
عملیات اجرایی طرح آبرسانی به پشته زیلایی در ۲۵ خرداد سال ۱۳۹۰ با حضور جمعی از مسوولان اجرایی استانی و محلی آغاز شد.
برای اجرای این پروژه عظیم بیش از ۱۲کیلومتر خط انتقال ، ۲۵ کیلومتر شبکه داخلی ، یکهزار و ۵۰۰متر مکعب مخزن ذخیره و بیش از سه ایستگاه پمپاژ در فاز نخست آن پیش بینی شده بود.
این پروژه مهم آبرسانی که به گفته مدیرعامل وقت آبفای روستایی استان هزینه های سنگینی را در زمینه انجام طرح مطالعاتی و عملیات اجرایی آن در پی داشته باید در دو فاز تمامی روستاهای منطقه پشته زیلایی تا شیخ هابیل را از نعمت اب آشامیدنی سالم برخوردار کند.
این طرح اما به نظر می رسد در دو سال اخیر و البته با وجود رایزنی ها و اصرار مکرر از سوی مردم و ۲۰۰خانوار محروم از آب شرب سالم در منطقه پشته زیلایی ، فرماندار و بخشدار سرفاریاب همچنان راکد و متوقف است.
فرماندار شهرستان چرام نیز در این زمینه با اشاره به عمق مشکلات و دغدغه های مردم در منطقه پشته زیلایی ، به خبرنگار ایرنا می گوید: مشکل تامین آب آشامیدنی همچنان از مهمترین خواسته ها و مطالبات مردم این منطقه است.
ابراهیم فتاح پور افزود: اگر چه بخش عمده ای از روستاهای منطقه پشته زیلایی هم اکنون از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار شده اند اما حدود نیمی از جمعیت فعلی این بخش تشنه و در انتظار اقدام برای اجرای عملیات فاز دوم آبرسانی به این روستاهای باقی مانده هستند.
وی با بیان اینکه پروژه آبرسانی به منطقه پشته زیلایی در دو فاز تعریف و تصویب شده و از مسوولات شرکت آبفای روستایی استان خواست عملیات اجرایی فاز دوم این پروژه را سریعتر آغاز کنند.
فتاح پور تاکید کرد: در صورت همراهی و اقدام شرکت آبفای روستایی برای تامین اعتبار لازم و شروع عملیات اجرایی آن شهرستان چرام نیز در این راستا کمک خواهد کرد و در کمیته برنامه ریزی و حتی ماده ۱۸۰ اعتباری را به این طرح اختصاص خواهد داد.
بخشدار سرفاریاب نیز در این زمینه از کمبود شدید آب آشامیدنی سالم برای ۲۰۰ خانوار روستایی و با جمعیتی افزون بر ۷۰۰ نفر خبر داد و گفت: اهالی تشنه این روستاها در انتظار اقدام مسوولان شرکت آب و فاضلاب روستایی برای شروع عملیات اجرایی فاز دوم ابرسانی پشته زیلایی هستند.
آتش سودا اظهار کرد: با بررسی های انجام شده بسیاری از بیماری های مسری نیز به دلیل همین کمبود آب اشامیدنی به این روستاها سرایت کرده و مردم همچنان مجبور به خروج از روستاهای خود و مهاجرت به شهر هستند.
وی ابراز داشت: با بهره برداری از فاز نخست این طرح در سال ۹۱ تاکنون اقدام خاصی از سوی شرکت آبفای روستایی استان برای آغاز فاز دوم ان انجام نشده است.
غلام حسن آتش سودا با اشاره به معطل ماندن و انتظار حدود هفت ساله برخی روستاهای این بخش در زمینه بهسازی جاده روستایی آنها، گفت: توقف طرح آبرسانی حتی برخی شبهه افکنی ها و ذهنیت های منفی را نیز بین اهالی دراین روستاها به وجود آورده است.
وی ابراز داشت: یکی از مهمترین مطالبات و خواسته های مکرر مردم منطقه پشته زیلایی همچنان کمبود آب آشامیدنی سالم است.
آتش سودا یادآور شد: برخی روستاها به شدت از کم آبی رنج می برند و برخی نیز اگر چه احساس کمبود شدید ندارند ولی هیچ گونه تضمینی نیز بر بهداشتی و سالم بودن آب شرب آنها نیز وجود ندارد.
وی برخی روستاهای دچار بحران شدید کم آبی در منظقه پشته زیلایی را شامل سیلارستان، دلگرک، منصورآباد، پهلکی ها، جورک و اشکفت سیاه و گوشه سفلی اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، فاز نخست طرح آبرسانی به پشته زیلایی در هفته دولت (شهریور)سال ۹۱ به بهره برداری رسید.
با اجرای فاز نخست این طرح ۹ روستا با جمعیتی افزون بر ۵۰۰خانوار از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردارشدند.
مدیرعامل وقت شرکت آبفای روستایی استان با بیان اینکه حجم کار و عملیات اجرایی در این پروژه بیش از تعهدات شرکت آبفای روستایی بوده است، گفت: بیش از ۳۱کیلومتر خط انتقال، چهار مخزن ذخیره با حجم دو هزار و ۳۰۰ متر مکعب و سه ایستگاه پمپاژ در مسیر این پروژه اجرایی قرار گرفت.
سجاد رستگار میزان اعتبار اختصاص داده شده برای اجرای این طرح را افزون بر ۲۴ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: با اجرای کامل این طرح افزون بر ۶۰۰ خانواردر قالب ۲۶روستای بخش سرفاریاب از جمله مندان، دلگرک، اب ماهی، سواری، دلی سوار، گوشه، سیلارستان، شیخ هابیل و چندین روستای کوچک و دورافتاده در مسیر جاده سرفاریاب - شیخ هابیل از نعمت آب شرب سالم بهره مند خواهند شد.
وی مجتمع آبرسانی شهدای پشته زیلایی را یکی از بزرگترین و در عین حال سخت ترین پروژه های آبرسانی روستایی بدلیل صعب العبور بودن مسیر طی سال های گذشته در استان عنوان کرده بود.
روستای کوهپایه ای گوشه (علیا و سفلی) با جمعیتی افزون بر ۶۰ خانوار با جلوه های بدیع و طبیعی و انواع درختان میوه از سایر روستاهای اطراف جلوه ای متمایز دارد.
البته حدود ۱۸ هکتار انواع باغ های انگور، سیب، توت فرنگی و انار در این روستا به دلیل کم ابی در آستانه خشک شدن و نابودی است.
در این روستای کوهپایه ای کوچک چشمه سارها ، آبشارها ، تالاب ها و شمیم عطر گلهای بهاری فضایی دل انگیز و بانشاط را برای آسایش و آرامش خاطر رهگذران ایجاد کرده است.
امام زاده شاه رجب (ع) درحدود یک کیلومتری و در میان طبیعت بکر و جویبارهای زیبا جلوه دیگری به منطقه بخشیده است و هرساله به ویژه بهار و تابستان میزبان زائران است.
این درحالی است که نبود برخی زیرساخت ها از جمله آب آشامیدنی سالم زندگی را به کام مردم این روستا و سایر روستاهای همجوار و اطراف آن سال ها است تلخ کرده است.



جعبه‌ابزار